Yeni Kitap Haberleri

Aslı hanım, ipucu verir misiniz?

JBC Instagram ve Facebook hesaplarinin verdigi ipuclari disinda baska bir sey soylemem ne yazik ki mumkun degil. Cizgi roman sektorunde onden verilen bilgiler kimi zaman sorun cikarabiliyor. Ki dun teslim ettigim edisyonun aslinda ne oldugunu JBC hesaplarindan biliyorsunuz:)

Ki dun teslim ettigim edisyonun aslinda ne oldugunu JBC hesaplarindan biliyorsunuz:)

Al sana ipucu :slight_smile:
Sence ney olacak,ben Jbc hesaplarıbı takip ediyorum ama bişey çıkartamadım.

Joker?
Metal?
Kara ayna? Bunlar inş.değildir.

Doomsday Clock ve Batman Damned diye tahmin ediyorum.

1 Beğeni

Joker olma ihtimali çok yüksek :confused:

1 Beğeni

Damned fasikül gibi bişey,onun için özel edisyon yapmak gereksiz bence.Domsday’da seri bir çizgi roman.Ben aynı V for vendetta gibi özgün bir eserin çıkmasını isterdim açıkcası.

Şuan en uygunu kidega.

1 Beğeni

Kidega.com’da satışa çıkmış.Şuan en uygunu bu ama ben 30tl bandını görür sanıyordum.:frowning:

İnsanın eli zor gidiyor sepete ekle’ye. Bakıcaz bakalım… Devamının çıkmasını bekleyip öyle almaya karar vereyim desem o da iki ucu… Neyse. :sweat_smile:

1 Beğeni

Ben alım okuyum beğenirsem ALIN yorumu yaparım :joy:

2 Beğeni

Onaylıyorum…

1 Beğeni

Emin olduğum tek şey baskısının harika olacağı çünkü JBC gerçekten çok kaliteli her anlamda ki bu kadar beklenti yarattıklarına göre baya güzel olacak hissediyorum! :)))

Daha yeni letgo’da rastgele Doomsday Clock görüp satıcı ile biraz sohbet ettim bana dediği Jbc yayıncığın bu 12 sayılık çizgi roman’ı tek cilt basacağı.O zaman özel baskı bu galiba @Asli_Dagli hanımın editörlük yaptığı galiba.:slight_smile:

3 Beğeni

Selamlar,
Birkaç gönderinizde GoT ile alakalı bu mihvalde yorumlarınızı gördüm. Bir gönderi de Zaman Çarkı’ndan daha derin olduğunu söylemiştiniz. Zaman Çarkı’nı siz henüz tamamlamadığınız için, ben ise büyük ihtimalle ASoIaF’ı üstünkörü okuyan kesime dahil olduğum için burada bu kıyaslamanın çok da tutarlı olacağını düşünmüyorum ve o topa hiç girmiyorum. Ama nedir sizin için Buz ve Ateşin Şarkısı’nı bu kadar üstün ve derin kılan? Daha önce karaladığınız bir mesaj varsa onları da okuyabilirim, yoksa sizden ricam bu noktaları, sebeplerini yazmanız. Bu tarz yorumlara çokça denk geliyorum ama yeterli bir dayanak göremiyorum ^^ Saygılarımla.

1 Beğeni

Ben BVAŞ serisini okumadım ancak ZÇ serisinin daha derin olduğunu düşünüyorum. Bence Zaman Çarkının altında çok derin anlamlar var.

Asoiaf kesinlikle duyduğum ve okuduğum en derin evren ve hikayeleler topluluğu. Buz ve Ateşin Dünyası ve Taht Oyunları serisi bile evrenin 10da 1ini oluşturur. Bundaki en büyük etken çok popüler ve güncel olmasıyla halen üretim halinde olması.

3 Beğeni

Bilemiyorum ZÇ nin bana hep felsefi bir yönü varmış gibi geliyor.

