Yeni Kitap Haberleri

Kapak çok güzel olmuş.

3 Beğeni

3 Beğeni

Ön siparişe açılmış.

Yeni Çınar eseri

Saga cilt 6 çıkmış :smiling_face_with_three_hearts:

13 Beğeni

YKY’den bir Ian McEwan kitabı daha…

Tanıtım yazısı Ayrıntı yayınlarının eski baskısından

“Romanları mimari açıdan ele alırım. Kapıdan girildiğinde o kapı öyle inşa edilmiş olmalı ki, okur o anda binanın sağlamlığına güvenmeli,” diyen Ian McEwan, yine sağlamlığı garantili bir yapıyla karşımızda. Son dönem İngiliz edebiyatının parlak yazarlarından McEwan, Yabancı Kucak’ta Gotik roman türünü Romantizmin ilk dönemlerinden günümüze taşıyor. Gotik edebiyatın temel özelliklerinden olan tekinsizlik, gizem ve korku havasını yaratmak için de mükemmel bir mekân seçiyor: Ne kadar dolaşırsanız dolaşın, her zaman dönülmemiş bir köşeyi, keşfedilmemiş bir geçidi, kayıp bir binayı, ağza alınmayacak deneyimlerin yaşandığı gizli bir mekânı gözden kaçırabileceğiniz duygusunu veren kadim Venedik kentini. Venedik’in, dış mekân olmasına karşın yarattığı kapanıklık duygusuyla ruhları daraltan Mary ve Colin, turistik gezilerin barındırdığı gözetleme ve kenti tüketme arzusuyla sokaklarda gzeinip dururlar. Bu gezinin, onların cinsellik, ilişkiler ve şiddetin ördüğü ağda gelişip çetrefilleşen bir yaşantıya götüreceğini bilmeksizin…

McEwan’ın romanlarında sinemacıları cezbeden görsel zenginlik burada da kendini gösteriyor. Yabancı Kucak, 1990’da Paul Schrader tarafından sinemaya uyarlandı. Filmin senaryosuna Harold Pinter de katkıda buludu. The Times gazetesinin “bu adanın en iyi yazarı” olarak nitelediği 'ın 1981 yılında Booker Ödülü’ne aday gösterilen romanı Yabancı Kucak, çabuk tüketilmeyecek bir gerilimin "kara ayrıntılar"ını adım adım izlemek isteyenler için…

5 Beğeni

Sonunda geldi.

8 Beğeni

Geldi derken, ben siparişini falan geçmiştim zaten, stoklara mı geldi?

1 Beğeni
5 Beğeni

Bende siparişi çekeli çok oldu. Bugün yarın gelir.

Benim siparişi çıkarmadılar ya bunları mı bekliyorlar nedir

1 Beğeni

Benimkilerde daha temindeymiş. :face_with_hand_over_mouth: :face_with_hand_over_mouth: :face_with_hand_over_mouth:

4 Beğeni

Sonunda basıldı anlamında demiştim.

3 Beğeni

Daha ellerine geçmedi herhalde. Ben ayın 2 sinde söylemişim. Daha çıkacak idefix.

@Tobizume evet biz de çok sevinçliyiz :slight_smile: beklediğimiz bir kitaptı

1 Beğeni

Watchmen Başlangıç serisinin devamı ne zaman gelecek bilgisi olan var mı? VAİZ’e abanınca unuttular sanırım :smile:

Sonunda geliyor

7 Beğeni

Margaret Atwood’un Handmaid’s Tale kitabının devamı olarak yazdığı Testaments’in türkçe çevirisini bekliyorum heyecanla.

Saga’nın 6. cildi ne zaman raflarda olacakmış acaba, bilgi var mı? Çizgi romancıları arıyorum belli değil diyorlar. Marmara Çizgi’yi aradım yakında diyor.

ben ilk kitabı almıştım ama daha okuyamadım kitap hakkında yorum yapar mısınız acaba sıramda biraz öne çekebilirim bide dizisini izlediyseniz beğendiniz mi

PKD - Valis kitabı da önümüzdeki hafta çıkabilir. PKD hayranlarına duyurulur.

4 Beğeni

Geçen haftasonu Ankara fuarında bu haftadan için ellerine geleceğini söylemişlerdi hatta Resimde 6. Cilt var, üstelik 3er cilti içeren özel baskılar çıkacak demislerdi.

1 Beğeni

İlk kitabı okudum, yer yer durağan ama kesinlikle sıkıcı değil. Çok gergin bir atmosferde geçiyor. Distopya türünün en iyi örneklerinden biri bence. Birinci ağızdan anlatımı var ve oldukça akıcı. Karanlık ve depresif bir yapısı var genel olarak. Konusunu az çok biliyorsunuzdur.

Dizisi şu ana kadar 3 sezon yayınlandı ama 1. sezondan sonra kitabın dışına çıktı. Yine de çok güzel gidiyor.

Bir de çizgi romanı çıktı. Kitaba bağlı kalmışlar ama özet niteliğinde. Onu da tavsiye ederim. :slight_smile:

1 Beğeni