Okay Tiryakioğlu, eskiden “gotik” türünde yazan bir yazardı.Kendisinin ana branşı odur. Tarih kitaplarında “ölüm kitabı” vs gibi eğeleri kullanarak gotik tarzına gönderme yapar.Kendisinin gotik türünde kitapları mevcut.
Yaklaşın 10 sene önce kendisi ile İzmir fuarında tanışıp uzun uzadıya sohbet etmiştik.Kendisinin tarih kitapları bu süre içerisinde anlatım bakımından değişiklik gösterdiği için kitaplarını takip etmeyi bırakmıştım.
Ben kendisini tarihi romanlarıyla tanıdım ve o halini seviyorum. Belki bir gün bahsettiğiniz eserlere de şans veririm.
20krktr

Birde utanmadan netflix logosu ithaki logosundan daha buyuk. Resmen agam bizimle eylenir modundalar.
Adamları bir salın artık arkadaşlar ya.
Salınacak gibi değiller ki. Daha fazlasını hak ediyorlar bence. Bir değil iki değil. Neyse…
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama cidden hangi başlığa girsek İthaki’ye laf sokuluyor. Tamam adamlar popülist işte hepimiz biliyoruz.
Sonuçta bu yayınevi de fantastik kanalını en çok besleyen yayınevi bugüne bugün. Vurmayın öldüler, tadında bırakalım artık. Demek istediğim bu.
Dediğiniz gibi hemen hemen her başlıkta var, ithakinin dizi kitapları basması forum içinde "meme"e dönüştü. Biraz goygoy biraz tepki içeren bi meme. Ben goygoy tarafındayım. Bu ve bunun gibi kitaplar dizi izleyicilerini kitap okumaya teşvik için güzel bir olay. Hem yayınevi kitap satabiliyor hem de kitap okuyan sayısı artıyor. ( Çok ciddi yazmışım yav
)
Bunu birkaç ay önce daha İthaki’nin adı bile geçmezken ilk ben atmıştım ama size katılıyorum. Özellikle artık şu ilk kitaplardan birinde yazan “seride başka Bradbury basmayacağız” cümlesi gerçekten baydı, dönüp dolaşıp paylaşılıyor. Tamam başta öyle düşünmüşler, sonra Fahrenheit inanılmaz bir başarı sağlayınca basmaya karar vermişler. Yayınevi para kazanıyor, kitaplar da kaliteli, bunda abartılacak bir şey yok ki.
Elric: Ruh Hırsızı tekrar basılacak deyip hiç konusunu dahi açmamaları, Zaman Çarkı karton kapaklar devam edecek deyip (ciltlinin aynısını birebir hiç düzenlemeden geçirmeyeceklerini adım gibi bildiğim halde) hiçbir adım atmamaları, Enginlik gibi serileri yarım bırakıp baskısı tükenen kitapları tekrar basmaya tenezzül etmemeleri, yeni bir serinin ilk kitabını binbir türlü reklamla insanlara sevdirip aldırdıktan sonra (devam kitapları hazır olduğu halde) ikinci kitabın yıllar sonra yalvar yakar mesajlar sayesinde gelmesi ve daha nice sebeplerden İthaki’yi eleştirmek bana doğru geliyor.
Arkadaşlar bu çizgi roman değil mi? Yanlış bilmiyorum?
Düzenleme: Evet, öyleymiş 
“Yiyor ama çalışıyor” mantığından ne farkı var bu söylediğinizin?
Dune 5’in çevirisini Dost Körpe düzeltiyor yıllardır veya dizisi olup olmadığını umursamıyoruz söylemlerinde kendinizi salak yerine konulmuş hissetmiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Bence Ithaki ve Çalışanları artık susmalı açıklama söz vermeyi bırakmalı.En son burcununkitapların daki canlı yayınında sırıta sırıta gevşek gevşek (tabirimi mazur görün) insanlara herzaman ki gibi gerçek dışı bilgiler verdiler.
En iyisi bir kooperatif kurup toplanan aidatlarla “Kayıp Rıhtım” yayınevi adıyla önce telifsiz eserleri basalım, daha sonra yıllarca basılmasını beklediğimiz eserleri çevirip yayınlayalım.
Her önüne gelen Jules Verne, H.G. Wells, Sabahattin Ali vs. basıyor. Bir kere de “Kayıp Rıhtım” bassın.