Şaşırtmadılar (20 karakter)
Expanse’yi benim bile bastırma şansım çok düşük bence. Drizzt’ı bende bekliyorum ama sus pus oldular gene. Mayıs-haziran gibi inş. basarlar. Daha da uzatmadan. Ejderha Mızrağı’nda fikirlerini değiştirip geri kalan kitapları da basmayı tercih etmezlerse benim alacağım kitap yok. Sahaflardan kitaplar el yakmıyorken toplamıştım ana seriyi Ruhdöven hariç, onuda İthaki’den aldım. Gelirlerse beraber gelir bence.
O değil gene fuarlar yalan olacak gibi gözüküyor.
Edit: En son Lost Chronicles diye bir seri var Margaret Weis & Tracy Hickman’in yazdığı hatta evrenin baktığım yere göre son kitabı, ana seriye dahilse ve onuda çıkartırlarsa bende bide o eksik.
Bence bir serinin tak tak ardı ardına basma gerekliliği yok. Zaten yazan adam takır takır yazmamış. Bu art arda okuyan okuyucuda “hep tekrar etmiş ulan bu adam!” duygusu yaratabilir. Ama cıvkını çıkara çıkara üç yıl, dört yıl da koymamak lazım.
Bana göre ideal süre 6 ay. Özellikle çok uzun serileri senede 1 kitap çıkacak şekilde basmanın faydadan çok zararı var.
“Patron çıldırdı, fuar istiyor” şeklinde yorumladım ben bunu.
Expanse, Drizzt ve Ejderha Mızrağı hayırlı olsun arkadaşlar.
Hocam tam da bu işler yüzünden erteleniyor. Nisan dediler yok, haziran dediler yok. Eylülde gel sevdiğim… İnsanlar haklı olarak tepki gösteriyor, talep ediyorlar. Riskten ziyade editör seçimi var burada hocam, riskten kaçmak isteyen bu seriye bulaşır mı? Bu projeyle asıl uğraşan arkadaş olsaydı belki sesimizi duyururduk. O da olmayınca iyice boşladılar işi. Yılan hikayesine döndü. Ayrıntı, mayısta Erikson’un bilimkurgu kitabını basacak. Yağmaya hazırlanın.
Bana da sanki fuar bekliyorlarmış gibi geliyor. Malum pandemi şartlarından dolayı fuar yapılamıyor. Vaka sayısı da her geçen gün artıyor. Neyse bakalım hızlı bir şekilde kitapları çıkartsınlar da bekleriz artık yapacak bir şey yok. Yeter ki beklediğimize değsin. Ben şahsen ciltli baskısını alacağım. Aynısını Zaman çarkı serisi içinde yapmıştım. Ben seri çıktıktan sonra daha da bekleyeceğim gibi duruyor.
Kitabın ne zaman basılacağı çok da editörün verebileceği bir karar değil. Başka dinamikler giriyor orada devreye.
Fuara saklıyorlarsa kitapları saklayacak fuar kalmadı diye yazdım.
Bugün Carfoursada indirimine denk gelip de çevrildiğini yeni öğrendiğim kitaptır kendileri efendim. Star vs. Evil Forces adlı çizgi dizide bahsi geçen büyü kitabını Beta Kids bir güzellik yapıp çevirme inceliği göstermiş. İgilenen varsa duyurulur.
Çizgi filmdeki hali de böyle idi onu da paylaşmış olayım.
Acaba Eclipsa’nın bölümünü siyah kağıda bastılar mı.
Merak ettim.
Küçük çoçuklar için değerli olabilir. Bankanın sitesinden indirebilir veya youtube üzerinden dinleyebilirsiniz.
Hocam editör derken yayın kurulunu kastettim. Haklısınız basım zamanını etkileyen farklı şeyler var. Benim eleştirimin temelinde kitap seçimleri vardı. Buna yayın kurulu karar veriyor.
Hadi gözünüz aydın bekleyenler. Harika bir üçlemenin son kitabı gecikmeyle de olsa çıktı.
40-50 tl gibi rakamları ince kapaklı kitaplara yakıştıramıyorum…İnce kapağa 70-80 tl etiket fiyatı çok garibime gidiyor, fiyat bu düzeydeyken keşke en azından ciltli olsaymış…
592sf. 74, 632sf. 79tl inanılmaz. Geçen sene neredeyse her ay olan %50 indirimler de tarihe karıştı gibi.