Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bu kadar çevirmenin bir arada çalışması daha da zorlaştırmaz mı işleri? Her kafadan farklı ses.

2 Beğeni

Kendi ürününü küçümseyen bir yayınevi var. Saygı beklemesinler.

1 Beğeni

Sanderson başlığında 3. kitabın ilk baskısı yapılmadan önce tartışmıştık bu konuyu.

Evet, bence de doğru bir yöntem değil bu.

Çeviri ne kadar tutarlı, hatasız da olsa metnin yeniden yazım sürecidir. Bu şekilde muhtemelen her bölümü başka bir çevirmenin çevirmesi (ben 3. kitabı okumadım) hem yazım /yazarın tekniği hem hikaye akışında kusurlara neden olmuştur.

3 Beğeni

1 Beğeni

33 adet gönderi şu konuya taşındı: Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

Uzun uzun inceleme fırsatım olmadı. Bilmiyorum ne yazık ki.

1 Beğeni

Kadim Kanunlar’ın kapağı ne kadar kötü! Oyun içi hareketli görüntüden screenshot alınmış gibi maşallah. O kadar beklettiler ki kapağına takılmıyorum gerçi o ayrı. Bir de %50 indirimle 40 TL kitap şaka gibi. İlk kitabı 12 TL ye almıştım.

3 Beğeni

Son yıllarda ilk kitaplar hep ucuza satılıyor devamını alman garanti olsun diye.

7 Beğeni

Orijinal kapaklarıyla neden basmadılar en başından beri anlayamıyorum. Neyse dediğiniz gibi sonunda çıktığına seviniyoruz artık, kapak teferruat oldu.

9 Beğeni

Bu kapaklar çok kötü bence. Ben İthaki’nin bastıklarından memnunum. Daha iyisi elbette olabilirdi ama bunlara kıyasla çok güzel geliyor.

10 Beğeni

İlk 2 kapak Türk çizere aitken 3. Kapak uyumsuz olmuş. Ejdergemileri, Enginlik, Vakıf da uyumsuz kapaklar var. Bu işi neden çözemiyoruz.

5 Beğeni

Herkesin beğenisi işte. Ben de tam tersi bu kapaklarla tekrar basılsa diğerlerini elden çıkarırım. Ama o kadar bekledim ki (2013 Artemis baskısından beri) dümdüz boş kapak olsa da razı olacak duruma geldim. O yüzden çok da takılmıyorum kapağa.

3 Beğeni

Yani evet bu iş neden yarım yapılır ben de anlamadım. Benim mantığıma göre bir tane çizerle anlaşırsın seri 3 kitapsa o 3 kitabın kapaklarını emanet edersin. Hem belki çizer kendi içinde bir kompozisyon kurup daha iyi bir iş yapabilir.

7 Beğeni

Her şey yayınevinin elinde olmayabiliyor maalesef. Vakıf için 3 kitaplık plan yapmışlar ve hak sahipleri 2. ve 3. kapakları onaylamamış.

1 Beğeni

Sevgili dostlar, kapak konusunu açtığınız çok iyi oldu. Genel olarak çok vasat/altı işler yapılıyor. Bu konuyu yüksek sesle eleştirmeliyiz. Taleplerimizi dile getirmeliyiz. Jaguar gibi zevk sahibi ve işini profesyonelce yapan birkaç istisna hariç yayınevleri bu konuda çok geri kaldı. Ne yazık ki bu konuya gereken önemi vermiyorlar. Kapak öncelikle gereksiz bir masraf olarak görülüyor. İçerde, aramızda hallederiz ya denilip geçiliyor. Sonrasında karar vericilere bakıyorsunuz. Büyük kısmı yaşça büyük, göz zevkleri pek gelişmemiş, yeniliği takip etmeyen ve ben bilirimci insanlardan oluşuyor. Bu işlerden anlayan, vizyon sahibi genç/yaşlı yetenekli insanlara güvenmiyor, şans vermiyorlar. Eh, sonuç ortada. Üç kuruşa beş köfte olmaz. Bu kasaba zihniyetinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Eşek yüküyle para veriyoruz. Birbirinden çirkin, birbirinin kopyası işler yerine daha güzel kapakları hak ediyoruz.

6 Beğeni

Yani orijinal basmadıkları gibi tarz olarak da hiç alakası yok. Kapak da bence yazarın kitapla ilgili vizyonunun bir parçası. Tarzını tamamen değiştirmek bana doğru gelmiyor. Çok bilinçli şekilde “bizim okur için o kapak gitmez şöyle yapalım” diyip çok iyi bir kapak yapabilecek yayın evi zaten yok. Telif vermeyelim ucuza gelsin yap bişeyler mantığıyla kapak yapılıyor. Şahsen bu serinin tr kitaplarını elime aldığımda bu kapaklar bende üst düzey iddialı kaliteli bir seri ve kitap hissiyatı uyandırmıyor.

2 Beğeni

Her yayınevi bu şekilde değil, İthaki’nin bastığı fantastik kitapların çoğunluğu orjinal kapak ile basıldı, modern bilimkurgular da benzer şekilde, Üç Cisim Problemi mesela.

Pegasus zaten neredeyse her kitabı orijinal kapağıyla basıyor. Dex’in bile bastığı kitapların hepsi değil ama çoğunluğu orijinal kapak bilimkurgu/fantastik olarak.

Dex’in Skyward faciası benzeri kapaklar hariç, herkesin estetik zevki farklı olduğu için bir şey söylemek zor benim için şahsen. Benim hoşuma gitmeyen bir çok kapak çoğunluğun çok hoşuna gidiyor genelde.

2 Beğeni

Tabi orijinal basılan bir sürü kitap var ki benim tercihim de öyle basılması. Anlatmaya çalıştığım kapak orijinalinden farklı yapılıyorsa bu genelde kapağa telif vermeden ucuza getirelim amaçlı yapılıyor. Okur tercihlerine daha uygun olur ya da daha kaliteli kapak yapalım diye değil. Ucuz etin yahnisi de genelde kötü oluyor. Kadim Kanunların 3. kitap kapaklarına goodreads ten baktığımda en alakasız tarzda ve en basit görünen kapak bu bence. Tabi beğenene de bir lafım yok zevk meselesi ama ben 3 kitabı yanyana koyduğumda 3’ünün de tarz olarak ayrı tellerden çaldığını görüyorum.

1 Beğeni

Direkt kitaptaki bir sahneyi tasvir ediyor. Alakasız değil yani. İlk kapak sırıtıyor ama 2 ve 3 gayet birbiriyle uyumlu.

1 Beğeni

Benim anlamadığım orijinal 2. ve 3. kapaklara neden onay verilmediği.

1 Beğeni