Fırtınalar Mevsimi yine yok.
Sanırım özel bir seri olacak. Ciltli özel baskı olduklarını belirtiyorlar.
Edebiyatın temel taşlarından klasik eserlerin her an elinizin altında bulunmasını kolaylaştırmak için içeriğinde hiçbir kısıtlamaya gidilmeden minyatür boy olarak sizlere sunuyoruz. Böylece Kafka’dan Halil Cibran’a, Zweig’dan, Virginia Woolf’a birçok büyük yazarın klasik kitaplarını çantanızda veya cebinizde taşıyıp, dilediğiniz her yerde okuyabileceksiniz.
Pegasus döşemiş ama çoğu boş sanki. Hyperion, Naomi Novik - Temeraire ve Daniel Abraham - Kral Kanı sevindiren haberler. Kral Kanı bayağı bi hızlı oldu.
Bende sevdim kapakları. Ciltli kapak olarak ve cep boy basacaklarmış. Adam yayınları kitapları gibi olursa güzel olur.
Cilt Bilgisi: Sert Kapak
Kağıt Bilgisi: 52 gr. / 1. Hamur kağıt
Basım Tarihi: Aralık 2020
Basım Bilgisi: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 256
Kitap Boyutları: 6,5x8,5 cm
Sonunda Hyperion’ u gördü bu gözler
Ve hyperion gelir. (Sanırım citli değil. Citli olacağı söylenmiş miydi?)
oo Hyperion mu görüyorum orada?
Hyperion geldiğine göre devam kitabı ne zaman çıkacak diye sormaya başlayabiliriz.
Hyperion için herkes sevinçli ancak ben ismini pek duymadım forum dışında, uzun zamandır beklendiğini de biliyorum. Hyperion’u özel kılanın ne olduğunu söyleyebilir misiniz? Teşekkür ederim. Goodreads puanı da epey iyiymiş.
Ayn Rand kitapları yine yok ya
Benimde bir bilgim yok ancak şunun için eminim “başlasan bir türlü başlamasan bir türlü” gibisinden bir seri olacağı kesin (devamı gelip gelmeyeceği açısından).
Türkçe’ye hiç çevrilmediği için ülkemizde bilinmeyen bir seri. Yoksa oldukça meşhur bir kitap. Goodreads oylarına bakarsak Vakıf 400 bin almış, Ben Robot 300 bin, Hyperion 200 bin.
Benim için Hyperion’un her şeyi özel: dünyası, karakterleri, olay örgüsü, kapsamı… Hyperion okuduğum 5. bilim kurgu kitabıydı ve favorim olmuştu. Bugün sayı 60’a yaklaştı ve hala daha favorim.
Naomi Novik - Temeraire Bu serinin de yeni kitabı geliyor. Seri hakkında okuyan arkadaşlar bilgi paylaşırsa sevinirim adını çok duydum ama tamamlanmadığı için uzak durduğum bir seri idi.
Hazır ellinizi atmışken Gece Nöbeti kitabınıda yeniden başaydınız ya…
Şimdi bu Hyperion basılıyor anlamına mı geliyor yoksa basıldı mı? Aylar önce de görmüştük haberini ama bir türlü Pegasus basamadı gitti.
Tam ben yazıyordum siz yazdınız. Karanlık dörtleme tamamlanmış olacak bu şekilde. Bakalım kapağı nasıl olacak. Bu arada bana göre ya da benim bilim kurgu anlayışıma göre 1984 ya da Hayvan Çiftliği bilim kurguya çok da girmiyor. Distopya olması illa bilim kurgu olduğu anlamına gelmemeli. Ama bu kitaplar bir arada anıldığı için tutar bir yanı olabilir 1984’ün bu seride olmasının.
Klasik değil mi o kitap? Bilim kurgunun içinde işi ne.
O kare boşluklara sığmayan isimler bir beni mi rahatsız etti?
Serinin adı zaten Bilim Kurgu Klasikleri ki 1984, 1949 yılında yayınlandı. Olsa olsa modern olur.
@Okuryorum 1984 bunların yanına bu seriye yakışır. Kare as tamamlanmış olur. İthaki’nin fırsat eline geçmişken basmaması imkansızdı zaten seri içerisinde.