Yeni Kitap Haberleri

Koridor gönlümüzü kazanmaya devam ediyor

2 Beğeni
3 Beğeni

Fiyata bi maşallah alırız.

7 Beğeni

1iyi 2 kötü haber

4 Beğeni

Enginlik serisi ile ilgili çalışman bulunmuyorsa, devamını basmayı düşünmüyorsan telifini bırak. Okuyucuyu seriden mahrum etme. Belki başka yayınevi haklarını alıp seriyi basar.

10 Beğeni

Yayınevi yetkilisine haber vermek lazım iyi seriden mahrum kalmak olmaz

Şimdilik

1 Beğeni

En son hangi tarihte basılmış?? Yurt dışında kaç kitap çıkmış?? Bir de bunlara bakmak lazım. Büyük puntolarla yazmanıza gerek yok, herkes gibi normal punto ile yazın.

6 Beğeni

Bk okuyucuları olarak yeni seriler isteriz tabii ki Alastair Reynolds basiliyor Expanse basılması lazım Hamilton gibi isimlerde ne yazık ki anca telifsiz klassikler basıyorlar iyi kitaplar devami gelmeli

1 Beğeni

İthaki ile ilgili bir konu olunca çok seviyor müdahil olmayı, dahası savunmayı.
Çözemedim ben :face_with_monocle:

5 Beğeni

Evet öyle görünüyor :slight_smile:
@ozgurs59 bu şekilde savunmaya geçenlerin şunu bilmesini isterim ki kimse burada herhangi bir yayınevine “düşmanlık” etmiyor. Yeri geldiğinde İthaki’yi (veya başka bir yayınevini) övüyoruz, ama eleştirilecek bir şey varsa da eleştiriyoruz.

9 Beğeni

47 Beğeni

Tabii ki haklisın bir çok seriyi basdı yarım kalanlarda var eleştiri her zaman lazım yarım kalanlar tamamlansın sonra yeni bassınlar zaten biz paramizı verib hepsini alıcaz sadece yarım koymaları aradan keçen yillar sonra basması doğru diyil şahsi görüşümdür

2 Beğeni

Bak bu baya iyi haber

2 Beğeni

Kent’in BKK’e dahil edilmesi güzel oldu, Simak için geç bile kalındı.

6 Beğeni

İthaki’den o mesajı ben attığım için burada yanlış anlaşıldığını görünce üzüldüm. Şimdilik, şimdiki durumda veya zamanda, kitabın devamı için bir çalışma yok. Bu devamını basmayı düşünmemek demek değil. İthaki Yayınları birbirinden bağımsız birçok serisi olan bir yayınevi, sizin basılmasını istediğiniz seri diğer serilerden biraz geç basılabilir. Bunu doğal karşılamak gerekiyor :blush:

5 Beğeni

Çok iyi bir eser. Klasiklere kesinlikle girmeyi hak ediyor. Kapak tasarımı da güzel olmuş :smiling_face_with_three_hearts:

12 Beğeni

Ithaki sevdiyimiz gibi de bazen eleştiriyoruz yarım kalan seriler üzüyo okuyucuları 3cisim devamı bekliyoruz aynen de enginliyide sevdiyimiz şeyleride vurguluyoruz BKK olması cok iyi benim bk kitaplarımın yarısı ithakiden sadece gec basılan yarım seriler üzüyo

3 Beğeni

Siz de dikkatli okursanız “bulunmuyorsa” diye yazmışım. -sa bildiğiniz üzere şart anlamı taşır. Yani eğer basmama gibi bir durum varsa telifi bırakmaları okuyucu açısından daha iyi olur anlamında kullanmışım. Ve İthaki uzun zamandır bu cevabı birkaç seri için kullanıyor.

Biz okuyucular geç basılmasına da razıyız :slight_smile: yeter ki basılsın. Ama basılmıyor :slight_smile: tabi geç basmaktan kasıt 10 yıl değilse :slight_smile:
Bir de okuyucu eleştirilerini de doğal karşılamak gerekiyor ne dersiniz ?

7 Beğeni

Hiç seri takip etmeyen, çoğunlukla da İngilizce kitap okuyan birisi olarak olayın dışındayım. O yüzden sanırım “iki tarafa da dahil olmadan” yorum yapabilirim.

Yapıcı eleştiriler mutlaka olmalı. Yayın evlerinin de bunları dikkate alması gerek. Bir seriye başlanıyorsa hızlıca bitirmek yayın evi için öncelik olmalı.

Ama satışlar düşükse, yayın evi zarar ettiğini düşünüyorsa o zaman da devam etmeli mi seriye? Tamamen atıyorum, Enginlik serisinin 3 kitabı basılmış ama satışlar kötü. Devam etmeli mi bu durumda?

Ya da yayın evlerinin gecikme için “zarar” haricinde ne gibi sebepleri var? Bunlar da önemli faktörler diye düşünüyorum.

Yayın evleri tamamen şeffaf olsa, okuyucular da çok acımasız davranmasa (herkes böyle demiyorum) ortak noktada buluşulabilir gibi geliyor.

5 Beğeni