Herkesin bildiği ünlü isimler olduğu için onların ismini verdim. Yoksa ha Ahmet Hamdi Tanpınar yszmısın ha Victor Hugo,Tolstoy yada yerli yabanci başka kaliteli yazarlar.
Çocukluğumuz 100 temel esri okumakala geçti. Sizi bilmem ama ben VH Alexander Dumas gibi yazarlari çok severim. Ama geçen gün oğrendim ki basilan kitaplar kısatılmiş halleriymiş. Yoksa yazar araya girip kitabin akışını bölüyormuş. Romantizim akımı yüzünden.
Sormak istediğim isimler değildi ki.
Vay! Bunu alırım işte.
Alexander Dumas’ı henüz okumaya başlamadım. Lisedeyken bende Sefiller’i, kısaltılmış olduğunu bilmeden okumuştum. Kitabın 3/4’ünün atıldığını öğrenince bu haliyle kitabı sevdiysem kim bilir tam metni nasıldır demiştim kendi kendime. İyi bir kitap ne kadar kısaltılırsa kısaltılsın veya kötü çevrilsin yine de okuyucusuna iyi bir kitap olduğunu hissettirebilir.
Bagımsız bir Red Kit çizgi romanıymış.
Normal hali 1900 sayfaymış. VH her dk kitabın akışını filan bölüyormuş. Romantizimci olduğu için.
Evet. O yüzden alacağım. Yoksa diğer seriyi takip etmiyorum.
Bölsün farketmez benim için. Dipnotlar yüzünden neredeyse her satırda kitabın arkasına gitmem gereken çok fazla kitap okudum. Bu dipnotlar çevirmen tarafından kitabı anlamak için eklenen notlardan oluşuyor. Çevirmen açıklayacağına yazar açıklasın kitabın içinde daha iyi. Daha az yorulurum okurken.
VH derken Victor Hugo mu demek istediniz?
Yukarıda İthaki’nin kitap bombardımanını görünce bir hevesle Sandman de çıkmış mıdır diye baktım ama hüsrana uğradım. Eeeeeeeyyyyy Ithaki, hani bizim Sandmanimiz?
Bu arada Bıçağın Kendisi kitabı hakkında ne diyorsunuz ahali? Burada çok methini duydum, eskiden basmış yayınevinin de çokça eleştrildiğini gördüm. Daha önce okumuş olan var mı aramızda?
Tam olarak onu demek istedim.
@muaet kitabı Got kitabından daha üstün tutanları gördüm. Bence bu seriye bir göz atmak lazım. Bu kadar ün boşa olamaz.
Şu an okuduğum Bir İdam Mahkumunun Son Günü kitabında neden tam havaya girecekken kendimi bambaşka konularda bulmamı anladım. Teşekkürler (:
Muhtemelen GoT’u anlamamış kişilerdir. Dümdüz okuyup geçmekle kimse serinin hakkını veremez, mümkün değil.
Sanırım @Asli_Dagli Hanımefendinin süprizi hakkında bir fikrim var JBC’den grafiker bir abi çok şahane bir baskının gelmek üzere olduğunu belirtmişti Aslı Hanım gibi,büyük ihtimal bana hala rüya gibi gelse de şunun gibi bir baskı geliyor olabilir direk kalpten giderim herhalde hem böyle bir baskı hem Aslı Hanımın çevirisi bana birşeyler oluyor
Arkadaslar ben JBC’nin cevirmeni degil, editoruyum:) Unutmayiniz:)
2018 Tüyap’da 39 tlye aldığım hala okuma fırsato bulamadığım bir kitaptı ilki ikinci kitabın duyurusuyla temmuzda bitiririm sanırım.Şuan 29 tl falan ilk kitap sitelerde üzüldüm açıkçası fahiş fiyata almış olmuşum
Düzelteyim o halde editör olmanız bile bir yeterli bir durum,gerçekten isminizin geçtiği kitaplar çok titiz oluyor o yüzden size ayrı bir saygım var.İşinizi hakkıyla yapıyorsunuz
Ben 2 seriyide okumadım o yüzden yorum yapamam. Ancak Martinin zeki birisi olduğun tahmin ediyorum. O kadar entrikayı hayal etmek zor iş olasa gerek.