Yazar hakkında not düşmek isterim. Bazen Alexandre Dumas pére ile karıştırılabiliyor. Monte Cristo Kontu, Üç silahşörler gibi romanların yazan Alexandre Dumas pére’dir. Pére’nin burada “baba” gibi bir anlamı var. Alexandre Dumas fils(oğul) ise onun sonradan kabul ettiği oğludur.
Kırmızı sert karton şömizli kapakları sevenler bence acele etmesinler, bu kitabın sert kapak baskısı gelebilir.
Telif konusunu bilmiyorum ama kitaplarda DC logosu var. Cilti versiyonları olduğundan pahalı olabilir. Hatırladığım kadarıyla Batman hikayesi çizgi romana da uyarlanmıştı.(Wonder Woman da uyarlanmış.)
Wool derken ? Monokl ama? aboovvv
Lütfen artık şu seri hedef kitlesine ulaşsın Gözümde kıymeti bilinmemiş bir güzelliktir.
Özet
BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ!
Ben aldım ve okudum. beğendiğim serilerden. Silo serisini İthaki basarsa yeniden okurum.
Umarım çeviri ve editörlüğü korurlar. Monokl’da bu ikisi gayet iyiydi. Ama kapaklarla ilgili çok merakta bıraktılar. Özel çizim geliyor sanırım.
Türkçe baskının kapakları gördüğüm en iyi kapaklar, paylaşmak uygun olursa paylaşırım mı diyor serinin yazarı.
Gördüğüm en iyileri diyor. Paylaşmak uygun olursa, bu kapakları ABD versiyonlarının üzerine koyacakmış
Bu arada dust jacket’ı ilk kez duydum. Şöyle bir anlamı varmış (ben çevirirken kapak dedim kısa olsun diye ama değil)
Bir kitabın toz ceketi, genellikle kağıttan yapılmış ve yazı ve resimlerle basılmış olan çıkarılabilir dış kapaktır.
Almaktan son anda caymıştım. Şimdi böyle deniliyorsa almak farz oldu.
Eğer doğru anladıysam Kafes’in ilk baskısı gibi bir cilt olabilir
Evet, öyleymiş
Ama heyecan oranı çok arttı. Alican’a sordum, yakın zamanda çıkacak dedi. Merak, merak…
Dust Jacket’a Türkçede Şömiz deniyor sanırım. Fransızca chemise(gömlek) kelimesinden geliyor.
Ben almıştım ama henüz okumadım. Satıp İthaki baskısını alır mıyım bilmiyorum. Kararsız kaldım şu an. Almam sanırım, özel bir baskı olmazsa tabi
İlk 6 cilt Vertigo etiketi ile çıkmışken bu cilt DC Black Label etiketiyle çıkmış.
Çok sevmiştim seriyi ama kitaplar kapakları gerçekten biraz uyumsuzdu. Çeviri ve editörlük korunur ve güzel kapaklar gelirse alsın herkes okusun.
Vertigo kapandi galiba.
Aaa seriymiş hemen tamamlanır kesin heralde büyük ihtimal sanırım ilk kitabı görürüz bence
Ciltli kitapların şömizi ya bildiğimiz.
Tam olarak öyle değil. Vertigo ürünleri artık Vertigo adı altında değil, DC Black Label adı altında çıkacak. Ben bütün seriyi Vertigo ile çıkartırlar diye düşünmüştüm.