Eksikparça’nın ilginç bir şekilde bana ucuz gelen bir hissiyatı var. Çıkan kitapları hep dex gibi berbat hâlde basmışlar gibi geliyor ![]()
Sanki tasarımda bir parça eksiklik varmış gibi, değil mi?
Baskı kalitelerini zaten hiç beğenmiyorum ayriyeten okuduğum bazı kitaplarının kötü çevirilerinden sonra ilişkimi kestim tamamen. Sektörün çöplüğüne giden yayınevlerinden benim için ![]()
Nihayet yabancı baskılardaki gibi polisiye hissiyatı veren bir kapak görebildik. Güzel olmuş. Sakkara da fena değildi bu arada.
Ebrahel Lurci’nin çizimleri çok güzel ama birden fazla yayınevinde aynı tarz çizimde kapakları görünce sıkıcı oluyor </3 başka çizerlerle de çalışabilirler.
Baskı kalitesi olarak açıkçası çoğu yayınevini beğenmiyorum. Bir tek İBB’nin baskıları çok iyi, onlarda bilimkurgu ve fantastik basmıyor
Çeviriye pek birşey diyemem ama editörlükte biraz eksik oldukları kesin.
@atakangngor bu kapak çok iyiymiş gerçekten ama telifi yüksekse verememiş olabilirler.
Goodreadse bakarsanız orijinal kapak bu. Ben goodreadsde diğer edisayonlarına baktım sizin atmış olduğunuz kapak yoktu.
Attığınız kitabın yazarı farklı, dikkat etmemişsiniz.
Bir anda aklıma Kim Stanley Robinson geldi ilk ismini okuyunca kusura bakmayın.
Abi bir yazıyı yazıp, 3 boyuta kaldırıp, oksonometrik görüntü almak ne kadar telife girebilir ya. Basitliğe kaçmışlar.
Bu daha çok Zaman Bakkalı gibi olmuş.
“Ordan 3 kilosaat zaman alayım ben biraz. Üzerimde nakit yok ama gelecekte zaten ödemişimdir ondan deftere yazmana gerek yok.” deyip çıkarım.
En kötü kitap kapakları bölümüne yeni bir gönderi çıktı.
Tasarıma istedikleri kadar “sanat subjektiftir” desinler fark etmez, bej görsel üzerine beyaz yazı olmaz. ![]()
Çeviri ve editörlük iyi olsun ben tamamım. Kapak benim için üçüncü, dördüncü sıralarda.