Arkadaşlar burası yeni çıkan kitaplar başlığı değil mi? Alışkanlık oldu her konu altında alakasız tartışmalar. Sadece yeni çıkan kitaplar yayınlansa ve kitapların içeriği konusunda daha fazla tartışılsa çok daha iyi olur. Şu ithaki muhabbeti çekilmez olmaya başlamadı mı?
Yanıt vermeyeyim diyorum ama mutlaka birileri yorum yapıyor, yanıt verme gereği doğuyor.
Arkadaşlar, forumda her başlık kendi konusu çerçevesinde ilerlemiyor. Başlıklara bakın, illaki konu ana başlık dışına çıkabiliyor. Yetkili arkadaşlar gerekli gördüğü takdirde zaten o yorumları ilgili yerlere taşıyorlar.
Yayınevleri, kitap bastıkça (veya basmadıkça) hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler olacaktır. Bazı insanlar bunun önüne neden geçmeye çalışıyor anlamış değilim. Bu konuda baskıcı bir tutum izlemeye gerek yok. Kendi adıma konuşayım, yeri geldiği zaman İthaki’yi övüyorum, yeri geldiği zaman eleştiriyorum. Hep övmemiz mi isteniyor anlamadım ki…
Bu ikilemi çok iyi biliyorum
Ben size Belgariad serisini soracaktım hocam. Sanıyorum okumuştunuz. Belki bu başlık yeri değil ama seriyi nasıl buluyorsunuz? Çocuksu bir yönü var mı? Bir süredir ilgimi çeken bir seri…
İçeriğine göre bakacağım
Bu arada senin de felsefe ilgini çekiyor, yakın zamanda şu kitabı aldım. Baskısı tükeniyor sanırım belki edinmek istersin. İçerik görmek istersen atarım.
@Leingrad alışverişlerinden anladığım kadarıyla sen de ilgilenebilirsin, etiketlemiş olayım.
Teşşekürler hemen bakıyorum içeriğine
1-2 ay önce Can minilerden veriyorlardı, sonra onlar bitti normal boyut kitap verdiler. Demek ki ilgi olunca logolu yapmışlar ama keşke logolu da olsa mini kitaplara devam etseydiler.
Mark Lawrence’in Parçalanmış İmparatorluk dünyasına ait yeni kitabı Road Brothers perşembe çıkıyormuş.
Bu kitap serini devamı mı olucak yoksa yan hikaye mi?
Öykü derlemesi. Birçoğu seriden önce, birkaç tanesi serideki kitaplar arasında.
Jorg ve arkadaşlarının Parçalanmış İmparatorluk serisinden önce yaşadıklarını anlatan kısa öyküler olarak geçiyor konusu. Ama spoiler da olduğu için seriden sonra okumak lazım sanırım.
Şuraya konusunu da kopyalayayım:
A volume of short stories by the bestselling author of THE BROKEN EMPIRE series, Mark Lawrence
This is a collection of fourteen stories of murder, mayhem, pathos, and philosophy, all set in the world of the Broken Empire.
Within these pages, you will find tales of men such as Red Kent, Sir Makin, Rike, Burlow and the Nuban, telling of their origins and the events that forged them. There is Jorg himself, striding the page as a child of six, as a teenage wanderer and as a young king. And then there is a tale about Prince Jalan Kendeth – liar, cheat, womaniser and coward.
To the new reader, welcome to a lawless world where wit and sword are the most useful weapons, and danger lurks as much in candle-lit palaces as in dark alleys and dense woodland. To those who have already journeyed with Jorg, we hope you will enjoy renewing old acquaintances with your favourite characters.
Bilmiyordum. Instagramda görünce yeni sandım
Ben sadece prestij için basmaları gerektiğini düşünüyorum. Çok satacak seriyi alacak adamın kafasında acaba devamı ne zaman gelir sorusu yüzünden satışları düşürmemek adına basılmalı. Bide bi seri az satar diğeri çok gün sonunda yayın evi işini iyi yapıyorsa, saçma hatalar yapmıyorsa karda çıkar bence.
İthaki benim gördüğüm okuyucudan çok sahaf dostu yayın evi bence.
5 ay önce sormuştum bu kitabı neden basmadılar puanı çok iyi halbuki demiştim kısmet bu güneymiş
Geçen sene adını çok duydum. Goodreads Choice Awards kazanmıştı.
Burda 3 tane kötü haber var. Iyi haber yok. Bu sene çıkacak olsaydı bu sene çıkacak derlerdi.
Enginlik konusunda ithakiyi asla affetmeyeceğim. Son belkide 10 yılın en iyi bilimkurgu serisi bu kitap. Ve rezil ettiler.
Bu arada telifi 2021de düşer.
Kitap satmıyor diye çevirmiyorlar. Ama telifide bırakmıyorlar çok ilginç. Acaba başkası basarda başarılı satış yaparlar diye mi korkuyorlar Alfa alsa keşke bu seriyi
Yok 5 senelik oluyor genelde sözleşmeleri. 2016 da basıldığına göre 2021 de bitiyor demektir. Açgözlülük de olabilir sonucta 3 kitabı basılmış yeni yayın evine geçince editörlük çeviri vs. Hepsine yapılan harcama boşa gitmis olacak.
Benim kızgınlığımın sebebi yıllardır oyalamaları ve yalanları. Başta baskıda sorun çıktı dediler. Sonra redacte sorunu dediler, sonra hazır sırasını bekliyor dediler. Baya böyle devam etti durum. Simdi de planımız yok demişler. Ben sırf bu yüzden moralim bozulmasın diye sormuyordum durumunu.
Adam gibi "Basmıyoruz kardeşim, satılmıyor " deseler bitti olay. Kimse de zorla basın demez. Yok basacaz, yok kapak hazırlanıyor yok başka bir şey. İthaki’yi seviyorum ama bu konularda çok hatalılar çok…
Ya da misal
Sonrasında sa şimdilik plan yok…
Cidden ama ya…