Hikaye olarak Drizzt serisiyle alakası yok ama karakterler daha sonra Drizzt serisine geçtikleri için tanımak daha iyi olur okuyucu için. Hayalet Kralı okumadan önce Kiralık Kılıçlar serisinin okunması tavsiye ediliyor genelde.
Matbaa sorunu çözüldüyse, vakti zamanında Emre bey’in basılacağını söylediği kitaplar şöyle:
Beklemedeyiz
Sürgünün 3. baskı geliyor.Anayurtun 4. baskısı geliyor. Tamamen eski populerliği ile yürüyen daha önce en az 2 kere basılmış kitaplar için, yan seri basmak için bunlar azsa 2019da 2020de İthakiden basılan hiç bir fantastik kitabın yeni kitabı gelmez bence.
60 kitap yok normalde 13. kitap o kitap.
Hep söylüyorum " ithaki’ye güvenme"
İlknokta da kabalcı baskıları var. Bence onları almak daha mantıklı.
Rica etsem. İthaki ye kara elf üçlemesi tek cilt olarak basılacak mı diye sorar mısınız? Acaba diğer üçlemeler ve dörtlemelerde ciltli tek kitap halinde basılır mı?
Sadece ilk üçleme için konuşmuşlardı ama sonra ne olur bilmiyorum.
Bu ciltlerin satışına bakarlar. Şimdilik sadece bu baskılar için planladılar.
Hangi sıralamada 13 Drizzt içinde mi ? Unutulmuş diyarlar kronolojik sıralamada 61 miş doğru hatırlıyorum toplam 62 kitap var.
Drizzt serisinde o kadar kitap yok, diğer yan kitaplarla anca o kadar oluyor. Görselde muhtemelen tarihsel olarak diğer Unutulmuş Diyarlar kitapları arasındaki sıralamasını yazmış.
İlk yazan Drizztin 4. serisi onunda 3. kitabı.
@narpal tüm kitaplar içinde yeri 61. 100 küsür kitap diye hatırlıyorum ben toplamda.
Toplamda 250 civarı var diye okumuştum bir yerde.
Kronolojik sıralamada yer alan yani olay döngüsünde olan 62 kitap,
Toplamda ise evrende yer alan 283
Kitap var.
Destan üçlemesi yazan hangi üçleme arkadaşlar? Drizzt’in değil sanırım.
Arkadaşların heyecanını anlıyorum ama kendi adıma Kadim Kanunlar, Işık Yaratan vs serileri beklemekten öleceğim galiba…
Dune 6 için Aralık, diğerleri için “hemen ardından” diye bir cevap aldım. Ekim denilmişti şimdi Ocak-Şubat herhalde. Malazan için de seneye kaldı demişlerdi. O da Mart falan olacak herhalde.
Anladığım kadarıyla matba sorunu çözülmüş. Umarım gelecekte onları da okuruz.
Malazan çevirisi ne meşakkatlidir tahmin edebiliyorum. Güzel bir çeviriyle gelsin de öper başımıza koyarız. Şiirleri umarım hakkını vererek çevirir Cihan Karamancı. Şiir çevirisi hiç görmedim ondan
Dune harbiden aralıkta gelirse yer yerinden oynar.
Aralıkta gelebilir çünkü film aralıkta çıkacakaktı sonra ertelendi eğer filme göre hazırlık yapmışlarsa olabilir.