Yanıt olarak yayınevinin çıkarmış olduğu tüm dizilerin sıralı tam listesini göndermeyi düşünüyorum. Yayınevleri okurları yalnızca okur sanıyor sanırım. Halbuki aramızda yayınevlerinden daha iyi kataloglama yapan @fortknoxt gibi arkadaşlar var.
Alfa, bilim dizisine ait bir görsel paylaşmış. Bilim dizisine ait bilgileri excele işlediğimizden kontrolünü yaptık. Kalan iki kitaptan biri 101. kitap, diğeri ise iki farklı kitaba aynı numaranın verildiği 76. kitaptan biri. Sanırım yayınevi bu kitapları kimsenin tek tek kontrol etmeyeceğini düşünmüş.
Dolar ve euro düşmedikçe çeviri eserlerin, bilhassa da çizgi romanların fiyatı ister istemez bu seviyelerde seyredecek maalesef. Sadece telif hakkı bile tek başına ciddi paralara neden oluyor. Image Comics de işlerini ucuza bırakmamasıyla tanınıyor.
İçine bi 60 syf daha bişey koysalardı bari pahalı demezdim . Bu kitabı alacagımı sanman ya cidden çoğu yapımına göre yüksek tutulmuş fiyatı.Tabi Marmara çizgi’ye lafım yok.
İhsan Bey, içeriden biri olarak bilginiz vardır belki diye sormak istiyorum. Misal Brandon Sanderson , Raymond E. Feist yada başka bir bilinen fantastik kurgu kitabının telifi ne kadar acaba? Yaklaşık bir aralık da yeterli olur.
Onu tam olarak bilmiyorum. @Everfever, @Fahrettin ve @irbis gibi arkadaşlar daha net bir rakam aralığı verebilir belki.
Telifler çoğunlukla direkt olarak yazardan alınmıyor. Arada ajanslar, vakıflar vb oluyor. Ajans gidip o eserin yayın haklarını satın alıyor, siz de ajansa para ödüyorsunuz. O da telifleri arttıran başka bir etmen.
Valla ben alıştım sanırım artık, tepki bile vermiyorum… Kapaklar da pek bir uyumlu maşallah, Doğan Grubu yaptığı işin hakkını veriyor her zamanki gibi. Şaşırtmıyorlar.