Yeni Kitap Haberleri

Yozgatlı biri olarak buna çok fena güldüm. Kahkaha attım hatta. :joy:

1 Beğeni

Ejderha Mızrağı Raistlin Tarihçeleri. Drizzt’te de 7-13 Arası çıkıyor.

4 Beğeni

Drizzt kitaplarını daha yeni okumuştum. :frowning: Neyse, Ejderha Mızrağı var. :slight_smile:
Yine de Karanlığın Yolları serisini alıp kitaplığıma eklemekten mutluluk duyacağım.
Düzenleme: Keşke 14, 15 ve 16 da çıksaymış, tam oradaydım işime gelirdi. :joy:

2 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam Kiralık Kılıçlar üçlemesini basmayacaklarını söylemişlerdi. İnşallah fikirlerini değiştirirler, seri bütünlüğü olarak daha iyi olur.

Sevindim serinin böyle hızlı devam etmesine, ben tek tek çıkarırlar diye korkuyordum. Umarım daha önce dilimize çevrilmemiş kitapları da yakın zamanda basarlar.

Karaelf üçlemesi diye alınan bandrolda belirtilmemiş ama ciltli olarak basacağız dedikleri kitap mı acaba?

Sessiz Kılıç ismini Sessizliğin Kılıcı olarak değiştirmişler.

2 Beğeni

Pandemi yüzünden pek çıkacakmış gibi gelmiyor. Muhtemelen filmi erteleyecekler…

1 Beğeni

Film 1 sene sonrasına ertelenmişti en son.

2 Beğeni

Duymadım onu, kaçırmışım.

1 Beğeni

Serinin uzayacağını bilsem zamanında ilk dört kitabı almazdım. Kitapları toplu alınca daha ucuza geliyor.

2 Beğeni

Kara Elf Üçlemesi ve Destan Üçlemesi, bu iki üçleme ciltli basılacağı söylenen basımlar muhtemelen.

2 Beğeni

Kara elfi alsam yeter bana. Seriyi daha önce okumuş biri olarak en sevdiğim üçleme buydu. Umarım kaliteli bir baskı olur. Bana bu yeter.
İthaki’den beklediklerim;

• Expanse Devamı
  • Malazan
  • Gaiman Kalanları

Karanlık cevher, Sandman güzel hareketleri var bu aralar.
Kalan tüm serileri takibi bıraktım sanırım inanılmaz hafifledim :sweat_smile:

Yakında bir satış başlığım olacak, bir vakit ayırıp toparlayabilirsem.

8 Beğeni

İthakinin yorumlara dilenci gibi Allah rızası için Yıldıztozu,Allah rızası için Kıyamet Gösterisi yazıyorum ama takan yok :rofl::rofl::rofl:

6 Beğeni

Ben de Lord Darcy bekliyorum şahsen bi.

2 Beğeni

Gaimanlar seneye gelecek. Onay kısmı uzun sürüyor onun bildiğim kadarıyla.

@Arcade basılmayacak diye biliyorum. Zaten 3 cildi basılmıştı devamı basılmayacaktı. Satılmamıştı hiç.
Belki bir ihtimal 5 kitabı tek cilt olarak basarlarsa satabilir ama o da çok zor be.

1 Beğeni

Miras dörtlemesini Cihan Karamancı’ya tekrar çevirtmişler, serinin devamını da ona emanet ederler umarım

3 Beğeni

Ben çıktığı gibi karanlık cevherle beraber 11-14 arasını alacaktım ama Kristalin Hizmetkarının olmayışı beni soğuttu açıkçası. Eskiden olan bir kitabı çıkarmaları hoş olmamış.Madem tek basılmıyor yan serisi ile bassalarmış nasılsa hepsinin kalan çevirisi var Laikadan.

1 Beğeni

Birkaç sene önce Hasbro Drizzt serilerinin ismini değiştirerek The Legend Of Drizzt diye farklı isim altında topladı. Nedenini bilmiyorum ama Kiralık Kılıçlar buna dahil değil. İthaki telif alırken Drizzt Efsanesi diye aldığı için basamıyor ama keşke onları da seriye katsa. Companions serisini de eksik okuyacağız mecburen.

5 Beğeni

Expanse’i ben de umutla bekliyorum. Hatta 1 ve 2’yi yeni kapaklarla basacağız demişlerdi sorduğumda. Gönül isterdi ki Ejderha Mızrağı ve Drizzt de komple basılsın :slight_smile:

Fantastik ve bilimkurguya ilginin olduğu şu dönemde İthaki’nin biz okurlara bu imkanı sağlaması kendi açısından da yararlı olacaktır bence. Bir süre önce sorularıma şöyle yanıt da almıştım:

Yani bazı yeni fantastik seriler de gelebilir.

14 Beğeni

Bu bir seri değil mi? Seriden tam bir kitabı çıkarınca hikaye kopmuyor mu ? hadi devam kitaplarını basmazsın belki onlar zaten hayranlar istedi diye çıktı ama normalde olan bir kitabı çıkarmak trajikomik geliyor. Hem hasbro hem İthaki olarak düşününcede.

1 Beğeni

Bence de saçma bir karar almışlar.

2 Beğeni

Yeni kapak mevzusunu biliyorum çok önceden. Ben devamı gelsin de yeni kapak da olur okurum ben. Tabi burada çeviri çok önemli, Cihan Karamancıyla devam edeceklerse bakmadan alırım ben.
Fantastik konusunda qrtık eskisi kqdar okumadığımdan da olabilir sanırım heyecanlanmıyorum. İşte bir Malazan var, onun dışında Kralkatili, Cdntilmen Piç ve Asoiaf devamları gelmediği sürece eğey soğudum türe. Bilimkurguda ise İthaki biraz geride kalıyor nedense. Yani klasikler dışında bilimkurgu kitabı basmıyorlar neredeyse.

@ali1234512 serideki sıralaması sonuncu ya da sondan bir önceki olması lazım. Diğer kitaplar tam bir basılsın ve satılsın da o da alınır zor değil. Ama anaserisi bile az satan bir serinin yan kitapları bana mantıklı gelmiyor.
Kiralık kılıçların 2 ve 3. Kitapları zaten seride çok da önemli olmayan kitaplar. Kristalin Hizmetkarı için de basılmayacak gibi bir şey mi dediler ? Seride kronolojik olarak oraya gelene kadar 60 kitap var yahu :sweat_smile:

2 Beğeni