Kitap kapakları cidden efsane olmuş umarım en yakın zamanda çıkar
Hasan Ali Yücel yenileri;
Türk Klasikleri yeni kitap;
İş Bankası Biyografi serisi tekrar baskıları;
Aaa skandal
Churchill da gelirse süper olur.
Bende Monokl baskılarını okudum. Çeviri, editörlük ve kitap kalitesi olarak çok başarılı bulmuştum. Tavsiye edebileceğim bir seri, okumak isteyen beklemesin derim bende.
Stuart Mill lazım bana da.
Silo çok güzel duruyor .
Bu ay yine batacaz belli oldu.
Haber güzel kapağı beğenmedim
@narpal ben siyah kapak çıkarmalarını bekliyordum. Set olarak aynı kapatan devam etmesi için.
Hurin’in Çocukları’nı da buna benzer bir kapakla çıkarsalardı keşke.
@JrThoth aynı anda birimiz beğenmiş diğerimiz beğenmemiş kapağı.
@JrThoth set olayını bilmiyordum, ben yeni almaya başladım. Beren ile luthien kapağıyla uyumlu geldi gözüme.
Kapak guzelde yaptıkları şey güzel değil. Bu kapak ise gerçekten küfür ederim yani dertleri ne bunların? Yarısı siyah yarısı beyaz, yarısı renkli.
Hurin’in Çocukları eski kapak var bende. Beren ve Luhien de var. Biri uzun diğeri kısa ama olsundu. En azından setimsi duracak.
Vaiz 2. Cilt çıkalı 1800 sene olmuş, Blizzard’ın çıkışına da 18200 sene var. Çabuk geçer
Bende öyle düşünüyorum. İlk önce bu kapakları sonrasında siyah kapakları çıkartmaları için anlaşma mı var acaba. Öyleyse siyahları için 2 yıl bekleriz gibi
Monokl neden Silo’nun haklarını devretmiş ki acaba? İthaki’den görünce çok şaşırdım hiç haberim yoktu.
Ben de serinin Monokl baskıları var ama bir türlü başlayamadım
Her sene 1 sayı ile Blizzard takip edilmez, Bu sayı itibariyle okumasam da olur.
Silo’yu bekliyordum iyi oldu bu.
Monokl serinin telifini kaybetmiş. Hugh Howey çok büyük miktarlarda baskı yapılmasını istiyordu. Yani 1000 - 1500 basamıyordunuz. Yanlış bilmiyorsam 5000 baskı falan gerekiyordu. Eldeki baskılar bitmeyince, mali kaynaklar azalınca Monokl da telifi yenileyemedi. Zaten yıllardır filmi çekilsin de şu çevirinin karşılığını maddi olarak alalım diye bekliyorlardı ama Ridley Scott bir türlü başlamadı çekimlere. İthaki de telif düşünce kapmış seriyi. Filmi çıkarsa ona uygun, film afişi kapaklarla da gelir muhtemelen.
Bu arada, daha önce söylemiştim ama kitapların çevirisi Monokl ile aynı. Belki son okuma, editörlük yapıp bazı yerlerini düzeltmiş/değiştirmiş olabilirler. Ama yine Rasim, Gökhan ve benim çevirilerim kullanıldı.
Gondolin’in Düşüşü için orijinal kapak kullanılmış bir de. Bence daha güzel. Ama siyah kapaklara geçişten sonra biraz garip olmuş tabii, haklısınız.