Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Seri kitapmış. Üçleme olacak sanırım. Her sene yeni bir kitap basılacak.

3 Beğeni

Seri ama abercrombie özellikle her kitabın kendi başına okunabileceği şekilde yazmayı amaçladığını söylüyor. Okur seri içindeki bile herhangi bir kitabı alıp okuyabilsin dedigini hatirliyorum youtube videolarindan.

6 Beğeni

Günter Grass’ın Dişi Fare kitabı 3. hamur kağıt.

1. Hamur Kağıt: Bileşimindeki odun miktarı selüloz miktarından fazla olan bu kağıt, günlük yaşamda saman kağıdı olarak adlandırılır . Düşük fiyatlı olmasına rağmen kaliteli baskı yapılamadığı için tercih edilmeyen bu kağıt türünün 54 ve 60 g/m2’lik gramajları vardır.

Yani düşünün kağıt kalitesi okumaya müsait değil ama fiyatı 9 Dolar.

3 Beğeni

Yanlış toplamış olabilirsin, ben 68 buldum. :slightly_smiling_face: Keşke 66 olsaymış.

1 Beğeni

Ben topladıktan sonra kesin bir rakamını değiştirdiler. :joy:

2 Beğeni

Olabilir. Normal birinin o rakamları toplayacağını hiç düşünmemişlerdir.:grinning_face:

3 Beğeni

Alfa grubunun tercih ettiği kitap kalitesi genelikle böyle zaten. Siz bir de 3. Hamuru ciltli kitaplarında görün. Ciltli baskılarının yanında bakkal defterleri daha kaliteli görünüyor. 3. Hamurdan bir türlü vazgeçemediler.

4 Beğeni
6 Beğeni

Hocam maalesef ,Can’ın bazı kitapları da 3. Kalite hamur çıkıyor. Ve ortalama bir kitap 9-10 dolar bandında. Olacak iş değil. Bana kimse enflasyondan bahsetmesin, yok yayıncılar zorda falan filan. Alım gücü/ klasik beyaz yakalının maaşı belli. %80 herkes brüt alıyor. Memur maaşları ortada. Gazete kağıdına roman basıp 10 dolar diyemezsin. Fırsatçılık ve okuyucuyu enayi yerine koymak yaptıkları.

10 Beğeni

Doların ne zaman yükseleceğini ne zaman düşeceğini kimse bilmiyor. Matbaalar sanayi elektriği kullanıyor basım maaliyetleri çok arttı kimse önündeki 6 ayı göremiyor Avrupa veya Amerikada olduğu gibi bizde de bir baskı da 100 bin kopya basılsa ucuza satılır ama Türkiyedeki okur kitlesinin ortalama 75 bin olduğu düşünülüyor bilimkurgu/fantastik okur kitlesi toplasanız 10 bin bile etmiyor.

2 Beğeni

Can’ın bi kitabı var. Sanırım ilk 150.000 adet basılmıştı, hamurunu bilmiyorum ama kuşe falan değil. 192 sayfa 320 lira. Pek ucuz olduğu söylenemez mesela.

2 Beğeni
  1. Kalite hamurdur. Talaşı bol grimsi gazete kağıdı. Kullan at kağıt.
1 Beğeni

Hocam aynı fikirde değilim. O zaman tüm yayınevleri ortak açıklama yapsın, bizler de okurlar olarak destek verelim gerekli kdv indirimi, teşvikler çıksın. Yayınevinin işine geliyor. Bas geç, zaten okuyan çok az. Çoğunluk kapak güzel rafta güzel duruyor diye alıyor. Bu bilindiği için kalite göz ardı ediliyor.

2 Beğeni

Acaba yazarının telifi mi yüksek ? Emrah Safa Gürkan’ın kitapları ilk baskıda hep 50 bin basılıyor ve uyguna satılıyor.

1 Beğeni

Kitap satışından KDV kaldırıldı ama asıl vergiler basım sırasında çıkıyor. Matbaacı bir arkadaşım var onunla sohbet ediyoruz arada bundan 3 sene önce elektrik faturaları aylık ortalama 75 bin lira geliyormuş bu sene 250 bin liranın altına düşmemiş faturaları. Maalesef bu senenin yeniden değerleme oranı yüksek çıkarsa gelecek sene matbaayı kapatacağını söylemiş patronu. Keza kiralarda aşırı artacak deniyor bu gidişle matbaa kalmayacak ülkede.

2 Beğeni

Söylediklerinize tamamen katılmakla birlikte bunun normalleştirilmesinin daha tehlikeli olacağını düşüyorum. Bu imalata rıza göstermemizi beklemesinler.

3 Beğeni

Kdv yi misalen söyledim hocam, yayıncılar matbaacılar çıksın ortak açıklama yapsın. Biz de destek verelim. Gerekli adım için kamuoyu oluşsun. Okurun parası kısıtlı, matbaacının elektriği yok, kağıt saman kağıt. E ne olacak bu işin sonu?

1 Beğeni

Evet abi, bu artık normalmiş gibi algılanıyor. Değil abi, olamaz da. Beyaz kağıtta okumayı unuttuk. Oxford Dünya Mitolojisi, 2. Hamur kağıt. 55 Dolar. Çoğu beyaz yakalının / memurun ortalama günlük net kazancı bu. Bir gün çalışıyorsun ve bir kitap parası.

4 Beğeni

Yayınevleri ile empati yapılmasını hâlâ anlamıyorum ve anlamayacağım. Keşke herkes bu düşüncede olsa :grimacing:

5 Beğeni

Haklısınız ama ekonomi böyle giderse önümüzdeki sene bazı yayınevlerinin kitap baskı politikası bile değiştirir bakın çizgi roman yayınevleri eskiden 2 ayda bir baskı yaparken şimdi 4 ayda 1 basıyorlar çizgi romanın en büyük temsilcilerinden Gerekli Şeyler çizgi roman basımından çıkıp full mangaya döndü yakında yayınevleri de bu yola girebilir. 6-7 sene önce her türlü yeni yazarın eseri çıkıyordu şimdi piyasa ya wattpad yada ödüllü kitaplar ile dolu bu seneki Ankara Kitap fuarında hangi yayınevi çalışanına Bilimkurgu yada Fantastik basmayı düşünüyor musunuz desem önümüzdeki 5 senelik planlarımız arasında yer almıyor diyor benim yoğun okuduğum bilimkurgu türü 2 yayınevinde şıkışıp kaldı.

2 Beğeni