Kitaplar güzel görünüyor kalem daha da güzel görünüyor. Özel yapım bir kalem mi?
Teşekkürler. Hayır özel yapım değil.
Piguet 1893 – Vagues de l’océan modeli.
İthaik evet çok seviyoruz ama eleştiriler bence çok haklı,hatta ben artık serilerin devam edip etmemesini bıraktım. O kadar zam yaptılar ki artık malesef kitaplara yaklaşamıyoruz. Fahiş fiyatların üstüne bir de kağıt kalitesi düşünce napalım yani siz söyleyin. 1 hafta falan oldu Dune sipariş verdim. Eskiden almış olduğum BKK kitaplarıyla karşılaştırıyorum bu kadar kalite düşmemeli. Pegasus vb yayınevleri de kitap basıyor fiyatları pahalı olmasına pahalı ama en azından kitap hissi alıyoruz.
Bitik adamın baskısı bitmişti, yeni kapağıyla tekrar çıkmış. Keza sarsıntı da öyle (ama o elimde var, yakında okuyacağım). İki hamlede zafer sanırım faulkner’ın hikayelerinden oluşuyor. O kitabı okuduktan sonra yorumlayabilirseniz, çok sevinirim
Güzel görünüyor sanki yeni kapaklar. Bitik adam’ı bir ara siparişime eklemem gerekecek sanırım. 
kayıprıhtım beğeni başı para mı veriyordu haberimiz yok… ![]()
Evet Bernhard’ı hızla yeniliyorlar. Kapaklar çok kötüydü. Tabiri caizse berbattı ama yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Daha doğrusu belli yazarları feda ettiler adeta. Roth, Kafka, Hesse kapakları çok kötü olmaya devam edecek mesela 
Yeni tasarımlarda sanki biraz daha özenli işler çıkıyor.
Bence onlardan biride İthaki ![]()
Bu çok yanlış bir düşünce…
İlk olarak toplu eleştri linç değildir. Forumda 500 kişi varsa 500’ü de arka arkaya eleştiri yapabilir. Çünkü 500 kişinin 500’ü de kendi söz hakkı olan ayrı bireylerdir. “Az kişi söyledi eleştri, çok kişi söyledi linç” düşüncesi çok yanlış.
Öte yandan hiç bir durumda eleştri yapmak kişiyi haklıyken haksız duruma düşürmez. Böyle düşünmenin çok olumsuz sonuçları olur. Eleştri direkt yapılabilir, üstü kapalı yapılabilir, espri yoluyla yapılabilir. O eleştriyi yapan kişinin üslübu ile alakalıdır. Hakaret ederseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz.
Öte yandan bir yayınevi “YENİ SERİ, YENİ SERİ, YENİ SERİ, YENİ SERİ, YENİ SERİ” diye çarşaf çarşaf reklam yaparak kitabı satıp (bkz. John Scalzi - İmparatorluk Serisi) ilk kitabı bastıktan sonra seriye bir daha dönüp bakmaya tenezzül etmeyip, “yurtdışı kaynaklı problem falan çıktı, matbaa makinesi de bozulmuş, zaten boşverin bunu yeni seriye başlıyoruz onu alın” diyip netflix’in yayın takvimine göre kitap yayınlanıyorsa, bırakın kabak tadını falan o kitabı alan 5000 kişi varsa 5000’inin de tek tek tepkisini göstermesi bir opsiyon değil gerekliliktir.
“20+ mesaj var, ne çıkmış olabilir ki?” diye Yeni Kitap Haberleri başlığına giriyorum, atılan son 50 mesajın belki de 5-6 tanesi yeni çıkan kitaplarla ilgili. Ondan sonra da takip etmek istemediğiniz başlıkları engelleyin deniyor. İyi de ben bu başlığa yeni çıkan kitapları öğrenmek için giriyorum, Forum’ın diğer bütün başlıklarında olduğu gibi insanların İthaki’ye nefretlerini kusmalarına tanık olmak için değil. Ha bir de “insanların ne konuşacağına karışamazsınız” diyorsunuz; kimse kimseye karışmıyor arkadaşlar, sadece ilgili başlıkta konuşun da Forum’u daha minimal kullanmaya çalışan okurların zamanını ve enerjisini çalmayın istiyoruz. Kampanya başlığına girerim İthaki’ye gömülüyor, Yeni Kitap Haberleri’ne girerim İthaki’ye gömülüyor, benim eşim dostum değil İthaki ama Forum’da hep aynı şeyleri görmekten gerçekten yoruldum artık.
Gelmişken bir de yeni kitap haberi bırakayım da bari eleştirdiğim kültürün bir parçası olmaktan bir nebze kaçınmaya çalışayım. Daha önce @Alladierre bu başlıkta bahsetmişti, Africano Kitap diye yeni yayınevi var. Bandrolünü aldıkları Natsume Sōseki kitabı çıkmış, hem de orijinal dilinden çevrilmiş Türkçeye: Cam Kapının Ardı

