Buna çok sevindim ben şahsen. Sevdiğimiz tarzları yayınevlerine dağılması bizi tekelden kurtarır bana kalırsa. Mesela TED Chiang’ın Exhalation kitabı için ingilizcesini satın almış olmama rağmen MonoKL çıkarsın diye bekliyorum. Şubatta Çıkacakmış. Geliş kitabını @mit çevirmişti, enfesti. Hepsi bassa keşke, gün gelecek beklediğimiz bilim kurgu kitaplarının hangi yayınevineninden çıkacağını takip edeceğiz umarım. Şu yayın evi basmazsa, kitap sahafa düşer servet ödemek zorunda kalırız demek yerine.
Polemiğe girmemeleri de normal, ithaki çok büyük bir yayınevi pastadaki dilime baktığımızda. Dört tane alt yayınevi var, dünyanın parasını çeviriyorlar. Bence o konuda da bir yedirememizlik var, bence İthakinin basmaya hazırlandığı bir kitabı falan elinden almışlardır belki
@Ufuk seviyoruz @alper i, oyunla da olsa bir noktayı görmediğim bir açıdan gösterdi. Böyle bikaç dostun olsun yeter
Evet, ben en çok da Can, İş Bankası gibi büyük yayınevlerinden bekliyorum. Çok iyi işler çıkarabilirler. Mesela sert kapak bilimkurgu klasikleri dizisi gelebilir ve çok harika olur. Ya da henüz dilimize kazandırılmamış büyük fantastik seriler ciltli gelebilir.