6.45’in PKD baskılarını hatırladım şimdi.
Uyuyan canavar uyandı.
Tanıtım yazısında “6:45 Tedirginlikle Sunar” denmiş
İngiltere kapağına benzetmişler. Nasıl bu kadar benzer kapaklar yapabiliyorlar, telif ödüyorlar mı bunun için acaba. Gerçi telif ödeyecek olsalar direkt orijinal kapağı kullanırlardı sanırım. Bir de yurtdışı kapak onayı süreçlerinin netameli olduğu söylenir. İlginç bir durum. Benzerlik “esinlenme” seviyesinde olarak görülüyor muhtemelen.
Adidas’ın 4 çizgili taklitleri gibi
Şöyle bir şey yapabiliyor yayınevleri, kapak görseli olan çizimin teklifini alıp uyarlama yapmış olabilirler.
Bende 1-2 büyük boy var. Küçük boy ve puntolu çıkınca 3’ü almadım. 4 çıkar ve 3’le aynı formatta ve düzgün puntolu olursa anca ikisini birden alırım ama ümidim o zamana kadar akılçelenin U dönüşünü tam tura çevirip kitapları tekrar büyük ebatlı basması
Konu Akılçelen olunca bunun da olma ihtimali her zaman söz konusu
.
Andrew Lang masalları 3 cilt olarak satışa açılmış.
https://www.istanbulkitapcisi.com/kitap/lang-masallari-1-cilt-kitabi-andrew-lang
Akılçelen’in bu konuda kötü bir ünü var. Altta bahsetmiştim.
Benzer bir durum İthaki’nin Kral Katili Güncesi kapağı için de söz konusuydu diye hatırlıyorum. Şimdiye kadar Pegasus’un böyle bir şey yaptığını görmedim, onun dışında kim ne yapsa şaşırmam açıkcası.
Bu taklitçilik öz saygıyla da ilgili bir konu ancak işverenin veya yöneticinin sunduğu imkanlar editörlere ve kapağı hazırlayanlara böyle şeyler yapmak zorunda bırakmış olabilir. Bunları yapan kişi “ekmek parası için” der muhtemelen. Çalışanların tercih hakkı pek olmayabiliyor. Zaman geçtikçe de bu duruma alışıyor insanlar, normal haline geliyor ve rahatsız olmamaya başlıyorlar.
Haziran ayında çıkacak KOR ve GİNKO yenileri…
Dex Bilimkurgu Klasikleri’nin yeni kitabı “Jules Verne - Ay’a Yolculuk” ön siparişe açılmış.
https://www.eganba.com/aya-yolculuk-kitabi-jules-verne-dex-yayinevi
Birkaç gün önce tanıtılan sert kapaktan mı bahsediliyor, yoksa ayrıca bir “özel baskı” yapılacak mı?
Umarım Özel Hayatın Tarihi gibi muamma durumda kalmaz. Hatta 2 seri aynı anda çıksa ne güzel olur.
Mesajı güncelledim. O da çıkacakmış yakında.
Çok teşekkürler dostum, çok güzel haber.
Şimdi paylaşmaya geldim ben de, ama hep geç kalıyorum
Üç cilt halinde, karton kapaklı ve ciltli basılacağını belirtti Mustafa bey.
Oh be. Bekliyordum. Umarım iyi bir iş çıkarmışlardır.