Yeni Kitap Haberleri

Çok iyi haber de ilk 6 kitap bkk’da şimdi diğer kitaplarla ayrı bir dune kitaplığı falan mı olucak?

Neden İthaki, neden? Acı çekiyorum şu an. Seri toplamak istiyorsun biri farklı biri farklı. Anksiyetem azıyor, lütfen düzgün yapın şunu ya. En başta ya Dune BK serisine girmeyecekti ya da bütün Dune’lar BK serisine girecek.

7 Beğeni

Ciltli mi acaba? Değildir büyük ihtimalle.

1 Beğeni

Ciltli basarlarsa ağzımı bozabilirim.

2 Beğeni

Kabalcı’dan aldıktan sonra gelmesi hiç hoş olmadı :’) Gerçi Atreides Hanedanı hiçbir yerde yoktu, baskısı bitmiş sanırım. :sweat_smile:

1 Beğeni

Yan serileri yayınlamayı düşünmüyoruz demişlerdi çok şaşırdım. Ben beğendim kapakları acaba ana seriyi de ayrı olarak basarlar mı :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: .

Güzel haber, kapaklar da şık.

Kitaplar çıksında gerekirse ben kitaplığa özel dune köşesi açarım. :sweat_smile:

1 Beğeni

Çevirisi kimden geliyor önemli olan o. :sweat_smile: Bende cihat üçlemesi var zaten hanedan üçlemesinden sonra onu da basar ithaki kesin.

Kapaklar güzel, ancak diğerleriyle uyumsuz olmuş. Plansız hareket etmenin sonuçları :slight_smile:
Her şeye rağmen basılacak olması çok iyi elbette.

Dune’un başından beri ayrı bir seri olması gerekiyordu zaten. Bilimkurgu Klasiklerinde çok sırıtıyor

2 Beğeni

@irbis 3-4 ay önce “Dune hayranlarının gönlünü alacağız, merak etmeyin” demişti, o gönül alma buymuş demek ki.

Bu kitapları okuyan varsa kısaca yorum yazabilir mi? Dune serisini bitirdim ama bu kitaplar hakkında hiçbir bilgim yok.

Bu zaten tam metin değil ki, içindeki öyküler, Türkçede yayımlanmamış öykülermiş. 3 ciltlik versiyonunun tek cilde toplanmış hali. içindeki öyküler Alfa’da ve diğer yayınevlerinde içindeki öyküler yokmuş. Dr. Ox’un mesela daha önce olmayan bir öyküsü varmış içinde vs…

Türkçede yayımlanmamış demelerinin sebebi de, on yıllardır Jules Verne basılan bir ülkede bu öykülerin daha önce yayınlanmamış olmasıymış. Alfa ile kıyaslamak ne derece doğru bilemedim.

Kitabın orijinali de böyle tam metin değilmiş, orijinalinde neyse aynen onu çevirmişler.

1 Beğeni

Kitapların kapakları rezil.

1 Beğeni

H. G. Wells’e yaptıkları gibi olacak sanırım. Kitapların birazı bir seride birazı kendi içinde olması bence keşke olmasa dedirten bir durum. Bunlardan yola çıkarak o zaman yarın öbür bir Lovecraft bastıklarında karanlık kitaplık haricinde bir Lovecraft kitaplığı olabilir ya da Gaiman’ın bir kitabı karanlık kitaplığa eklenebilir gibi mi beklemeliyiz? Ki bence Dune en başından bilimkurgu klasikleri serisinde olmamalıydı.

Bilimkurgu serisindeki pek çok kitap olmamalıydı zaten, Gene Wolfelar mesela, Dune.

1 Beğeni

Gene Wolfie olmayıp kim olacaktı? Serideki en baba ve gerçekten bilimkurgu klasiği sayılabilecek kitapların yazarı. Seri dışında da basalirlerdi ama bilimkurgu klasikleri ismine en çok uyan kitapları sorsalar heilein asimov vs kadar Wolfe’ları da sayarım.

Dune Hanedanların çevirisi eski çeviri yani Nil Alt çevirisiyle geliyor. Ben şahsen çok sevindim bu habere. Sanırım İthaki’ye kızgın olduğum çoğu şeyi hallettiler. Sadece Expanse bekliyorum o da 2021 gibi görünüyor. Geri kalan beklediğim bir kitapları da kalmadı. Sandman zaten benim için bitti. 11 çok önemli değil Overture gelirse alırım ama. Belki kültür serisi devam ederse alırım.

Gaiman’ın 3 kitabı var, bende varlar ama yeniden basılsalar güzel olurdu.

Asimovlar var ama orada suçları yok. Ben konuyu epey derinlemesine araştırdım olay aç gözlü varislerden çıkıyor. Sadece Türkiye için değil anadilinde bile seriyi bitirememiş yayınevleri var.

Ejderha Mızrağı iki sevdiğim üçlemeyi de ciltli basıyorlar zaten.

Kıyamet Polisi devamı, Uzun Dünya devamı var. Uzun dünya 1 kitap daha bassalar başlayacağım okumaya ama.

Ama benim için Döngü’den hikayeler gerçekten muhteşem bir hediye oldu. Hala düşündükçe mutlu oluyorum. Bir de yazarın diğer kitapları gelecek diyorlar.

Sanırım taze kanlar güzel geldi ithakiye.

4 Beğeni

Gene Wolfe için ayrı kapaklarla tek başına bir seri yapılmalıydı, bilimkurgu klasiklerine koymaktansa apayrı bir seri olmalıydı.