Yeni Kitap Haberleri

Aslında ben de senin gibi yapsam iyi olacak. Yar yayınları Aelita çevirisini de alırım.

3 Beğeni

Öyle bir bakınırken Dergah’ın Dünya Edebiyatı adıyla bir diziye başlamış olduğunu farkettim, ilgi çekici eserler var. Bu dizi dışında da güzel kitaplar geliyor gibi.

9 Beğeni

Dergah’ta geçen ay Modern Dünya Edebiyatı basmaya başladı. Görgü Tanığı ve Atilla’nın Atını Çalan Çocuk isimli ilk iki kitabı okudum. Harikaydı. Dergah bence çok güzel kitaplar basacak. Takipte kalmakta fayda var.

4 Beğeni

Al al aynı kitaptan, daha çok kitap ayırırsın :slight_smile:

2 Beğeni

Sana hediye ederim. :slight_smile:

2 Beğeni

Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

Ben de İş kültür baskısını alacağım ya da aldım, tam hatırlamıyorum :slight_smile: Bir yayınevi daha basmıştı.

2 Beğeni

Bu yayınevinin olayı ne? Çevirileri güzel olduğu için mi yoksa yeni bir yayınevi olduğu için mi destek olacaksınız?

1 Beğeni

Yar yayınları eski bir yayınevi. Yakın zamana kadar bu kadar aktif değillerdi. Sovyet bilim kurgu eserlerini basacaklarini öğrendim ve sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla mevcut ekonomik şartlarda tutunmaya çalışıyorlar.

Aelita nin yanlış bilmiyorsam bu yayınevi ile üç yayınevinden baskısı olmuş olacak. Belli bir seri dahilinde olduğu için ve seri de yeni başlayacağı için tercih ediyorum.

Yar Yayınları ile ilgili @alper benden daha fazla bilgiye sahiptir, daha doğru bilgiler verebilir yayınevi geçmişi hakkında.

8 Beğeni

Evet eski bir yayınevi, 70’lerden bu yana faaliyetteler. Daha çok marksist kitaplar basarlardı. Özellikle Yar yayınları roman dizisi içerisinde olan kitaplar Bulgar partizan direnişçiler, İspanya, Latin Amerika gibi sosyalist devrim deneyimlerinin olduğu kitaplar ağırlıktaydı. Küçük bir yayınevi ama hak ettiği değeri görmediğine inanılan bazı kitaplar (Çernişevski gibi) nedeniyle bazı kitapları yıllardır yeni baskı yapıyor.

@Strenergy dediği gibi 3-5 ay önce yayınevi yeni bir derleniş veya toparlanma yaparak hem eski kitap kapaklarını yeniledi hem de kitap çeşidini artırdı. Benim zaten az - çok takip ettiğim bir yayınevi idi ama Sovyet BK basacaklarını öğrendiğimiz için daha da ilgi ile takip etmeye başladım.

8 Beğeni

Bu tarz yayınevlerini desteklemek isterim. Yeni kitap duyurusu veya yayınlandığını görürseniz bana da haber verir misiniz?

2 Beğeni

56117957

Kitapların arasında yaşayan bir adam var.

Bir yanında Saramago, karşı koltukta Tolstoy…

İnsanlardan kaçmak için çabalıyor adam, her güne başka bahane.

Sonuçsuz intiharlar peşinde koşuyor bir süre, başaramayınca bırakıyor.

Ürpertili yürüyüşleri var sahafla ev arasında.

Gizemli bir adam adımlarını takip ediyor.

Ya da gizemli bir şey…

Bir gölge…

Tüyleri diken diken.

Cehennemde Kahvaltı dert olan edebiyatı, yaşamın üç hâlini, dünyaya inen meleğin eski model arabasında akıp giden hayatın muhasebesini tutuyor.

Kitapları sever misiniz?

