Yeni Kitap Haberleri

Ciltli Ayn Rand görür müyüz acaba? En azından bekleyişe değer. :hanci:

Forumda çok popüler bir yazar. Hakkında pek bir şey bilmiyorum neden bu kadar çok seveni var yani demek istediğim bu kadar popüler olmasının sebebi nedir?

1 Beğeni

Kaç kitaplık seri o?

Objektivizm felsefesinin kurucusudur kendisi,şu anda yazarın Hayatın Kaynağı kitabını okuyorum.Kitap Ayn Rand’ın 1943 yılında kaleme aldığı teması insan ruhundaki bireycilik ve kollektivistlik olan bir roman.Hiçbir kitabının basımı yok şuan halbuki okunulması gereken önemli yazar ve düşünürlerden birisi.Bir diğer kitabı ise Atlas Silkindi tüm zamanların en iyi romanları arasında geçiyor okumak nasip olmadı daha,merak içerisindeyim.

4 Beğeni

Bende de bir kaç kitabı varda nedir ne değildir bilmeden okumak istemiyordum. Bunun için biraz felsefe altyapısı yapmak lazım herhalde. Cevap için teşekkür ederim.
Not: Kitapları bende değil “raftan” indireceğim.

2 Beğeni

Bir de o kadar yüzeysel şeyler yazıyorlar ki hiç kitap okumayan herhangi birine “abi bir şey de kapağa bascaz” desen buna yakın bir cümle kurar zaten. :grin:

2 Beğeni

Pegasus’dan çıkan düzgün bir kitap buldum. Yanlız Pegasus bu adamın kitaplarına neden Altın Kitaplar gibi sallama isimler veriyor bilmiyorum…

3 Beğeni

Adı geçen yayıncı zaten ağırlıklı olarak zırvalık basmayı tercih ediyor. Abudik gubidik şeyleri basalım ama Ayn Rand’ı öteleyelim de öteleyelim.

1 Beğeni

Kadim Kanunlar’ın Türkçeye çevrilen iki kitabını beğenmiştim. Sizce bu seriyi okusam sever miyim?

2 Beğeni

Ayn Rand’ı Metis veya Ayrıntı bassaydı keşke. :disappointed:

1 Beğeni

Keşkeler işe yarasa… Jared Diamond’dan sonra Ayn Rand büyük kayıp. Bu isimlerin teliflerini yakın gelecekte onları sömürmeyecek bir yayıncıda görmek istiyorum. İş Kültür ve YKY en uygun adaylardı… Metis ve Ayrıntı da olumlu. Ama işte… Keşke!

2 Beğeni

Pierce Brown, Dark Ages ve Fırtınalar Mevsimi’ni bir görsem bayram edeceğim şurada. Bir de Dragonwatch var elbette.

Bandroller arasında Hyperion’u göremediğime üzüldüm.

5 Beğeni

Bence bu tamamen genç yetiskin türüne bakış açınızla alakalı. Şahsen ben, GY’den vebalı görmüş gibi kaçtığım için yorum yapamayacağım ancak türün iyi örneklerinden olduğunu duydum.

2 Beğeni

Harika bir tabir kullandınız. Genç yetişkin türünden vebalı görmüş gibi kaçmak benim için de geçerli. Çok sevdiğim yazarların çok iyi bir iki eseri hariç genç yetişkin okumadım. Joe Abercrombie okumadım ama Bıçağın Kendisi kitabı elimde. Okuyacağım inşallah. Ve beklentim çok yüksek. Bu genç yetişkin serisini de sırf o yazdığı için okumak istiyorum. Sulu aşk hikayesi ile p.ç edilmemişse seri okunur sanırım.

1 Beğeni

Size cevap gibi oldu ama mesajınız genel birkaç şey söylemek için vesile oldu :blush:

İki kitabı da okudum, Atlas Silkindi’nin kitaba çok sadık bir filmi de var, “Who is John Galt” şeklinde kültleşmiş cümlesi objectivizmin sloganı gibidir, kitapların bana göre edebi hiçbir yanı yok, ideolojik propoganda amacıyla yazıldıkları çok belli ama okuyanı sıkmayan, merak ve heyecanı canlı tutan bir olay örgüsü her iki kitapta da var. Arka plana yerleştirdiği aşkı dahi ideolojisinin parçası yapmayı başarmış, kimler kimlere aşık olur, olmalı o dahi belli😊

Objectivizminden kapitalist sistemin felsefi altyapısı olarak bahsedilir, bazı insanların neden kitlelerden daha değerli olduğunun fikri ispatı olma iddası diyebilirim, bana hiç ithaf etmiyor ve dediğim gibi edebi bir değeri olduğunu düşünmüyorum ama “Amerikan Rüyası” denen şeye önemli bir katkısı olan, edebi ve felsefi boyutu dışında tarihsel değeri de olan kitaplar.

Bu yüzden Ayn Rand’ın Türkçe baskılarının olmamasını, dünya düzeni tartışmalarının önemli mihenk taşlarından biri sayılması sebebiyle gerçekten ayıp olarak görüyorum. Atlas Silkindi’yi ben tüm zamanların en iyi romanları arasında saymam ama tarihe en çok etki edenlerden olduğu gerçek. Yüzde 90 kısmına itirazım olsa da okuduğum ve kütüphanemde olduğu için mutluyum.

12 Beğeni

Benim şimdiye kadar okuduğum kitaplarda hep kapitalizmin yerildiği bir kollektivizm ön plandaydı. Ben işin bir de öbür tarafından bakmak için bu felsefenin öncüsü tarafından yazılmış kitapları okumak istiyorum. 13 yıl önce Bioshock ile haberim oldu Ayn Rand ve Atlas Shrugged’dan. (Andrew Ryan :slight_smile: ) O zamandan bu zamana bir türlü okumak kısmet olmadı.

3 Beğeni

Özellikle Atlas gerçekten çok önemli bir kitap ama ben yeterince bilindiğini düşünmüyorum, bahsedenler de genelde küçümseyerek bahseder, olumlu fazla eleştirisine rastlamazsınız ama önemi edebi tarafında değil zaten. Dünyada ve türkiyede yazın dünyasına genelde sol kesim yön veriyor, belki bu kadar az bilinmesi ve küçümsenmesi bu yüzdendir. Yakın tarihe etkisi bakımından gerçekten önemli bir kitap, hakkında çok konuşulması gereken bir kitap umarım yakın zamanda tekrar görürüz.

5 Beğeni

İlknokta da ön siparişe açılmış, fiyat %35 indirimle 45,50 TL.

45 Beğeni

Vay be bugünü görmekte varmış.

2 Beğeni