Neyse sinirlenecektim vazgeçtim
Konusu ilgi çekici. Nox Yayınlatı Kitapyurdu’nda %50 indirimde aklınızda olsun. ![]()
Çıkarmadınız ki okuyalım ![]()
![]()
Bu arada Dan Simmoms - Terör kitabını da okumanızı tavsiye ederim. Editörü olabilirisiniz ![]()
Dan Simmons’tan Terör dahil başka kitaplar gelecek mi? Song of Cali, Carrion Comfort gibi korku romanları gelse ne güzel olurdu.
Ömer Bey Heated Rivalry için artık gelip gelmeyeceğine dair bir açıklama yapılacak mı? Belirsizlik yoruyor. Büyük bir heyecanla duyuruldu yasal engeller varsa da açıklama iyi olurdu?
Sende mi Brütüs? İçerde diye bildiğimiz arkadaşlarımız sorularını buradan soruyorlar ![]()
![]()
@SJack bey @Omerezer bey soruları cevaplaman yine kaçtı bir yaptırım olmalı ![]()
Yav ben içerde falan değilim djdj![]()
Genel olarak yayın sektöründe tanıdıklarım var, öyle bazen bilgi verilirse paylaşıyorum ![]()
Bırak şimdi aynı lafları @SJack den duydum. Yemiyorum bunları aklınızda olsun. Az çaba gösterin de bilgi/ler paylaşın ![]()
![]()
AI’in verdiği cevaplar;
Garabet;
Roman, 1931 yılında alternatif bir zaman diliminde, Mars’ta yer alan New Galveston kolonisinde geçmektedir. Dünyalı yerleşimciler, bu gezegende “Garabet” (The Strange) adı verilen gizemli ve tekinsiz bir madeni çıkarmak için çalışırlar. Ancak Dünya ile koloniler arasındaki iletişim ile sevkiyat aniden kopar ve Mars halkı derin bir sessizliğe ile bilinmezliğe gömülür.
Felaketler Çağı;
Öykü derlemesi olan bir kitap. Eser, tarihin kırılma noktalarında gezinen, zaman döngülerini altüst eden ve genellikle kadın karakterlerin gözünden geçmişin travmalarıyla hesaplaşan karanlık bir mizaha sahiptir.
Detaylı bilgileri @Giskard verecektir.
Ballingrud’un Cehennem Atlası kitabını Karanlık Kitaplık’tan çıkartmıştı İthaki. Sağlam bir yazardır. Merakla bekliyorum bu romanı yıllardır.
Burası yine yayınevi yetkilisine soru sorma konusu olmuş. ![]()
Sen zaten uygun başlığa taşıyacaksın diye hepimiz rahatça yazıyoruz ![]()
Yasal engel şimdilik yok. ![]()
Garabet “garip” bir uzay western’i. Mars Yıllıkları ve True Grit sentezi diye özetlenebilir. Yine karanlık bir tarafı olmakla beraber Ballingrud’un en “umutlu” eserlerinden. Bradbury esintilerinden de tahmin edilebileceği gibi.
Felaketler Çağı’na gelirsek:
"Ölmecilik Oynayalım mı?"da VIII. Henry, Anne Boleyn’den kurtulmak istiyor ama küçük bir sorun var: Kral ne yaparsa yapsın Boleyn hayata dönüyor.
“Tarihçinin Evinde” öyküsünde, Nefertiti, Kraliçe Victoria, John Adams ve Marilyn Monroe gibi maziye damga vurmuş figürlerin katıldığı, cinayet muammasına dönüşen bir akşam yemeğine konuk oluyoruz.
“Kıyametlerden Kıyamet Beğen” ise bizi Manhattan Projesi’nde çalışan bir teknisyen rolünde 1945’e fırlatıp, sonu envai çeşit dehşete çıkan yılankavi patikalarla baş başa bırakıyor.
Hiçbir türe sığmayan, kara mizah ve korkunun bir araya geldiği “oyunbaz” öyküler: Senaa Ahmad’dan Felaketler Çağı, Seda Çıngay Mellor çevirisiyle ağustos ayının son haftası raflarda.
(Carmen Maria Machado ve Kelly Link sevenler bunu da sevdi.)
Bu Epsilon ve Pegasus da Taht Oyunları ve Witcher serisinin kapaklarını yenileyeceğine antin kuntin kitaplar basıyorlar ![]()
İşlerine nasıl geliyorsa. Şu serilere güzel baskılar yapsalar ne güzel olacak ancak gel gör ki 2. baskıları belki de göremeyecek kitapları basıp duruyorlar.
@SJack ile içerdeki tanıdıklara haber salın sizde öyle yok sonraki kapağı biliyorum yok bana haber veriyorlar diye buraları meşgul etmeyin ![]()
![]()
![]()
Linç yemeyeceksem ben beğeniyorum Witcher kapaklarını ![]()