Yeni Kitap Haberleri

Ben Denizli’liyim. :smiley:

2 Beğeni

Ben beğendim kapağı. Basılırsa kesin alırım. :rofl:

1 Beğeni

Peki Türkçe mi Denizli İli Ağzı mı konuşuyorsunuz? :smiley:

Hayır hissetmiyorum. Çünkü umursamıyorum. Siz ne hissediyorsunuz orası beni ilgilendirmez.

Buna ne denir bilemedim.

Anlayan anlamış gerçi söylediğimi ama ben yine de biraz daha açayım. Benim kimseyi savunduğum yok. Sadece şuraya ne zaman girsem aynı şeyler. Bir-iki defa fiyasko yaşanınca herkesin ne olduğunu anlayamıyorsanız sürekli hayal kırıklığı yaşamaya devam ediniz.

Velhasıl, İthaki bence de çok hata yaptı, beni resmen bıktırdı açıkçası ama pek çok sevdiğim seriyi de onlardan okudum. Onlar getirdi önümüze. Diyorum ki eleştirdik ettik, dalga geçtik yeter. Bıraktı gittiler zaten. Bir şeyi tadında bırakmak bu kadar mı zor?

10 Beğeni

Yok merkez de büyüdüğüm için normal konuşuyorum. Ama arada gari kaçabiliyor ağzımdan. :slight_smile:

1 Beğeni

Benim anlamadığım kısım; bu forumda hangi konunun ne kadar konuşulacağına, eleştiri dozunun ne olacağına, tadında bırakma noktasının ne olduğuna birisi ya da birileri tarafından karar mı verilecek yoksa herkes istediğini söyleme hakkına sahip mi ?

8 Beğeni

O zaman böyle hissedenlerin verdileri tepkilere de karışamazsınız. İnsanların ne hissettilerine ve ne yazacaklarına siz karar veremezsiniz.

Siz insanların nasıl tepki vereceği konusunda bir otorite vs değilsiniz, neyin tadında olduğunu da insanlar sizden öğrenecek değil. Kendinizi insanlardan farklı bir yerde konumlandırıp insanlara ders verme ve doğruyu gösterme tutumundan vazgeçmenizi tavsiye ederim. Herkesin en az sizin kadar aklı ve zekası var bunu göz ardı ettiğinizi görüyorum.

Sizin bir şeyden rahatsız olmanız onun yanlış olduğu anlamına da gelmiyor.

18 Beğeni

Yeni moda bu heralde.
“Ben de sevmiyorum ama artık daha fazla eleştirmeyin.”

Pardon da başkalarının ne yapacağına sen mi karar vereceksin? Başkalarının fikirlerini susturmaya çalışmak yerine kendi fikirlerini ifade etsen mesela.
“artık eleştirmeyin yeter” bir fikir değil, bildiğin baskı ve dayatma.

Konuyla alakalı fikir de beyan etmek zorunda deilsin, beğendiğin başka bir konu hakkında konuş mesela, forumda sadece 1 konu konuşulacak diye bir kural yok. Sen de başka bir konuyu dile getir, yeni bir gündem oluştur.
Neden illa senin beğenmediğin konu konuşulmasın istiyorsun?

Sırf konuşulan konulardan hoşlanmıyorlar diye forumu bırakanlar için hiç ama hiç üzülmüyorum.

8 Beğeni

Yazılanlar gerçekten çocukça olmaya başladı. Herkes istediğini yazabilir mantığıyla davranıyorsanız @BiblofilYouTube ‘da istediğini yazabilir. Buna “Neden eleştiriyorsunuz?” da dahil.
Ayrıca ben katılıyorum. 3-5 beğeni getiriyor diye İthaki’ye sallamak moda oldu. Gerçi hoş bu sallamalar sayesinde yayınevi yetkilisini bile kaçırıp hala sallamaya devam ediyorsanız bu forumdaki amacınız kitaplar hakkında bilgi almak ve yeni şeyler öğrenmekten çok polemik yaratmak diyebiliriz.

17 Beğeni

Bu bakış açısından vazgeçin. Söylediklerinizi beğenmeyen insanlar aptal oldukları için söylediklerinizi anlamıyor ve beğenmiyor diye mi düşünüyorsunuz? Baya çirkin bir şey bu.

