Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Ben gidemiyorum uzak @ali1234512 4 - 5 yıl önce duyurusu yapılan ama çıkmayan Noam Chomsky’in üç kitabı için 3 bez de benim için bağlar mısınız? :slight_smile:

4 Beğeni

Gelen ilk yanıt: Okudum ve nefret ettim. Kasvetli, kadın düşmanı ve gördüğüm en saçma isimler (Cnaiür urs Skiötha gibi).

Kasvetli olduğu doğru, ama bu komedi filmini komik diye eleştirmek gibi.

Feminist bir kitap olmadığı da doğru. Güçlü kadın karakterler arayan biri okumamalı.

İsimler saçma eleştirisine gelecek olursak: ömründe ikinci bir dil öğrenmek zorunda kalmayan Angloların bahane bulma çabaları. “Ben okuyamıyor değilim, isim saçma.”. Bu tamamen xenofobia. Saçma isim diye bir şey olmaz, Dünya dillerine bakın ne isimler var… Kaldı ki bu fantastik bir evren ve kitabın yazarı evrendeki dillerin kökenine kadar detaylandırmış.

Yani John ve Harry’den ötesine saçma gözüyle bakacaksan niye fantastik okursun ki?

4 Beğeni

Evet, sonuçta grimdark kitabın kasvetli olması beklenir.

Kitabın feminist olmaması başka, kadın düşmanı olması başka. Yarım bıraktığım için “kadın dümanı iddiası” doğru mu bilmiyorum.

Bunu yazan arkadaş Anglo değil Germen. :slight_smile:

3 Beğeni

Kitabın feminist olmaması başka, kadın düşmanı olması başka. Yarım bıraktığım için “kadın dümanı iddiası” doğru mu bilmiyorum.

Hikayenin erkekler etrafında döndüğü, kadınlarınsa bu erkekler arasında çatışma çıkarmak için kullanıldığı doğru. Ama bu kadın düşmanı demek için yeterli mi bilmiyorum. Kadın karakterler hain, hilekar ve başlarına kötü şeyler geldi diye kadınlardan nefret ediyor olsa gerek sonucuna varırsak, yazar direk insan düşmanı çıkar.

Kadın düşmanı deyince aklıma Gor serisi gibi bir şey geliyor.

Bunu yazan arkadaş Anglo değil Germen. :slight_smile:

Yakın sayılır. Neresini saçma bulmuş merak ettim. Ü,ö desen onlarda da var. Uzunluk desen kimse Almancanın eline su dökemez.

4 Beğeni

O zaman şu elimdeki kitap bitsin de (normalden uzun sürecek) ilk kitaba tekrar bir şans vereyim ben. Bakalım bu sefer sevecek miyim? :slight_smile:

2 Beğeni

Ketebe, merakla bekliyorum :hanci:

6 Beğeni

merhabalar, foruma yeni katıldım ancak kayıp rıhtım uzun zamandır saygıyla takip ettiğim bir websitesi. sizlere sormak istediğim bir konu var. yardımcı olabilen olursa çok sevinirim:
bir süre önce altın kitapların instagram hesabı üzerinden (siteye e-posta filan yollasam da asla cevap alamadım ama instagram üzerinden her nasılsa cevap geldi) clive cussler kitaplarından, uzun bir süredir yeni kitap gelmediğini, oysa ki henüz Türkçe’ye çevrilmemiş çok miktarda kitabın olduğunu, yeni Türkçe basımların ne zaman geleceğini sordum. aldığım cevap ise şöyleydi:
“altın kitaplar olarak bundan böyle clive cussler kitaplarını basmayacağız”
ardından peki hangi yayınevinin basacaklarını bilip bilmediğimi sorduğumda beklendiği üzere bilmedikleri söyleyip konuyu kapattılar. acaba aranızda clive cussler kitaplarının yeni yayıncısının kim olduğunu veya olacağını bilen var mı?

2 Beğeni

Hoşgeldiniz. Henüz telifini alan çıkmamış olabilir. Bildiğim kadarıyla Wilbur Smith de aynı durumda. Tek temennim hakkını verecek bir yayınevinin alması.

2 Beğeni

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Stephen King’in yıllar yılı okuduğumuz bir çok kitabının aslının suyunun suyu olduğunu Mahşer ve O gibi kitaplarının bin küsur sayfalık ciltlerde tekrar yayınlandığında gördük, öğrendik. Umarım şu evlere kapandığımız pandemi dönemlerinde okumamıza destek olacak şekilde hakkını da veren bir yayınevi çıkar ortaya

4 Beğeni

O zaman Clive Cussler’ı Alfa’ya önereyim :slight_smile: Gerçi pek Alfa’nın tarzı gibi değil ama yine de belli olmaz.

4 Beğeni

Kapanma döneminde kitap siteleri satış yaparlar mı ve yeni kitaplar basılır mı ?

1 Beğeni

Truva’nın kâşifi Heinrich Schliemann’ın olağanüstü yaşam öyküsünü anlatan “Rüzgârlı Truva’nın Duvarları” satışa çıktı.
Marjorie Braymer, bu tuhaf adamın Homeros’un eserlerinin peşinde ülkeler, kıtalar arasında dolaşmasını anlatırken 19. yy dünyasını anlamaya yeni kapılar açıyor.

3 Beğeni

Hocam ben ne olursa olsun basılsın taraftarıyım. Sonuçta başkasının sevmediğini ben sevebilirim. Birde ben bol fantastikli karanlık kitapları çok seviyorum. Fantastik kitap serilerinin detaylı evreni olanı makbuldür benim için. Bildiğim kadarıyla bu şeride de bir suru garip yaratık filan var. Tam benlik duruyor. Tabi birde kitabın moğollar, haçlı seferleri gibi konulara gönderme yapması iyice iştahımı kabartıyor.

@BilgeOzan bu dediğiniz pek çok yazar için geçerli. Forum ahalisi pek cok serinin basılmasına önayak oldu.

3 Beğeni

Akılçelen’e başka Magic kitaplarını basıp basamayacağını sorabilecek, soran var m? Biraz darlasak basarlar mı? :innocent:

1 Beğeni

18 Beğeni

6 Beğeni
7 Beğeni

Jules Verneler hızlı hızlı çıkar umarım :pray:

4 Beğeni

13 Beğeni

Kronik İkinci bir Hannibal biyografisi mi basıyor diyecektim ama kitaba Google’dan baktım bu kitap osprey serisindenmiş.

3 Beğeni