Önceki çevirilere baktıklarını hiç sanmıyorum. İlk iki kitap başkaydı, bu ise bambaşka bir kitap olacak.
Maceraya hazırlanın… Kağıt ve kalemleri çıkartın! Eski baskıları hazırlayın ve not tutmaya başlayın… YeminGetiren Oathbringer olduysa her an her şey olabilir.
O bambaşka bir kitaptı, bu bambaşka bir kitap. Yanlış kitabı çevirmişsiniz.
Kaldırım taşı gibi baskı yapıyorlar. Fiyatlar uçuk. İndirim oranı 25-30 u geçmiyor. Yayınevinin politikası hoşuma gitmiyor. Çeviriyi de okuyanlar bilir ama o kadar insan bana da ilginç geldi.
Zannetmiyorum, ya şu an basan yayınevi vazgeçmeli ya da iyi bir yayınevi ajansı ikna etmeli. Örneğin Saramago teliflerinin Can’dan Kırmızı Kedi’ye geçmesi gibi.
Birinci kitabı aldığımdan beri hergün kitaba bakıyorum kitapta bana. Tam da kitap okuduğum masanın önünde duruyor. Başlamak istiyorum ama bu yayınevi yüzünden başlama isteğim gidiyor. Birkaç gün sonra yine aynı şey. Yaklaşık 10 aydır böyle. Bakalım nereye kadar gidecek.
Her yayınevi hata yapar. Takmayın bu kadar, sıradan bir kitap gelmiyor ki. Ha 4. kitapta aynı dürümler olursa bende tepki koyarım. Şuan ben kitabın geç çıkması ile onlarca kitap okudum bahane ile. 7 çevirmen olayı garip tabi. Bu kadar ay gecikmesinin neticesinde herhalde olmuştur ya. Gaydırıguppak bir çeviri olursa da tepki koyarım. Neyse her insanım zaafları vardır.
Taht Oyunları baskısının değişimini bütün Epsilon bir araya geldik, yapamadık. 1 adet resimli 1. baskı gönderdim, 1 adet karton 3 adet 1. baskı resimli özel baskı gönderdiler.
Sordum; Hayırdır…
Senin kitap doğurdu dediler.
Tekrar değişime göndermeye korkuyorum, senin kitap öldü derler diye
7 çevirmenli bir fantastik kitap ilk defa görüyorum. 7 çevirmenli ve ismi ingilizce bir kitap hepten ilk defa. Bir daha da göremem heralde. Akılçelen daha iyisini yapana kadar tabi.
Bir kitabı yedi kişi çevirmek nedir hâlâ anlamış değilim.Yazara , fantastik türe hakim kişi - birkaç kişi rahatlıkla eseri çevirebilir.Bu kadar çevirmen hiç hayra alâmet değil. @alper belirttiği gibi yayınevi değişene kadar uzak durmak bence de en mantıklısı.
Yayınevinin umarsamaz , gittikçe kartopu gibi büyüyen hatalı politikaları yüzünden güzelim yazarı katlediyorlar beni asıl üzen durum bu açıkcası.
Elimdeki eserler bitsin bende orijinalini edinip (her ne kadar dilimde okumak istesemde) okumaya başlayacağım.