Hyperion keşke omnibus olarak basılsaydı. Tek seferde iki kitap çıkardı aradan. Gerçi Pegasus genellikle devam kitaplarını çok fazla geciktirmiyor,
Kesinlikle aynı düşüncedeyim, tutar yanını o şekilde kuruyorum. Bu eserlerle beraber anılan bir eser zaten. Ama bir yanım da diyor ki Orwell için apayrı bir kitaplık oluşturulabilir, çok başarılı bir yazar hem de çok satan bir isim. Yalnız seride hala PKD, Pohl, Vonnegut, Poul Anderson, Silverberg gibi isimlerin eksikliği hissediliyor. Umarım bir şekilde onlardan da eserler görürüz (PKD ve Vonnegut çok zor ama)
Dune
Farseer
Hyperion
Malazan ???
2020de iyi şeyler de olmadı demem.
Klasik kelimesinden farklı şey anlıyoruz. Dünya klasiği diye geçiyor. Dünya klasiği diyince aklıma suç ve ceza ve türevleri geliyor bana. Bilim kurgunun yanına oturtamıyorum ben.
Suç ve ceza benzeri kitaplara klasik denme sebebi kendilerinden sonraki edebiyatçıları çok ciddi miktarda etkilemesi. Bilimkurgu klasikleri ise Bilimkurgu türünün gelişimine çok ciddi katkı yapan ve kendinden sonrakileri etkileyen kitaplar. En azından benim fikrim böyle.
Silverberg’ün telifi İthaki’de ama hala basmıyorlar. Sözde geçen sene basılacaklardı. Senelerdir yeni baskı bekliyorum.
Theodore Sturgeon bekliyorum ben bir de. Acaba onun telifi de duruyor mu hâlâ merak ediyorum.
Yazara baktım, en son 2017’de 6.45 bir kitabını basmış. İthaki en son 1999’da basmış. En iyisi siz yazarı zihninizden silin ya da İngilizce’niz iyiyse İngilizce okuyun. Bu gibi durumlar yüzünden İngilizce çalışmaya başladım karantinada. Tek çare bu.
Pierce Brown dark age yine yok
Hyperion ve Beş Krallık.pegasus her şeyi sene sonuna bırakmış @Everfever sonunda hyperion gördük.
Beş Krallık serisini bilmiyordum, goodreads den baktım puanı güzelmiş.
O zaman Fahrenheit 451 ve Cesur Yeni Dünya’nın da BK’da olmaması gerek. Yıllara bakıldığını zannetmiyorum.
Brandon Mull ne yazsa alınır açıkçası. Hayal dünyası çok güzel. Ve tüm serilerinin puanları ve değerlendirmeleri çok başarılı buluyorlar. Fablehaven okudum ÖteDünya hala duruyor. Beş krallık ve DragonWatch var. Pegasus bu seriyi bitirir kesin. Son seriye de Allah kerim zaten onu basınca güncel yakalamış oluyorlar.
İlk kitabın ismi yerine seri ismiyle bandrol alınması toplu halde basacaklarını mı gösteriyor acaba.
Yok sanmıyorum. Ilk kitabı muhtemeleb bu isimle yayınladılar. Ama umarım senin dedigin gibidir. Ben okuyacsn Brandon Mull kalsın diye bekletiyordum başlarım ÖteDünyaya
Ben de bu kitapla başlayım Brandon Mull’a daha önce hiç okumadım.
Ben bu olayı anlamadım. Hyperion zaten aylar önce duyurulmuştu. Şuankinden ne farkı var? O zaman bandrol duyurulmuştu şimdi basılıyor demek mi bu?
Bandrol yeni alındı. Basılacak diye biliyorduk zamanını bilmiyorduk. Bir iki haftaya çıkar muhtemelen.
@narpal bence Fablehaven ile başla. Yazarın başyapıtı o.
Fablehaven o kadar güzel mi? Pek young adult okumadım ama Mistborn denediğimde dehşet hayal kırıklığı yaşamıştım.