Pegasus’ta iki baskı arasında çok fiyat farkı olmuyor sanki. Ama dediğin gibi örneğin iş bankasında yarı yarıya bir fark oluyor.
Benim de 40-50 lira karton kapak baskıya para vermek zoruma gidiyor, hevesimi kaçırıyor. Ülke ekonomisi berbat biliyorum, kitap fiyatlarına gelene kadar çok şeyin fiyatı pahalı. 1-2 günlük bir poşet temel gıda ile marketten 100 TL ile çıkılıyor. Temel gıda, ısınma, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar daha alınabilir ve ulaşılabilir olsa kitap fiyatları için bir nebze “eh” diyebilir insan.
Temel ihtiyaçlara hiç değinmiyorum bile. Gerçekten düşündürücü ama okuyup biraz keyiflenmek hepimizin amacı. Bu sebeple çok çok beğenmedikçe büyük fiyatlardan kaçınıyorum. İndirimli olarak düşünürsem yine de kitap başı 10+ bir fark olur. 8 kitap düşünülürse bu fiyat bir elektrik faturası da eder aşağı yukarı filan falan.
Bir kaç ay önce çizgi romanlar için personel aldılar. Bu nedenle Sandman hızlandı, Sandman için sıkıntı çözüldü ama Vaiz’in pek arayan soranı olmadığı için 2. Cilt hala gelmiş değil.
Vaiz’in dört cilt birden tanıtımı yapıldı, yakında gelir tahminimce onlar da. En başından beri bu şekilde basılıp, biriktirilmemeliydi seriler. Şimdi kendi elleri de rahatlayacak. Umarım biraz daha rayına oturturlar serilerin devamlarını.
Biraz pahalı olabilir bence de ama Pegasus ciltlilerde müthiş iş çıkarıyor orası kesin. Ciltli Tüfek, Mikrop ve Çelik aldığımda kitaba hayran olmaktan bir müddet okumaya odaklanamadım.
Orası öyle tabii, 150 tlden fazla fark olmazsa yine ciltli tercih ederim elbette ama HAY gibi biri 5 lira iken diğeri 19 lira olursa zor o iş. Nevernight filan mesela kalitesine göre bence uygun fiyatta ama ciltsizi 35 40 olan kitaplarda ciltlinin kaç olacağını kestiremiyorum.
Başka Dünyalarda Yaşam Var mı? - Osman Nuri Eralp -Say Yayınları
Osman Nuri Eralp’in 1918 tarihli bu kitabı, Türkiye’de kaleme alınmış muhtemel ilk astrobiyoloji metni ve bilim ve düşünce tarihçiliğimiz açısından son derece ilginç ve heyecan verici bir eser. Asırlardır insan zihnini meşgul eden, mavi gezegenimizin dışında bizden başka yaşam olup olmadığı sorusunun cevabını Güneş sistemindeki gezegenlerin tarihine bakarak arayan bu küçük kitap, yeryüzündeki evrimin tarihini çerçeve olarak kullanıyor ve bu surecin başka gezegenler için de geçerli olduğunu şiirsel bir üslupla dile getiriyor. Osman Nuri, döneminin popülerleşmiş bilgisi eşliğinde, pek çok mitolojide kişiselleştirilmiş, güç ve güzellik simgeleri olarak karşımıza çıkan, Kopernik’in alaşağı ettiği boş gururumuzdan modern gökbilimi kavrayışımızın ilk andaki nesnelerine dönüşen Güneş sistemi ve gezegenleri eşliğinde, başka dünyalardaki yaşamı, dünya dışı zeki varlıkların pekâlâ mümkün olabileceğini vurguluyor.