Yeni Kitap Haberleri

Başka Dünyalarda Yaşam Var mı? - Osman Nuri Eralp -Say Yayınları

Osman Nuri Eralp’in 1918 tarihli bu kitabı, Türkiye’de kaleme alınmış muhtemel ilk astrobiyoloji metni ve bilim ve düşünce tarihçiliğimiz açısından son derece ilginç ve heyecan verici bir eser. Asırlardır insan zihnini meşgul eden, mavi gezegenimizin dışında bizden başka yaşam olup olmadığı sorusunun cevabını Güneş sistemindeki gezegenlerin tarihine bakarak arayan bu küçük kitap, yeryüzündeki evrimin tarihini çerçeve olarak kullanıyor ve bu surecin başka gezegenler için de geçerli olduğunu şiirsel bir üslupla dile getiriyor. Osman Nuri, döneminin popülerleşmiş bilgisi eşliğinde, pek çok mitolojide kişiselleştirilmiş, güç ve güzellik simgeleri olarak karşımıza çıkan, Kopernik’in alaşağı ettiği boş gururumuzdan modern gökbilimi kavrayışımızın ilk andaki nesnelerine dönüşen Güneş sistemi ve gezegenleri eşliğinde, başka dünyalardaki yaşamı, dünya dışı zeki varlıkların pekâlâ mümkün olabileceğini vurguluyor.

Bu kitabın Kara Karga baskısı da var.

1 Beğeni

Ses seda yok ondan…

1 Beğeni

Sandman’in tümünü basacaklar mı? Böyle olursa tüm seriyi almayı düşünüyorum ithakiden.

Ana seriden sonra yan hikayeleri de basacağız demişlerdi ilk başladıklarında.

1 Beğeni

Everest Açıklamalı Notlarıyla Alice baskısı geliyor. Alice’in iki kitabı bir arada.
Çeviri Osman Çakmakçı-Müge Sözen

31 Beğeni

Yıllarca isteyip almamıştım. Bu baskıyı çok beğendim. İnceledikten sonra alabilirim tabii fiyat da önemli.

4 Beğeni
6 Beğeni

Bende birinci kitabı İş Bankası’nın eski İş Gençlik Klasikleri sersinden olanı var. İkinci kitap Aynanın İçinden ise yoktu. Her neyse her ikisini de okumadım ve bu kitabı görünce bende sizin gibi düşündüm. Sanırım Alice’i okuyacağım baskı bu olacaktır. Hem Everest’in açıklamalı baskılarını beğeniyorum hem de Osman Çakmakçı sevdiğim bir çevirmen.

1 Beğeni

İllüstrasyonlu bir de. Ne diyim bilemedim. Bir heyecanlandım. Fiyat uygun olursa incelemeden bile alabilirim. Ben de sağda solda farklı versiyonlarına denk gelip okumuştum. Filmler zaten izlendi fakat son uyarlamalardan pek memnun değilim ben. Çocukken çizgi filmi vardı diye anımsıyorum. Eskiden çok birebir yapılıyordu sanki ya da cehaletten öyle sanıyorduk. Her neyse, 40 barajını geçmez indirimli olarak inşallah. Gerçi açıklamalı, illüstrasyonlu, iki kitap bir arada… Belki biraz daha yüksek olabilir.

3 Beğeni

Eksik Parça’dan yeni bilim kurgu gelmiş;

15 Beğeni

Sandman 8 çıkıyor olduğuna göre sanırım seriyi toplamaya başlayacağım. 11 ciltti değil mi?

11 Beğeni

Küçük Dorrit (Ciltli)

Küçük Dorrit (Ciltli) - Charles Dickens Kitap Fiyatı & Satın Al | AlfaKitap (Ciltli)

11 Beğeni

Böyle bir baskı çıkacağını hiç tahmin etmezdim,gerçekten çok sevindim.

Umarım böylede olur Kidega indirimi ile alırız

4 Beğeni

Bu ayın alışverişini bekleteyim en iyisi.

2 Beğeni

Bir Ballard daha gelmiş, Sel yayıncılık 2020’de gelecek kitap var demişti, Senenin ilk günlerinde geliyor olması iyi oldu.

Küçük Dorrit, Barok 3’lemesi ile tanıdığımız müzisyen, çevirmen Turgut Berkes’in çevirisi, Kitabın sert kapak baskısının olması güzel, Bu cilt ve tasarımla ikinci kitap oldu galiba ( diğer kitap Redburn) Kırmızı şömizlilerden daha güzel geliyor bana bu tasarım.

4 Beğeni

Ilknoktadaki setler niye kaldırılmış acaba :no_mouth::roll_eyes: gözümü gönlümü diktigim almaya niyet ettiklerim vardı üzdü :confused: umarım altyapı çalışması falan yapılıyordur

1 Beğeni

N11de ithaki yayın grubu kitap setlerine bir göz atın isterseniz.

3 Beğeni

Bunu 750 milyon gözle bekliyorum. Fuar zamanı gördüğümden beri bekliyorum. :heart_eyes: :buyucu:

3 Beğeni