Karanlık diziyi topladığım için, Kum Adam’ı ithaki de basınca Cem baskıyı almadım.
Bu seriden umutluydum ama çıkan her eser daha önce başka yayınevlerinden çıkan eserler maalesef. O kadar basılmamış korku üstadı dururken aynı yazarların aynı eserlerini basmaları yayınevleri açısından normal olabilir ama benim sinirimi bozuyor bu durum. Biriniz de çıksın Algernon Blackwood, Clark Ashton Smith, William Hope Hodgson, E.F. Benson, Robert W. Chambers, Robert Bloch vb. yazarları bassın be kardeşim.
İthaki’yi birçok noktada eleştiriyoruz. Haklıyız da. Ama açıkçası korku türü konusunda Stephen King ve Lovecraft ve Barker’ı saymazsak İthaki’yle yarışacak bir yayınevi yok. Evet Karanlık Kitaplık’ta da başka yayınevlerinin bastığı bir sürü kitap var ve ben tutup Lovecraft’ı İthaki’den almam. Hasan Fehmi Nemli çevirisi dururken. Bununşa birlikte Arthur Conan Doyle’un, H.G. Wells’in korku öykülerini bastılar, Joe Hill, Barker basıyorlar. Bunları gözüm kapalı alırım. Matheson bastılar. Bunlar harika işler bence. Kara Çınar Dizisi de çok iyi. Fakat yavaş gidiyor, hatta çok yavaş.
Klasik Korku Öyküleri ve Klasik Bilimkurgu Öyküleri’ni okudum. İkisini de tavsiye ederim. Hem öyküler iyi seçilmiş hem iyi çevrilmiş.
Bayan Peregrine’nin Tuhaf Çocukları serisinin 5.kitabı için sormuştum böyle bir cevap aldım.Umarım daha fazla gecikmez.
Bayan P’ de gecikmeler olabilir. Her şey ile kitap hazır olsa bile yurt dışı baskıyı görüp onaylıyor demişlerdi.
Mümkün,çünkü 4.kitap için verdikleri sürenin çok sonrasında çıkarmışlardı.2021 başına kalacak gibi.
Bunu ben İthaki’ye aylar evvel sordum. Basılacağına dair bir belirsizlik hakim. Beklemedeyim.
Algernoon Blackwood, Clark Ashton Smith , Robert W. Chambers ve William Hope Hodgson. hikayelerini İthaki yayınlamıştı. Belki Karanlık Kitaplara bir Robert Bloch ilave olabilir.
Ek olarak şu 2 kitap da var
Evet yayınlamıştı. Ben de Smith ve Chambers ve Hodgson’un kitaplarını okuyup çok beğendiğim için bu yazarların başka kitaplarını da yayımlamalarını bekliyorum.
Bu kitap @isos81 incelediğinden beri listemdeydi şu an inanılmaz mutlu oldum. Hatta mesajı okumadan önce amazondan fiyatına bakıyordum
Bu arada ilgilenenlere bilgi olması açısından yazıyorum. Adrian Goldsworthy İş Kültür’den çıkan Ceasar biyografisini yazan kişi. Geçtiğimiz yaz okumuştum, akıcı ve fazla detaylı bir biyografiydi.
Eksik parça yayınları bandrol aldıktan sonra çok bekletmeden, hızlı bir şekilde satışa sunuyor genelde. O zaman beklemeye başlayabiliriz.
Bu kitaplar ders kitabı tadında mı yoksa daha böyle akademik olmayan bir dilimi var?