Of kapağa bak, hayran kaldım. Tabi ki beğenmeyenler olacaktır ama bence müthiş olmuş, gerek renk gerekse çizim olarak. Bari yeni kitaplar ekleyeyim de sepete bunu ve kallokain’i de alayım.
@isos81 henüz çıkmadı ama çıkınca alayım demek istedim 
Of kapağa bak, hayran kaldım. Tabi ki beğenmeyenler olacaktır ama bence müthiş olmuş, gerek renk gerekse çizim olarak. Bari yeni kitaplar ekleyeyim de sepete bunu ve kallokain’i de alayım.
@isos81 henüz çıkmadı ama çıkınca alayım demek istedim 
Yayınevi zarar ediyorsa, ben illa seriye devam etsin demedim ki. Devam etmek gibi bir zorunluluğu da yok zaten. Eğer yayınevi zarar ediyorsa veya başkaca bir nedenden dolayı seriyi basmayacakSA, serinin telifini bırakması okuyucu açısından daha yararlı olur diyorum. Bu benim kişisel düşüncem. Düşüncemizi dile getirmeyeceksek bu forumda bulunmamızın anlamı yok bence.
Ben acımasız eleştiri yaptığımı düşünmüyorum. Sonuçta biz bu serileri bitireceğiz deyip yıllardır bitiremedikleri seriler var. Tabi ki eleştiri olacak. Daha önce dediğim gibi, bitiremiyorlarsa telifini bırakmaları okuyucu açısından daha yararlı olacaktır.
Bandrol alınan yeni kitaplar var.
Ekran görüntüsü alıp koymadım.
Camilla Lackberg - Doğan Kitap - Hayalet Ada
Terry Pratchett - Tudem - Savaş Naraları.
Hocam doğrudan size yazmadım. Ortaya yazdım görüşlerimi. Bir taraf yapıcı eleştirecek, diğer taraf da şeffaf olacak, o zaman orta yol bulunur dedim. Yani dediklerim bu kadar.
Tamamen aynı şeyleri yazmamıza rağmen yazdıklarınızı okuyunca neden bana itiraz ediyormuşsunuz hissine kapılıyorum? ![]()
Kapak bence de müthiş olmuş.
Satışa çıktı mı ki?
Yok hocam, dediğiniz gibi aynı şeyleri yazmışız, itirazım yok size
sadece görüş alışverişinde bulunuyoruz 
Henüz yok temmuz gelir
Othello Kitap’tan yeni bir kitap. Atlas diye bir seriye başlamışlar ve bu serinin ilk kitabı Felsefe.
Atlas serisi altında yayımladığımız Felsefe, düşünce tarihinin tüm derinliğini renkli biçimde sunabilen nadir çalışmalardan birisi, düşünce ile ilgisi herkes için bir başvuru kaynağı. Ders kitaplarının sıkıcılığından tamamıyla uzak bir dille teorileri aktarırken, şablon, grafik ve fotoğraflardan oluşan görsellerle felsefe tarihini zihninizde canlandırıyor. Bu kitap, Doğu felsefesinden Batı’ya; İbn Sina’dan, Budha’dan Aristo’ya, Epikür’e; Antik çağdan modern çağa, Platon’dan, Anaksimandros’tan Hegel’e, Wittgenstein’e kadar açıklayıcı ve anlaşılır bir felsefe atlası.
Hocam nasıl bir seri olacak bu? Başka hangi kitapları planlıyorlar. İlgimi çekti nedense.
(Bir ara açık öğretim sosyoloji okumayı denedim de, belki oradan çekmiştir ilgimi) 
Detay paylaşımı yapmamışlar ancak kitap tanıtım metnini ilk mesajıma ekledim. Kitap kuşe kağıtlı ve görselli ayrıca ders kitabı sıkıcılığından uzak olduğunu belirtmişler. Benzer konuları Atlas başlığı altında inceleyeceklerdir.
Kitap iç görselleri olsaydı iyi olurdu. Bu arada etiket fiyatı 58 TL.
Harika olmuş, tam ihtiyacım olan şey. Bilgilendirme için teşekkürler.
Biraz daha detay araştırınca kaynak serinin Deutscher Taschenbuch Verlag’ın Atlas serisi olduğunu buldum. DTV Atlas olarak bakınca devamında da güzel kitaplar gelebileceği görülüyor.
Arkadaşlar burası yeni çıkan kitaplar başlığı değil mi? Alışkanlık oldu her konu altında alakasız tartışmalar. Sadece yeni çıkan kitaplar yayınlansa ve kitapların içeriği konusunda daha fazla tartışılsa çok daha iyi olur. Şu ithaki muhabbeti çekilmez olmaya başlamadı mı?
Yanıt vermeyeyim diyorum ama mutlaka birileri yorum yapıyor, yanıt verme gereği doğuyor.
Arkadaşlar, forumda her başlık kendi konusu çerçevesinde ilerlemiyor. Başlıklara bakın, illaki konu ana başlık dışına çıkabiliyor. Yetkili arkadaşlar gerekli gördüğü takdirde zaten o yorumları ilgili yerlere taşıyorlar.
Yayınevleri, kitap bastıkça (veya basmadıkça) hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler olacaktır. Bazı insanlar bunun önüne neden geçmeye çalışıyor anlamış değilim. Bu konuda baskıcı bir tutum izlemeye gerek yok. Kendi adıma konuşayım, yeri geldiği zaman İthaki’yi övüyorum, yeri geldiği zaman eleştiriyorum. Hep övmemiz mi isteniyor anlamadım ki…
Bu ikilemi çok iyi biliyorum ![]()

Ben size Belgariad serisini soracaktım hocam. Sanıyorum okumuştunuz. Belki bu başlık yeri değil ama seriyi nasıl buluyorsunuz? Çocuksu bir yönü var mı? Bir süredir ilgimi çeken bir seri…
İçeriğine göre bakacağım ![]()
Bu arada senin de felsefe ilgini çekiyor, yakın zamanda şu kitabı aldım. Baskısı tükeniyor sanırım belki edinmek istersin. İçerik görmek istersen atarım.
@Leingrad alışverişlerinden anladığım kadarıyla sen de ilgilenebilirsin, etiketlemiş olayım.
Teşşekürler hemen bakıyorum içeriğine 
1-2 ay önce Can minilerden veriyorlardı, sonra onlar bitti normal boyut kitap verdiler. Demek ki ilgi olunca logolu yapmışlar ama keşke logolu da olsa mini kitaplara devam etseydiler.