Yeni Kitap Haberleri

Şubat epey hırpalayacak gibi :upside_down_face:

8 Beğeni

Artı olarak;

6 Beğeni

Paylaşılmış mıydı bilmiyorum ama kitap şahane. 19x19 ciltli, kuşe, resimli. Evladiyelik

4 Beğeni

16 Beğeni

İş Kültür Yeniler.

Paul Lafargue Karl Marks’ın damadı, tembellik hakkı ile ilgili görüşlerini okumanızı öneririm.

7 Beğeni

Tembellik hakkı beni çok sıkmıştı. Daha iflah olmaz bir ergenim galiba ya :smile:işin içine azıcık felsefe girince bende kayış kopuyor.

1 Beğeni

image

Middlemarch Kazım Taşkent Klasikleri serisine hayırlı olsun. Daha önce Nora Kitap Cihat Taşçıoğlu çevirisi ile 2 cilt olarak basmıştı. YKY Ünal Aytür çevirisi ile tek cilt olarak basmış. Keşke Don Kişot ve Kasvetli Ev’de yaptıkları gibi 2 kitap yapsalardı. Etiket fiyatı 75TL, 952 sayfa.

image

Ezra Pound - Kantolar

8 Beğeni

Kassandra’nın kapağına bayıldım :star_struck:

1 Beğeni
8 Beğeni

Serhat Bey kardeşim bu sefer geciktin :slight_smile:

1 Beğeni

Bugün iş yoğunluğundan gündüz giremedik. :joy: :joy: :joy: :joy:

Eeee sonuçta herşeyi devletten beklememek lazım. :wink: :wink: :wink:

2 Beğeni

Sovyet Öyküleri serimizin dördüncü kitabında; Sovyetler Birliği kahramanı deneme pilotu Aleksey Perelyot’un hüzünlü öyküsü ilk sırada. Savaş yıllarındaki kahramanlıklarından sonra hayatta kalmış, ancak 1953 yılında çıktığı Tupolev Tu-95 deneme uçuşunda, uçağın aniden alev alması sonucunda genç yaşında yaşamını yitirmişti.

“Yağmur” adlı öykümüz, Sovyetler Birliği’nin unutulmayacak, sayısız mücadelelerinden birini anlatıyor bize. İnsanların topluma hizmet etmek için nasıl bir araya geldiklerine tanık oluyoruz.

“Maya” adlı öykümüz büyük bir edebiyatçıya ve yılmaz bir Sovyet savaşçısına ait. Yaşamını tümüyle mücadeleye vermiş bir kahramandan gündelik yaşama dair masalsı bir anlatım

https://kidega.com/kitap/sovyet-oykuleri-4-342521/detay

Hasan Boğuldu - Sevgi Neredeyse Tanrı Oradadır / Lev Nikolayeviç Tolstoy - Sabahattin Ali

İki Kitap Birden projesi; dil, anlayış, içerik ve edebi kimliğin dışavurumu noktasında benzer yazarları ve eserlerini bir araya getirmeyi
amaçlayarak yola çıktı. Örneğin; Sabahattin Ali ve Tolstoy hikâyelerinin İki Kitap Birden konsepti içerisinde ama ayrı ayrı sunulması gibi.

https://kidega.com/kitap/hasan-boguldu-sevgi-neredeyse-tanri-oradadir-342423/detay

Başkurtların Tarihi - A. Zeki Velidi Togan

Başkurtların Tarihi, bugün Rusya Federasyonu’nda bulunan Başkurdistan Cumhuriyeti ve halkı hakkında yazılmış sayılı eserlerden biridir. Aslen Başkurt olan Ord. Prof. Dr. Zeki Velidi Togan bu eserde, doğduğu ülkenin ve halkının geçmişine bir tarihçi gözüyle bakmakta, hayvancılık ve kuru tarım çerçevesinde toprağa bağlı uğraşları için ortaya koydukları mücadeleleri ele almaktadır.

https://kidega.com/kitap/baskurtlarin-tarihi-342369/detay

6 Beğeni

Nasıl ya? Exhalation mı bu aceba? Isim mi değiştirmişler?

Exhalation, anlam olarak nefese yakın.

1 Beğeni

Soluk gibi bir şey olur diye düşünmüştüm. Nefes alıp verme aslında. Direk nefes garip geldi. Gelsin kitap bakalım. Umarım Ihsan beyin Geliş çevirisi kadar iyi bir çeviriyle gelir.

27 adet gönderi şu konuya taşındı: Rıhtım Kamarası

E Vaiz 6 da geliyor :partying_face::partying_face:

15 Beğeni

İthaki’ye “bas gaza aşkım bas gaza, kim tutar seni bas gaza” demek istiyorum. :rofl: Mart ayında da kalan 3 cildi çıkartırlarsa tamamdır.

4 Beğeni

Yordam’dan iki Zola çevirisi geliyor. Bir yayınevi şu Les Rougon-Macquart’ı tam ve eksiksiz bassa ne güzel olur. Umarım birilerinin planları arasında vardır.

5 Beğeni

David Herbert Lawrence’ın Alfa’dan 3. kitabı geldi, herhalde romanlarının hepsini basacak Alfa

Opera Anlık Görüntü_2020-02-03_113023_www.alfakitap.com

9 Beğeni