Bir de Can’ın yan markalarından Tellekt, uzun zamandır listemde olan Carlo Rovelli kitabı The Order of Time’ı kazandırmış Türkçeye, çok sevindim: Zamanın Düzeni. Rovelli’nin bir diğer kitabı Fizik Üzerine Yedi Kısa Ders’i Can yayınlamıştı, belki o da Tellekt’e geçer ileride.

Uzun zaman oldu ama belki gözden kaçmıştır: Tellekt’ten çıkan

Hakikat Sonrası da değerli bir kitaptır. Tavsiye ederim. 
Listemde bu da, salgınla beraber epey tartışılır olan Temel Gelir de öyle. Yayınladığı kitaplarla Tellekt epey şahane bir yayınevi haline geldi gerçekten.
Şu an Yapı Kredi Yayınları Kitabevlerinde yüzde kaç indirim var bilen var mı?
Konu zaten “Lanetli” isimli kitabın çıkış haberinden açıldı. İnsanlar bunun üzerine yorum yaptı, konuştu.
İnsanlar çıkan kitaplar hakkında yorum yapmasın sadece yeni kitap duyuruları olsun istiyorsanız kitap satış sitelerindeki -yeniden eskiye doğru sırala- gibi bir şey mi olsun istiyorsunuz?
Konudaki mesajların başka konuya daha fazla uygunluğu söz konusu olduğunda denetmenler mesajları ilgili konuya taşıyor zaten.
Buradaki insanların konuşmalarından, muhabbetlerinden hoşlanmıyorsanız wp grubu kurup kendi aranızda konuşsunlar o zaman. Bunu şunun için söylüyorum; insanların konuşmalarını beğenmiyorsunuz. Siz beğenmiyorsunuz diye kimsenin de tavırlarını değiştireceğini sanmıyorum.
İthakiyi eleştirenlerinden duyduğum nahoş söylemler;
Beğeni almak için sallamak,
Anlayan anlamış gerçi söylediğimi, (söylemin yanlış olma ihtimali yok yani, anlamıyorsanız gerizaklısınız)
Çocukluk,
Zeytinyağı.
Farkında mısınız bilmiyorum ama ithakiyi eleştiren kimse forumdaki insanlar için böyle çirkin ifadeler kullanmıyor.
Keşke herkes karşısındakine ders vermeye çalışmak yerine karşısındaki insanların da en az kendisi kadar bilgili, birikimli ve kendisi kadar akıllı olduğunu kabul etse.
Üsten bakan tavırlar kadar itici gelen bir şey yok.
Üstten bakmak amacıyla yazmamıştım onu, tekrar okuyunca ben de rahatsız oldum. Özür dilerim o ifade için, bahane değil ama sıcak normalden daha asabi yapıyor beni. O kısmı düzenliyorum, kusura bakmayın.
Cevap vereyim mi yoksa aklınıza yeni bir cevap geldikçe mesajı düzenlemeye devam edecek misiniz?
Ben de aynı kefede olduğunu düşünüyor.
Bana göre de İthaki’nin yaptıklarının yanında Oathbringer mevzusu hiç kalır.
Gördüğünüz gibi sizden taban tabana zıt düşünebilirim ve bunu ifade edebilirim.
Burası bir sosyal medya platformu, forumun ne olduğunu düşünüyorsunuz? Twitter, Facebook yokken dahi forumlar sosyal medyaydı.
Bu sizin probleminiz, insanların ne konuşacağına siz karar veremezsiniz. Rahatsız oluyorsanız da sizin probleminiz.
İnsanlar sizden tamamen farklı şeyler düşünebilir ve sizin rahatsız olacağınız şeyler söyleyebilir buna alışsanız daha rahat edersiniz.
Akılçelen konusunda aynı şeyleri yazmanızdan da ben rahatsız oluyorum belki ama size “artık kabak tadı verdi, bu konu hakkında konuşmayın artık” demiyorum, istediğiniz konu hakkında konuşun.
Anlaşılmayan bir şey var mı?
Bu kadar mesaj görünce sevindim acaba neler çıkacak diye
.