Nedense ben de Laputa’nın kapaklarında bütçesizliğin doğurduğu bir güzellik olduğunu düşünüyorum. Samimi bir güzellik var. (Hani çok bir şey beklemediğiniz yer, elinden gelenin en iyisini yaparya siz de mutlu olursunuz. İşte öyle bir mutluluk taşıyorum bu kapaklara.)
İsimleri, kapakları çekici değil diye keskin önyargılı bir ırk var. Her zaman varlardı. Çok takmaya gelmez. Savunmuş gibi görünmek istemem ama Jaguar genelde çok güzel kapakları olan bi yayınevi. Şunu ucuza getirelim diye bi iş yapacaklarını zannetmiyorum. Ayrıca o iki kitabın paint terk bi durumu da yok, gereksiz anlam yüklemeye de lüzum yok. Soğuk deri’yi kesin alacağım.
Evet yeri değil.Şu konuda paylaşabilirsiniz:
Yakalandım yine. Tamamdır.
Kitapevinde denk gelirsem bir içine bakmak istiyorum.
Kapaklara takılan biri değilim. Sade kapakları daha çok severim hatta. Ama bu kitaplar ilk bakışta ders kitabı ya da bilimsel bir kitap izlenimi verdi bana. Yani kapak tür konusunda biraz yanıltıcı gibi.
Kapaklar tabuttur! Ama tabut toprağa girmez kapaklar bükülür kirlenir dert etmeyin
Son haber yıktı
Bu zaman çarkının haritası var mı? Yani yayın evleri tarafından basılıp yayına sunuldu mu
Yılbaşından yılbaşına çıkıyor bu kitaplar. İlki 2016 başında çıkmıştı. Yani dördüncü kitabın orijinali 2019 başında çıkacak. YKY’nin çeviri için zaman harcamadığını düşünürsek birkaç ay sonra da istediğiniz baskılara kavuşursunuz. Her sene tekrar tekrar sormayın diye paylaşayım dedim.
Yok o olayı ögrendim de bu yıl en az 2-3 ay sarkacakmış. Bende yeni yeni bu baskıları edindiğim için çıkınca haberim olsun istedim
Benim bildiğim Harry Potter resimli baskıları yıl başından yıl başına çıkmadı. Felsefe Taşı ilk baskısı İstanbul tüyaptan bir veya iki hafta evvel çıkmıştı. Keza ikinci kitap da Tüyap fuarda yer aldı. Yani her son baharda çıkıyorlar. Bu yıl çıkacak olan Ateş Kadehi gecikti… Hacimli bir kitap sanırım her sayfasında bir çizim yer alacak çizerin işi kolay değil. Gecikmesi normal.
Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabını düşünemiyorum.
Arada 200-300 sayfa oynuyor, onu beklemek en az 2 yıl sürecek givi yani ancak 4 ve 5 kitaba 2020-2021 gibi görecegiz
- maymun kitabının yazarından yeni kitap
Arkadaşlar aranızda Jean Christophe Grange’ın mayıs ayında fransada basılan son kitabı “la terre des morts” un ne zaman çıkacağına dair bilgisi olan var mı?
Yaklaşık 1 sene sonra…
Genelde Fransa da yayınlanması ile Doğan Kitap tarafından çevirinin yayınlaması arasında yaklaşık 1 sene oluyor.
Doğan kitap’da satıldı mı acaba Tüpçüye
Devam kitabımı acaba… 4. Maymun kitabını bir solukta okumuştum.
Arlanmaz bir yetmez ama evetçi olması beni de triggerlıyor ama işte. Bazı konularda çok bilgili.
Zorlu cezaevi koşullarında yazılmış olan bu kitapta Nişanyan tanrı(lar)ın varlığını, ateizmi, ahlakın dini temellerini, akıl ve inanç ilişkisini, çağdaş dünyada dinlerin geleceğini, herkesin anlayacağı duru bir dille tartışıyor.
Futbolu katlettiği yetmedi.