Madem İthaki’nin eleştirilmesinden rahatsız oluyorsunuz, hangi konunun konuşulmasını istiyorsanız ondan bahsedin.

Siz foruma girince yazılanları görüp rahatsız oluyorsunuz diye davranışlarını mı değiştirecek insanlar?

1 Beğeni

Evet özgürlükten yanayım insanlar istediklerini yazabilir, bu arkadaş kendi fikrini beyan etmiyor, insanları susturmaya çalışıyor sırf kendi hoşuna gitmeyen konular konuşuluyor diye.

Başkalarının yazdıklarından hareket etmek yerine kendinizin hoşuna gittiği konuları neden konuşmayı denemiyorsunuz? İthaki eleştiriliyor diye onlara cevap vermek yerine bambaşka bir konudan bahsedebilirsiniz, bunun önünde bir engel yok, forumda yüzlere başlık var ve yeni başlık açmak da serbest.

Sırf benim hoşuma gitmiyor diye “bu konu konuşulmasın” istemeyi özgürlüğe bağlamanız oldukça ironik olmuş.

İthaki’nin gitmesinin sebebi @Asli_Dagli ile alakalı bir durumdu, eleştirilerle alakalı değildi. Eleştiri yapılmasından rahatsız olmak ne kadar saçma bir şey.

Bilgi edinmek demişsiniz, “Expanse’i basmak istiyoruz.”, “Dost Körpe Dune’u düzeltiyor.” gibi sözleri 3 yıl boyunca duymak sizin için bilgi edinmek mi?

Bu da son derece çirkin bir yaklaşım. Herkesin bir şey yazmadan önce acaba kaç beğeni alırım diye düşündüğünü mü varsayıyorsunuz ? İthaki ile ilgili eleştiri yapanların gözünde önemli olan tek şey beğeni öyle mi, bir şeyden rahatsız olduğumuz için veya beğenmediğimiz için tepki veremeyiz sadece beğeni için yazı yazıyoruz galiba size göre.

Polemik yaratan gerçekten kim? Tepkilerini dile getirenler mi? Yüzlerce konu olmasına rağmen bu konuya gelip “artık eleştirmeyenin” diyen mi?

12 Beğeni

Tadındalık seviyesi ölçerlerimiz umarım yerli ve millidir. :stuck_out_tongue:

Amacım tartışma yaratmak değil ama bu konudaki görüşlerimi artık söyleme ihtiyacı hissediyorum.
İthaki konusundaki eleştirilerinize hiçbir şey diyemem, haklısınız. Ancak bunun bu kadar tartışılması, girilen her başlıkta İthaki’ye laf çarpılması kabak tadı vermeye başladı.
Şahsen benim için önemli olan kitapların çıkması. Bugün çıkmış, yarın çıkmış, bir milyon yıl sonra çıkmış… doğru düzgün bir çeviriyle çıktıktan sonra umursamıyorum açıkçası.
Ve bu konu artık eleştiriden ziyade bir linç kültürüne dönüşmeye başladı, bununla da bir yere varamazsınız, sadece haklıyken haksız duruma düşersiniz.

7 Beğeni

Her defasında yeni kitap çıktı sanıyorum, “kesin Lemler çıktı, siparişi vereyim” diyorum, sonra yine hüsran…

