Yeni Kitap Haberleri

Aynı öyküler olur. Zaten toplamda Howard’ın kaleme aldığı Conan hikâyesi 20’nin biraz üzerinde.

Tabii hikâyeleri nasıl sıralarlar, oranı çıkınca öğreneceğiz :man_shrugging:

3 Beğeni

10 Beğeni

Marmara Çizgi keşke Mister Miracle’i tek cilt bassaydı. Böyle daha fazla para çıkıyor cebimizden.

2 Beğeni

Katılıyorum. Ankara Kitap Fuarı’nda güzel fırsat vardı ama, iki cilt toplam 50 TL ediyordu. 25/25

resim

Alfa mitoloji serisi 4. kitap aşağıdaki kapaklardan biri ile gelecekmiş.

7 Beğeni

Fuardaki en iyi indirim oranları Marmara çizgi(%35) ve Can Yayınları’nda(%30). Toplu alımda yüzde 40 bile yapabilirler biraz pazarlıkla. Marmara yüklü gelmiş zaten 2 stand kiralamışlardı.

2 Beğeni

Pegasus da fena değildi, İthaki 5 kitaptan sonra %35 indirim yaptı. JBC’de de bazı ciltlere %50 indirim yapılmıştı.

1 Beğeni

JBCnin önü çok kalabalıktı pek dikkatli bakmamıştım. Pegasustan alacağım 1 2 kitap var, indirim oranı neyi acaba hatırlıyor musunuz?

1 Beğeni

%35 indirim vardı, setlerde N11 indirimleri geçerliydi. Hatta Nevernight serisinin ilk kitabı 28 TL idi! Cumartesi bir daha gideyim de alayım :smile:

3 Beğeni

İlk İmparatorluğun Efsaneleri serisi devam edecek diye biliyorum, Destanlar Çağı çıkalı en fazla altı ay oldu. Scalzi için de devam edileceği söyleniyordu.
Benim de kendilerine bazı eleştirilerim olmakla birlikte bazen İthaki’ye fazla yüklendiğimizi düşünüyorum açıkçası. Doğru, serilerin yarım bırakılması gerçekten üzücü bir durum, ancak okuyacak bunca kitap varken devam kitapları da gelecektir diye umuyorum.

3 Beğeni

Bu sefer beğenemedim. Çünki artık İthaki’ nin saldırgan bir politikayı bilinçli bir şekilde izlediğine karar verdim. İlkin bağımsız bir kişinin girişimi olarak ortaya çıkan Laputa Kitap’ ın Weinbaum’ un Mars Serüveni’ ni yayınladığı sıralarda eş zamanlı yayınlaması, yine aynı yayınevi tarafından Bierce çıktığında kendilerininde Bierce kitabını basmaya çalışması, gereksiz yere dün itibari ile Alican Bey’ in bir yayınevine sataşması ve şimdi tam Hüseyin Bey’ in Conan girişimleri ile oluşturduğu bir ortamda ki son kitabı çıkmak üzereyken böyle bir gönderiyi artık tesadüf boyutundan çıkarmış bulunuyorum.

20 Beğeni

Ben de Conan’ın iki cildini aldım. İthaki’nin çıkardığı kitabı almayacağım. Belki on yıl var, İthaki Conan çıkarsın diye bekliyorum. Neyse ki Hüseyin Bey büyük bir özveriyle bütün Conan’ları çevirip yayınlıyor. İyi de yapıyor. Bir de bakmışız ki İthaki’den de Conan geliyor. Gerek yok, kalsın.(Eğer unutulmuş fantastik klasikler serisi içinde çıkarsa belki ileriki yıllarda seriyi tamamlamak adına alabilirim.)

15 Beğeni

Bilim Kurgu ve Fantezi söz konusu iken, hele bunun alt dallarından olan Kılıç ve Büyü öyküleri ve tuhaf kurgu gibi ülkemizde yeni yeni farkedilip emekleme aşamasında olan türler için tekelci piyasa oluşturmaya çabalamak yerine biraz daha centilmen davranılabilir. Özellikle Laputa Kitap ya da Hüseyin Bey’inki gibi tek kişilik girişimler için piyasada yer edinmiş bir yayınevi türe katkı sağlamak için belki yayın tarihlerine, üsluplarına ve zamanlamasına biraz daha dikkat edebilir. Yada her zamanki gibi yine ticari değeri yok, devam etmiyoruz ya da girişmiyoruz biz bu işe gibi açıklamalara sığınıp bize ticari bir kuruluş olduklarını hatırlatmayı yeğleyebilirler.

8 Beğeni

Peki. Bekliyoruz zaten. Beklemekten başka yapacak bir şey de yok.

Metis Yüksek Şatodaki Adam’ı “Baskıya hazırlıyoruz” demesinin üstünden tam 1.5 sene geçti.

Tarihe not düşülsün.

31 Beğeni

Alfa’da değil mi hakları? Bence diyen kişi kendini en son 1990’larda revize etmiş olmalı :slight_smile:

3 Beğeni

Bence daha önce bastıkları için Ajanstan telifi yeniden alabileceklerini zannediyordu ama Alfa oyundaysa o telifi Metis’e bırakmaz.

6 Beğeni

Bunu nasıl yapıyor? Peki bu kitapların telifi yok mu acabada? Aynı anda 2 yayın evi basabiliyor.

Telifi Alfa’da diye biliyorum ancak PKD kitaplarının sonlarına doğru basılacaktı çevirmen sorunu nedeniyle. Yarın netleştiririm. :slight_smile:

2 Beğeni

Telifi Alfaya devretmiş olabilirler ama sitelerinde hala basılacak yazıyor :slight_smile:

https://krforum.kayiprihtim.com/original/2X/8/84bcbb62873d34acf24da22158df8e3b8ed9e5de.png

2 Beğeni