2020’de İthaki’den geliyormuş.
Bu eser grafik romanmış. İthaki’den böyle bir eseri basmasını beklemezdim.
Edit: 4. Baskı
Bu kitap yeni değil. Birkaç yıldır piyasada satılıyor.
Konuyu düzelttim. Açtıktan sonra fark ettim.
Aynen ilk cildi 2017 de çıktı. Baya hızlı oldu.
3. Cilde kadar çıkarsa kaldı 6 cilt o da 2030 gibi tamamlanır belki de ben erken bir tarihi tahmin ediyorum.
Daniel Clowes Karakarga’da değil miydi?
Evet, ilk üç kitabı Kara Karga’dan çıkmıştı. Ben de şaşırdım.
Kitap Açıklaması
Edebiyat tarihinin ilk distopyası olan Efendi Uyanıyor…
Şu edebiyat dünyasının ilk distopyası hangi kitap artık bir karar verilsin.
Ren POE’yu tek cilt olarak basmış… .Çevirmen muhtemelen Ren’in bastığı tekli baskıların çevirmenidir. BKK Yıldız Gemisi Askerlerini de çevirmiş.
Alınır mı sizce? Yoksa İthaki’den şaşmamalı mıyım?
İletişim baskısı çeviri ve editörlük olarak daha çok beğeniliyor. Ben de İthaki baskı olmasına rağmen İletişim aldım.
Ren çevirilerini okumadım, İthaki POE çevirisini ve tamamını değil ama bir kısmını İletişim çevirisi okumuştum. İthaki yerine İletişim Hasan Fehmi Nemli çevirisi daha iyi gibi geldi bana.
Poe konusunda İthaki’den şaşın. İthaki’nin çevirisini beğenen görmedim ben. Övülen İletişim’in baskısıdır ancak Ren’in baskısını bilmiyorum. İyi de çıkabilir.
Keşke onlar da tek cilt bassa, elime alıp alıp rafına geri bıraktığım bi’ kitap @Alladierre @Erdo madem 3/3 İletişim önerildi oradan alacağım, teşekkür ederim.
Tabiki doğru tercih İletişim.
@Erdo bu arada Tenten yeni kitap çıkmış, bu kez boyu 2 cm daha uzamış ( şaka yapıyorum erdo ebatlarını bilmiyorum)
Sadece çeviri olarak da bakmayın; önsöz ve sonsözler, hikayelere ait resimler, kronolojik olarak Poe’nun hayatına bakış, her hikayeye dair bilgi ve çevirmenin yorumu ve de Hasan Fehmi Nemli’nin özenli çevirmen notlarıyla birlikte gerçekten Poe’ya yaraşır bir baskı.
Bilmiyorum, yayınevi baskıyı hızlı çıkarmak için mi izin vermedi ama aynı çalışmayı Lovecraft için de görmek isterdim.
Pegasus şöyle bir seriye başlıyormuş;
Aynı şeyi dün akşam kütüphaneme dalgın dalgın bakarken düşündüm. 2 sayı daha geliyor ama boyları ilkler gibi mi, en sondaki gibi mi , yoksa şahsına münhasır bir ölçü mü olacak acaba diye
Çıksın çıksın, şöyle bi 2 ay geçsin, benim sinirim, kargoların telaşı bitsin öyle almayı düşünüyorum.