29 Beğeni

Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki alakasız bir konuda İthaki gömülüyor. En sevdiğiniz yazarlar konusunda İthaki gömülse bari burada gömmeyin derseniz anlarım. Yeni Kitap Haberleri konusu. Hem bir dönem İthakiye yüklendik oldu bitti gitti olmayabilir herkes için. Herkes her dönem foruma girmek zorunda mı? Belki İthaki gömmesi yapılırken kendisi burada değildi. O kişiye bırakın artık bu konunun peşini demek mi lazım, daha İthaki bu konuda ciddi düzeltmeler yapmamışken. Ha ha biz çoktan gömdük, toprağını bol artık, mevlüdünü okuttuk, 40’ı çıktı daha bırakın gömülü kalsın der gibi. Her gün foruma giren biri için sıkmış olabilir ama bu diğer kişinin suçu değil, kusura bakmayın.
@cankutpotter Linç kültürü derken. Hayır ne yapılıyor ki sanki? Vallaha sadece şu konu özelinde linç kültürü olsa keşke. İthaki herhangi bir düzenleme yaptı mı kendi içerisinde, gelen eleştirilerden? Devam kitapları halen daha belli değil, dizisi çıkanlar halen daha öne alınmaya devam. İlk kitabı çıkarıp da 2. kitabı uzun süre bekletme halen var. İthaki çok kitap basıyor, herkes farklı bir seri için rahatsızlığını dile getirse zaten konu dolup taşıyor. Her seri için de bir kişi yorum yapsın diğerleri de sussun diye bir kural olmadığı müddetçe de bu yorumlar olacak.
Akılçelen şurada Sanderson kitapları yüzünden her konuda eleştiliyor. Daha 2 gün önce siz de Akılçelen’le alakalı komik bir yorumla keşke haklar elinden çıksa tarzı mesaj atmışsınız. Bir başka kişi bunu Dune için yapamaz mı şimdi bu konuda? Veya diğer seriler için? Dizisi çıksa da okusak artık 5. kitabı diyemez mi yani burada bir kişi? Tamam anladık dizi çıkınca basıyor İthaki yeter söylediğiniz diye dememiz mi gerekiyor o kişiye?

6 Beğeni

Akılçelen’le İthaki’nin aynı kefede olduğunu düşünmüyorum ben. Tamam, İthaki’nin de kendine has fiyaskoları olmuş olabilir ama Oathbringer mevzusu yanında onlar hiç kalır.
Yayınevi eleştirilmesin demiyorum, tutup da İthaki’yi savunmak gibi bir kaygım da yok ama girdiğim her konuda illa ki bu konudan dem vurulması da yorucu olmaya başladı artık. Madem şikayetleriniz veya geribildirimleriniz var, e posta hesaplarından ya da sosyal medyadan yayınevini dilediğiniz gibi darlayın, hiç sözüm yok. Ama burası İthaki’ye toprak atma platformu değil.

1 Beğeni

Bence gücümüzü ve enerjimizi fahiş fiyat politikası uygulayan yayınevlerine yönlendirelim. Kırılmayalım üzülmeyelim, zaten normal zamanlardan geçmiyoruz.

21 Beğeni

Bozkurtlar ağustos ayında ciltli olarak basılacakmış.:clap:t2:

9 Beğeni

Çok güzel haber. Şöyle özel bir baskısı olsun istiyordum ben de kitaplığımda. Limitli baskısını alamadık bari bunu alalım :slight_smile:

Bu arada YKY modern klasiklerin üç yeni kapağı da güzel olmuş. Roth u beğenmiyorum.

7 Beğeni

Tamam da bu konu bayağı taze bir konu. Tamam uzun zamandır dizisi çıkan kitaplar çıkıyor diyorduk, burası kabul. Ama mesaj atılmış onlara şu "Expanse ve Karanlık Cevher’in de dizisi var, onları da bazsanız " diye, cevap olarak da “Dizisinin olup olmadığını takip etmiyoruz eserleri yayımlamak için” demişler. Tam bunun üzerine Lanetli diye bir kitap çıkıyor kapakta Netflix Orijinal Dizisi diye logo koymuşlar. Kitap her yerinden “dizim çıktığı için basılıyorum” diye bağırıyor. Buradaki tezatı göstermek suç oluyor.
Kitabın haberi gelmiş ki burası Yeni Kitap Haberleri konusu, sözlerinde ve yaptıklarındaki tezata dikkat çekecek 10 mesaj bile olmadan
@BiblofilYouTube “Adamları bir salın artık arkadaşlar ya” mesajını atmış. 10 mesaj bile değil bak, tam 5 mesaj var iki ileti arasında. Yeni kitap haberi paylaşılmış, net bir şekilde sadece dizi için çıktığı anlaşılıyor, tezata dikkat çeken “5” yazıyla beş mesaj atılıyor sonra salın gitsin mesajı geliyor. Arada hiç mesaj silindi mi bilmiyorum ama, 5 mesaj yazılmış buna da ne çok eleştirdiniz deniyorsa ben daha yazmayayım artık.

9 Beğeni