Yeni Kitap Haberleri

select ciltli

4 Beğeni

Rengi mi değişmiş bunun? Siyahtı bu :slight_smile:

3 Beğeni

Evet, siyahtı. Belki de o fotoğrafta öyle gözüküyordur.

3 Beğeni

Siyah daha iyiydi sanki :confused:

5 Beğeni

Hasan Ali Yücel klasikleri iyi günler diler :slight_smile:

9 Beğeni

Ya bu kurala pek dikkat edemiyorum :sweat_smile:

1 Beğeni

Şömizli falan olabilir mi @leingrad

1 Beğeni

Alfa Felsefe yeni kitap. İnsan Doğasının Geleceği (Liberal Öjeniğe Doğru Mu?)

Daha önce Everest’den yayınlamışlardı.

İnsan Doğasının Geleceği

Günümüzün biyoteknolojik ve genetik gelişmeleri, insan doğasının geleceğine ilişkin pek çok tartışmayı beraberinde getiriyor. Bu gelişmelerin felsefi, etik ve siyasal sonuçlarını ele alan Habermas’ın yönelttiği en çarpıcı soruların başında, insanın tasarımcısının yüce bir varlık değil, yine bir insan olmasının, insanın kendini tanıyıp bilmesi açısından nasıl bir sonuç doğuracağı geliyor.

Pratik felsefenin adalet kuramları tartışmaları içinde tıkanmasını eleştirip, ahlakın “tür etiksel” bir anlayış içinde ele alınması gerektiğini savunan Habermas, doğal yollardan büyüyüp gelişen ile insan elinden çıkarak var olan insan doğasına ilişkin son derece çarpıcı akıl yürütmelere yer verirken, insan doğasının araçsallaştırılmasına karşı çıkıyor, biyoteknolojik tasarıma dayalı insan yaşamı modelinin aczini gözler önüne seriyor ve çağımıza uygun bir “kendi olma imkânı”nın hangi felsefi ve etik temeller üzerine oturması gerektiğini sorguluyor.

İnsan Doğasının Geleceği - Alfakitap

6 Beğeni

Ötüken yenileri;

resim

12 Beğeni

Ötüken Goethe ne varsa basacak galiba, Polyanna Dünya Klasikleri serisinden gelebilir. Öyküler seçkisi umarım sert kapaktır, gerçi olmasa da alacağım onu ama sert kapak olmasını tercih ederim :slight_smile:

6 Beğeni

İlgimi çekti :v:t2: Umarım bilimsel dayanakları da kuvvetlidir.

İş moderndeki öykü seçkisi olmasın o?

2 Beğeni

Bilim demeyelim de Habernas iyi felsefecidir. Alfa dan 2 kitabı daha var. Pragmatistir aslında ama yarı Marksist diyenlerde var. Yarı Marksist hakkında fikrim yok.

İş modern bir tek hatırladığım ekspresyonist öyküler var, bakmak lazım ama değil galiba.

2 Beğeni

Kitapla ilgili bilgi olmayınca çevirmeni araştırdım. Trakya Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğretim üyesiymiş. Derleme de kendisine mi ait yoksa bir derlemenin çevirisini mi yaptı o meçhul.

2 Beğeni

1984 baskısına çok benziyor. Kağıdı falan aynı galiba. Ben beğendim ama fiyat yine de daha uygun olabilirdi.

10 Beğeni

O değil şu demek istediğim;

image

İşte öyle olunca bana doğru gelmiyor. Sadece yazarın inançları, düşüncesi üstüne okuma yapmak. Ama bunu düzgün bir temele dayandırarak yaparsa çok daha güzel oluyor. Ben düşünce kitaplarını sadece birisinin görüşüyse okumaktan hoşlanmıyorum.

5 Beğeni

Felsefe ama bu :slight_smile: evet insanlığın yerleşik yaşama geçmesiyle Felsefe bilime öncülük etmiş, ilk felsefeciler ve bilim insanları aynı insanlarmış, bu durum belirgin olarak 19. YY kadar sürmüş ama Felsefe üzerinde deney yapılabilir ve bununla sonuca varılabilir bir alan değil

Bu doğru bir bakış açısı değil, Kuramsal, teorik fizikçileri de ret edelim o zaman, Einstein o ünlü “izafiyet teorisine” öncelikle sezgileriyle ulaştı ve bütün ömrü bunu kanıtlamakla geçti.

Doğru bir bakış açısı değil bu Ufuk.

Kitap O olabilir, bu aklıma gelmemişti.

5 Beğeni

Deli gibi Ayn Rand kitaplarını beklediğim için demin bir arkadaşım aşağıdaki videoyu gönderdi. Hanımefendi Ayn Rand kitaplarının Aylak Adam Yayınevinin basacağını idda ediyor. “Gecikmenin sebebi bu olabilir mi?” diye içime kurt düştü. Aslı astarı var mıdır yoksa dezenformasyon mu yapılıyor? Bilgisi olan var mı?

Dk. 15:30

1 Beğeni

Hayır demek istediğim o değil. İspat değil de sonunda ulaşılan ürünün belli ölçülerde açıklanabilir olması,

Sonucunu açıkladığı sürece his olması önemli değil, ama yola çıkış ve sonuç his olursa sorun benim için, açıkçası doğru düşünce olmasındansa bu benim okuduğum ya da öğrendiklerime verdiğim değerle ilgili biraz :slight_smile:

2 Beğeni

Fiyatı uygunmuş, 850 sayfa 34 TL. Çevirmeni “Nevin Yeni” olarak gözüküyor. İtalyanca aslından çeviri yapılmış.

21 Beğeni

Şu noktada çeviri farkını çok merak ediyorum. Aramızda iki farklı basımdan da birkaç öykü okuyup bir kıyaslama yapabilecek birisi var mı?

1 Beğeni