Okuduğum 3 cilt itibarı ile felsefi anlamı var. Ama ana hikaye klişe. Klişe siyah-beyaz karakterler var. Seri ilk iki kitap dünyayı çok güzel anlatıyor. Benim için en büyük sorun karakterler arası iletişim zayıflığı ve aksiyon yetersizliği. Asoiafı benim gözümde en özel seri yapan şey ise, gri karakterler ve olaylar, muazzam derecede çok karakter bolluğu, kusursuz foreshadowing olayı, gizemlerin çokluğu, yaşanan hadiselerin büyük bir kısmının tahmin edilemez oluşu,(bu durum teorisyenler tarafından serinin sonuna doğru biraz aşıldı.)yetişkin bir tarzı var,vs.vs
Edit: Zç serisini kıyas yapmadım yorumda, sadece benim gözümde okuduğum kadarı ile iki serinin durumu. Asoiaf için fanboy olduğum da doğrudur. :slight_smile:

1 Beğeni

Evet henüz Zaman Çarkı’nı bitirmediğim için ben de %100 kıyaslayamıyorum her iki seriyi ama ZÇ’nin ilk 4 kitabı bana “normal” bir kurgu gibi gelmişti, Asoiaf ise “anormal”. Ayrıca sadece ZÇ değil, okuduğum hiçbir fantastik seride Asoiaf derinliği bulamadım ben. Ve aslında bu yorumun bir ön yargı olduğumu bilsem de, bulabileceğimi de sanmıyorum.

Martin’in dünyası ciddi anlamda çok derin. Katman katman hem de. Simge, metafor, ileriye dönük bilgiler, karakter gelişimleri, fantastik olayları anlatmadaki inanılmaz başarı ve bence en önemlisi kurgu gücü. Bu saydıklarımın yanına ulaşabilen bir diğer isim elbette Tolkien ama Martin’in Tolkien’den birkaç adım önde olduğu birkaç husus var bence.

Ben seriyi 1 kez okudum yalnızca. O zamanlar tabii çok sıra dışı bir şey okuduğumun farkındaydım ama böylesine inanılmaz derecede övmüyordum. Evrenden hiç kopmayıp yıllarca süren araştırmalarım vasıtasıyla aslında sandığımdan daha detaylı bir seri olduğunu fark ettim ve hayatımda nadiren yaptığım tekrar okuma eylemini bu seri için gerçekleştirmeye karar verdim.

Çok kısa bir süre sonra seriye yeniden başlayacağım ve okurken yanımda bir ajanda taşıyacağım. Her karakteri, her olayı, her bölümü notlar alarak okuyacağım ve bunları iş olsun diye değil, bir yerlerde değerlendirmek için yapacağım. Anca o zaman “somut” örnekler sunabilirim merak edenler için. Şimdilik ancak bu kadar diyebiliyorum.

6 Beğeni

Sana katılmakla beraber, eğer ingilizcen iyiyse seriyi bir de Martin’in anadilinde okumanı tavsiye ederim. Çeviride kaybolan birçok kelime oyunu ve yazarın şiirsel tasvirlerinden daha çok zevk alacağını düşünüyorum.

Birincisi iki serinin de türü çok farklı biri grimdark biri epik fantastik. Karakterlerin gri olmasının sebebi bu iyi kötü savaşını işlemesinde. Karakter bolluğuna gelince ZÇ serisinde 700 karakter varmış. Öyle yazıyor yukarıdaki muet’in cevabında.

Karakterler arası ilişkilerin zayıf olmasının sebebi ZÇ dünyasında kadınların aşırı kibirli olması malum olay yüzünden. Birde onca olay olurken biraz fazla ergen davranıyorlar.

Kim ne derse desin ZÇ Epik fantastik edebiyatı yükselişe geçiren seridir benim gözümde. Fantastik edebiyata katkısı gözardı edilemez.

1 Beğeni