Peki ya Azrail’i?

https://www.eganba.com/cehennemde-kahvalti-kitabi-ugur-karabuk

13 Beğeni

Hayırlı olsun. :slight_smile:

2 Beğeni

Teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Elma Yayınevi, Jules Verne Öyküler ciltli tek cilt

Elma Yayınevi, daha önce üç kitaplık bir seri halinde yayımladığı Jules Verne’in eşsiz öykülerini şimdi tek kitapta sunuyor okuyucusuna.

Jules Verne meraklılarına, koleksiyonculara, bir zamanların birbirinden heyecanlı serüvenlerine ve daha birçok sıradışı hayata tanık olmak isteyenler için özel tasarımı ve Dünya Klasiklerine yakışan kapağıyla Öyküler-Jules Verne sizlerle…

Türkçede ilk defa Elma Yayınevi tarafından yayımlanan bu öyküleri okurken göreceksiniz ki Jules Verne’nin sonsuz hayal gücü bir kez daha hepimizi şaşırtmayı, heyecanlandırmayı, hem güldürüp hem hüzünlendirmeyi başarıyor.

Keyifli okumalar…

12 Beğeni

Hangi eserlerini içeriyor, bilgi var mı acaba?

1 Beğeni

Karton kapak baskıları şöyle;

ELMA YAYINEVİ ÖYKÜLER -1

1- Gil Braltar
2. Buzlar Arasında Geçirilen Bir Kış Mevsimi
3. Doktor Ox’un Bir Fantezisi
4. Havada Bir Facia
5. Pierre – Jean
6. Frritt – Flacc
7. Martin Paz

ELMA YAYINEVİ ÖYKÜLER -2

1- Saatçi Zacharius Usta
2. Marki Anseime des Tilleuis’ün Evliliği
3. Meksika’da Bir Facia
4. 2000 Yılında Amiens
5. Avda On Saat
6. Bounty İsyancıları
7. 2890’da Bir Amerikan Gazetecisinin Günü
8. Ablukadan Zorla Geçiş

ELMA YAYINEVİ ÖYKÜLER -3

1- Küçük İrlandalı
2. Jededias Jamet veya Bir Mirasın Hikayesi
3. Dönüşü Olmayan Nehir
4. Sahra’daki Gizli Şehir
5. Hindistan’da Yolculuk
6. San Carlos
7. Kongo Gezisi

6 Beğeni

Şu kitaplar ama tam metin konusunda biraz şüphelerim var.

Öyküler 1’deki 7 Öykünün İsimleri:

1- Gil Braltar
2. Buzlar Arasında Geçirilen Bir Kış Mevsimi
3. Doktor Ox’un Bir Fantezisi
4. Havada Bir Facia
5. Pierre – Jean
6. Frritt – Flacc
7. Martin Paz

Öyküler 2’deki 8 Öykünün İsimleri:

1- Saatçi Zacharius Usta
2. Marki Anseime des Tilleuis’ün Evliliği
3. Meksika’da Bir Facia
4. 2000 Yılında Amiens
5. Avda On Saat
6. Bounty İsyancıları
7. 2890’da Bir Amerikan Gazetecisinin Günü
8. Ablukadan Zorla Geçiş

Öyküler 3’teki 7 Öykünün İsimleri:

1- Küçük İrlandalı
2. Jededias Jamet veya Bir Mirasın Hikayesi
3. Dönüşü Olmayan Nehir
4. Sahra’daki Gizli Şehir
5. Hindistan’da Yolculuk
6. San Carlos
7. Kongo Gezisi

4 Beğeni

Evet tam metin değiller. Alfa Bütün Öyküler kitabını öneririm alacaklara. Ben almadım ancak siz içeriğini atmıştınız. Ciltli baskı diye bu paralara gerek yok bence.

3 Beğeni

Evet sırf ciltli baskı olduğu için alınmamalı, bende sizin gibi düşünüyorum.

Bu ciltte Alfa öyküler baskısında olmayan, Alfa’nın ve iş kültür’ün tek kitap olarak bastıkları da var ama ne yazık ki tam metin değil. Keşke bu tek baskıyı hazırlarken öyküleri yeniden çevirip tam metin bassaydılar.

5 Beğeni

Şoklardayım :scream:

57 Beğeni