Yeni Kitap Haberleri

Teşekkürler haber verdiğiniz için uzun zamandır bekliyordum bende.

Etiket fiyatına ve ne kadar indirim yapıyorlar dikkat edip yazarsanız çok müteşekkir olurum. Duruma göre haftaya haftasonu tekrar gidebilirim. Bu arada gözden uzakta stantları, 12. salonda dedalus ile birlikte, sanırım aynı grubun markaları.

1 Beğeni

Tabi ki yazarım :+1:

10 Beğeni

@Ufuk İyi ki almışız. Yüzde 40 + 2 lira indirimle gayet güzel almışız. :sweat_smile:

5 Beğeni

Zima mavisi, netflixte yayınlanan bir animasyon dizisinde vardı.Kitap ekstra bir içerik içeriyor mu yoksa aynısı mı?
@Agape

2 Beğeni

Açıkçası bilmiyorum ama Netflix dizisinde izlediğimde çok hoşuma gitmişti. En sevdiğim bolümlerden birisiydi. Bu sebeple alıp okumak istedim. Okumadığım için ne desem yalan olur şu an. :slight_smile:

2 Beğeni

Aquila Yarığı’nın Ötesi de animasyonda vardı. Ben de merak ediyorum içeriklerini.

1 Beğeni

Yazarın Toplu Öyküleri bu iki kitap. Öyle yazıyor yani.

3 Beğeni

Bunu bence @Bay_Karamsar yanıtlayabilir. Sanırım kitabı yazarı takip ediyordu.

“Love death & robots” bir bölümüydü. Tek bildiğim bu kadar gerisi Bay Karamsar. :slight_smile:

Kitap açıklamasında da bu yazıyor; Aquila Yarığı’nın Ötesi, Alastair Reynolds’un yarattığı evrenleri ve serüvenleri kapsayan muhteşem bir öykü derlemesinin ikinci cildi. Uzay Operası’na hoş geldiniz.

Dediğim gibi yazarın toplu öykülerinin 1 ve 2. cildini direk çıkartmışlar. :slight_smile:

4 Beğeni

Netflix dizisinin içinde miydi? Hangi bölüm acaba? Hatırlayamadım. :thinking:

1 Beğeni

Evet, uzayda geçen, gerçeklik algısı üzerine.

Ekleme: idefixe’den hızlıca baktım adamın nerdeyse 40 dan fazla kitabı var. Dilimize çevrilenler bunları da kapsıyor mu, içinde kaç öykü var ve bunların hepsi animasyondaki hikayeler mi merak ettim.

1 Beğeni

Satın alma ve okuma listelerine eklendi. Dayanamadığım bir şey varsa o da bir yazarın toplu öyküler baskınları. :star_struck:

2 Beğeni

Zima Mavisi ve Aquila Yarığı’nın Ötesi öykü derlemeleri. Kitapların öyle isimlendirilmesinin sebebi sanıyorum ki netflix dizisi yüzünden bilinir olmaları. Sonunda bir yayınevinin Reynolds basması güzel oldu. Yazar uzun yıllardır bilimkurgu türünde yazıyor, çok muazzam serileri var. Eğitimi de Astronomi üzerine. O yüzden çok iyi oturtuyor hikayelerinde bilim ve kurgu arasındaki ayarı. Ben Revelation üçlemesini yıllar önce okumuştum, umarım serilerini de basmaya yeltenirler. Scalzi beklemekten çürüdüm zira. Soru hattında şakasını yapmıştım ama Yaşlı Adamın Savaşı serisi basılana kadar yaşlanacağım bu gidişle.

10 Beğeni

Aaaa, şimdi baktım bölüme. Güzel bölümdü. Sanırım pişman olmayacağım.

2 Beğeni

Insanı tedirgin eden bölümlerdendi. Beğendiğim ilk 3 bölüm arasına girer.

@_restlessness Netflix animasyonun her bölümü bu yazarın öykülerinden mi?

2 Beğeni

Yok sanırım 18’de 2 bölüm ondandı. Ama neredeyse tüm bölümler büyük yazarların kısa hikayelerinden uyarlama, john scalzi’den de bir bölüm vardı.

2 Beğeni

@Agape ve @Ufuk siz Zima mavisi ve Aquila yarığı öykü derlemelerini almışsınız. Zorda değilse içindekiler kısmını paylaşır mısınız? Hangi kitapta hangi öyküler var bilsek sizin sayenizde.

2 Beğeni

Şöyle paylaşayım.

11 Beğeni