Yeni Kitap Haberleri

Cevap olarak ilk sayısının ilk 3 sayfasını koyuyorum buraya. Şiddet ve cinsellik benim için de sansür sebebi olmamalı ama daha ilk sayfasında bulunduğu için muhtemelen yetkili birisi cildi eline aldı ve ahlaksızlık diyerek bastı sansürü. Çizgiroman konusunda yorumum aşırı çizgi roman takip etmiyorum. Okuduklarım da marvel ve DC dışından genelde.

2 Beğeni

İyi de Berserk şiddet ve cinsellik içeren tek seri değil. Şiddet diyorsak Punisher Max yasaklanmadı mesela. Ki Berserk’ten daha sert duruyor. Kıyaslamak isteyen için bir örnek kare bırakayım. NOT: PAYLAŞTIĞIM KARE RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜ İÇERİR.

3 Beğeni

Evet bence yayıncılık zaten sosyal medya sayesinde gittikçe interaktif olmaya başladığı için zamanla bu istekleri iletmek kolaylaşır. Ön ödeme yöntemi mantıklı ama buna kalkışacak yayınevi bulmak da zor olabilir sonuçta uğraşma meselesi. Faizsiz kredi konusunda haklısınız, Starbucks gibi markaların ön ödemeli kart çıkarma amaçları da o aslında. Bir taraftan da düşünürsek Arkabahçe’yi fiyatları nedeniyle eleştiriyoruz ama 12 13 ciltlik seriler basıyorlar. Marmara Çizgi’nin Yalnız Kurt mangasını basması da hobi gibi neredeyse. Yanlış hatırlamıyorsam ilk cildinin baskısı 1500 civarında ve hala bitmedi.

@MustafaYildiz Bu sansür konusunda şöyle bir ekleme yapayım, Marmara Çizgi Saga’nın bazı ciltlerinde çıplaklık olan bir kaç paneli kaldırdı çizgi romandan. Açıklamaları da denetlemede bir problem yaşanırsa durumdan zarar gören biz oluyoruz ve insanların bizim arkamızda duracağını düşünmüyoruz şeklinde. Onlara da bir şey diyemiyorum sonuçta hiç yayınlanmayacağına böyle yayınlansın diye düşünmüşler. Tabi bundan 15 20 yıl önce Milo Manara’nın ve Heavy Metal dergisinin +18 çizgi romanlarının yayınlandığını düşünürsek geriye gidiyor gibiyiz bu konularda.

5 Beğeni

Haklısınız daha rahatsız edici ama şiddet ve kan içeriyor cinsellik değil. Dünyanın bir çok yerinde böyle ama bizde biraz daha fazla sanırım. Bir damın başka bir adama işkence sahnelerini TV’de rahatça gösterirsin. Sadece kanı biraz sansürlemen gerekir ama meme kelimesi dahi sansürlenir. Hatta bazı kanallarda bikini giymiş kadın posterleri bile sansürleniyor.

Çizgiroman konusu açılınca aklıma ilk Saga geldi açıkçası. TV kafalı robotlar ile boynuzlu ve kanatlı ırklardan, renkli adamlara,Örümcek kadınlardan hatırlayamadığım bir çok varlığa herkes sevişiyor. meme ve penis kaynıyor eser. Yakında ona da sıra gelir yazacaktım ama Marmara Çizgi oto sansürle önlemini almış.

Zihniyet değişiyor maalesef. Kimse gücenmesin ama ben Rıhtımın Meme Arşivi başlığında yaşanan tartışmadan anladım biraz da bunu. Evet iktidarın eğilimi bu yönde ama halkın eğilimi de bu yönde. Kendi otosansürünü yapamayan ve çocuklarını koruyamayan insanlar var. Ve bu insanlar kendi sorumluluklarını devlete yükleyince sonuç abartılmış sansür. Dönemin Leman ve Lombak’ı nerede şimdinin dergileri nerede. Bazen Türkiye’nin kaliteli mizah yaptığı bu konularda daha özgür olduğu dönemleri göremediğim için üzülüyorum.

6 Beğeni

Alfa yayınlarından yeniler

Jules Verne
Ian Rankin
Lev Tolstoy
Robert Louis Stevenson

7 Beğeni

Tekrar satışa açılmış

9 Beğeni

Bu uygulama özel baskılarda da var mı? :no_mouth:

resim

12 Beğeni

Özel baskılarda da vardır yüksek ihtimal.

17 Temmuz’da yayınlanacak Cursed dizisinin kitabı İthaki’den geliyor. :upside_down_face:

jj

8 Beğeni

images (74)

5 Beğeni

3.17 Goodreads ortalaması, retelling, young adult. Kalsın. :joy:

7 Beğeni

Kaçırmamışlar ahfhsjfksgkskkd

39 Beğeni

Nasıl karanlık mod yaptınız ? Ben seçeneklerden vb bulamadım da.

1 Beğeni

Buradan hocam;

2 Beğeni

Dune 5-6 netflix dizisi olacakmış! Desem tutar mı?

10 Beğeni

teşekürler, yaptım çok iyi oldu.

1 Beğeni

Tahmini olan? :slight_smile:

8 Beğeni

Şubat ayında şöyle bir kitap çıkmış. Türü sevenler için.

https://kidega.com/kitap/liman-muduru-343299/detay?ref=kitabinabak

5 Beğeni

Geçen konuşmuştuk Koridor yayınları twitter’da ikinci kitap çevirisinin (Anne of Avonlea) başladığı haberini paylaşmış.

10 Beğeni