Yeni Kitap Haberleri

Half The World’ü öyle çevirdilerse o olabilir.
Half a King’i Çolak Kral diye çevirmişler.

1 Beğeni

Robert J.Sawyer’ın The Neanderthal Parallax veya Flashforward kitaplarını forumda okuyan var mıdır acaba? Okuyan arkadaş varsa bilgi verebilir mi…

1 Beğeni

Ben yardımcı olayım. Kitapların türü hard sci fi. Okuyalı biraz oldu ama hala sevdiğim kitapların arasında. Okurken bilgilenmeyi , yeri geldiğinde ufkunuzun açılmasını, karakterlerle kolay bağ kurmayı isterseniz sizin için biçilmiş kaftan. Bir şaheser değiller şüphesiz ancak ben iyi olduklarını düşünüyorum. Özellikle üçlemeyi kısa bir sürede okuyup bitirmiştim. Bence bir şans verin. Konularından bahsetmedim özellikle çünkü zaten arka kapak yazılarında özetlenmiş.
Not: Flashforward dizi ile ana konsept haricinde pek benzer değil.

2 Beğeni

Ayna İmparatorluğu yorumlarına güvendiğim Gökçe Bey’in yorumuyla dikkatimi çekmişti ilk başta. Kendisini de tanımıyorum bu arada, bu yorumu bu şekilde paylaşmam doğru mu onu da bilmiyorum ama fikir sahibi olunmasını istedim yalnızca. Bu arada bu yazarın Yıldız Lejyonları kitabı daha önce Eksik Parça’dan çıkmıştı, bu kitap Türkçeye kazandırılan ikinci kitabı. Puanı çok düşük olmasına rağmen şahsen ben merakla bekliyorum, bakalım…

2 Beğeni

resim

Pegasus resmen 40 yılın patlamasını yaşattı. Bir kaç beklediğim kitap var.

1 Beğeni

Teşekkür ederim, sanırım bir şans vereceğim.

1 Beğeni

50 tane kitap, Hyperion hala yok. :frowning:

7 Beğeni

Evet, Alfa için bombardıman yaptı dedim ama Pegasus da ondan geri kalmadı.

2 Beğeni

Sıra Epsilonda. İthaki gibi 2 haftada bir 4-5 kitap açıklayacağına böyle yapması daha iyi bence. İnşallah açıkladığı hızda basarlar da şurada gördüğümüz kitapların basılması için 4-5 ay beklemeyiz. Hoş seriler tamamlanmadan almayı düşünmğyorum. Bir Witcher değil sonuçta nereden baksan en iyi ihtimal 2 senesi var serilerin.

2 Beğeni

Uzun zamandır bekliyorum bu seriyi, çok sevindim. :slight_smile:

@M3rett0 Pegasus hattında Hyperion birkaç aya çıkacak dedi Kemal Bey.

3 Beğeni

Brandon Mull basmaya devam etmelerine sevindim. Daha geçen forumda sorup cevap alamamıştım, Dragonwatch basmalarını bekliyordum ancak onlar farklı bir seriye girişmişler. Olsun o da kabulümüz.

Merakla bekliyoruz

2 Beğeni

Aslında zevklerimizin hiç uyuşmadığı birisinin en sevdiği seri. Uyuşan arkadaşım da “Boş ver okuma, sen sevmezsin” dedi. Ben yine de çok meraktayım, en azından ilk kitabı kesin okurum.

Forumda duydum ben bu kitabı. Bayağıdır bekliyordum. Ben belli fantastik serileri okudum. Türkçe eserler içinde bir kasabada dolanıyor gibiyim. Benden fazla eserler okuduğun için başka şehirler,kıtalar, dünyalar keşfetmişsin.Belkide kesmez bu seri seni :smiley: Arkadaşından da bundan dolayı beğenmezsin demiştir belki :man_shrugging:

Aslında tam olarak öyle değil. Ben high fantasy tercih ediyorum, bu ise bildiğim kadarıyla low fantasy. Tamamen beklentilerle alakalı beğenip beğenmeme.

Bu seriyi seven arkadaş, benim sevmediğim tüm serileri seviyor, o yüzden tırsmıyor değilim :slight_smile: Kindle’da vardı bu kitap da Türkçe’sinin çıkacağını duyduğumdan beri bekletiyordum.

1 Beğeni

Henüz çok eski mesajlara bakamadım, gözden kaçırmadıysam paylaşılmamış. Öykü seven arkadaşlara öneririm.

Selçuk Baran’ın yedi öykü kitabı daha önce Yapı Kredi Yayınları’ndan Ceviz Ağacına Kar Yağdı (2008) adıyla tek ciltte toplanmıştı. Bütün öyküleri şimdi gözden geçirilerek, yazar portreli kapaklarla ayrı ayrı basılıyor.

Önceden çıkanları paylaşmıyorum, Selçuk Baran’ın bugün satışa açılan 3 kitabı.

https://kidega.com/kitap/analarin-hakki-371475/detay

https://kidega.com/kitap/kis-yolculugu-371485/detay

https://kidega.com/kitap/haziran-371489/detay

16 Beğeni

3 adet gönderi şu konuya taşındı: Kayıp Rıhtım Forum’a Hoş Geldiniz!

51PKzFOI1tL.AC_SY400 51D2rxZPhmL.AC_SY400

Büyük ihtimalle beyaz kapakla basılacak Soytarı Prens. Kırmızı olanlar UK baskısı. İlk seriyle de uyumlu olmuş olur beyazlar. Ama kırmızı kapaklarla basmalarını çok isterim. Beyaz kapak çok kötü bence :frowning: .

10 Beğeni

Kırmızı kapaklar efsane bence de. İlk seriyle uyumlu olması çok da önemli değil umarım kırmızıyı seçmişlerdir.

4 Beğeni