Fablehaven serisini forumda çok duydum ama gençlik kitapları kategorisinde olunca biraz uzak durdum.
Gençlik sayılmaz ya. Aslında çocuk kitapları sayılır. Uzunca bir masal gibi düşünebilirsiniz. Masallardaki kahramanların bir kısmı da yer alır zaten içerisinde.13 ve 11 yaşındaki iki kardeş dedelerinin yanına giderler. Dedeleri onlara gizemli bir bulmaca ile fablehaven’ın ne olduğunu nasıl ulasacaklarını anlatır.
Açıkçası ben çocuk kitabı olarak görünen cok seri okuyup beğendim son birkaç yılda. Şu an Harry Potter bile çocuk kitaplarında sayılıyor mesela.
Gençlik kitaplarında vıcık vıcık aşk/sex/karizma kafası olanlar haricinde güzel olanlar da çıkıyor. İlk üç kitabını okuduğum Nicholas Flamel cidden güzeldi mesela. Büyü sistemi çoğu fantastik geçen kitaba taş çıkaracak kadar iyi. Yine Yabancı Yayınlarından çıkan Cadı Avcısı beklediğimden çok daha iyi çıkmıştı. Bu türde yani genc yetişkinde keşfetmek zor kitapları o sebeple bir sey diyemiyorum, genelleme yapsam ben de sevmiyorum derim.
Ama çocuk kitapları olarak geçen, Hayalet Serisi, Fablehaven, Bitmeyecek Öykü ve hatta Momo. Çok güzel ve 30 yaşındaki bana bile duygusal anlar yaşatabilen cevherler içeriyorlar.
Şunu da şuraya bırakayım
4 altında tek kitap yok seride. Ve öyle az oylamayla da değil en az okunan 70k okunmuş. Ki yazarın zaten düşük puanlı kitabı hic yok neredeyse.
@GKS Mistbornla ilgili bir şey diyemem ama olay yukarıda anlattığım gibi. Ben bu türü seviyorum. Hem okurken beni yormuyor hem de yazarın hayal gücü gerçekten sizi kendone hayran bırakıyor.
Haklısın, dünyası iyi yazıldıktan sonra çocuk-yetiştin ayrımı olmadan okunabilir. Ben yazara başlangıcı Beş Krallık ile yapayım ondan sonra Fablehaven’a geçerim.
Benim o seride rahatsız olduğum tek nokta yazarın kitapları tek bölümde bi anda sona erdirmesiydi. Bir olay oluyor o olay sonucu bir anda kitap bitiyordu. Sonları uzatıp 3-4 bölüme yaysa mükemmel olabilirmiş kitaplar.
50 tane bandrol almış içerisinde hâlâ Nevernight’ın 3.kitabı yok. tüüü sana pegasus
Bu yıl hem kendiniz hem de dünyamız için bir iyilik yapın. Sürdürülebilir Yaşam Günlüğü’yle seçimlerinizi gözden geçirirken,
sadece bireysel sağlığınızı değil toprak, hava, deniz ve dünyamızın sağlığını da düşünün.Bu sebeple 2021 Sürdürülebilir Yaşam Günlüğü’nde hem bedeninizi hem de gezegenimizi besleyecek önerilere yer verdik. Bazı küçük aksamalar hepimizin hayatında var, sakın vazgeçmeyin! Kaldığınız yerden devam edin, hem bireyi hem gezegeni besleyen ve iyi yaşamı öğreten ajandayla bir yıl sonunda bambaşka bir insan olabilirsiniz.
TURMEPA iş birliğiyle hazırladığımız 2021 Sürdürülebilir Yaşam Günlüğü hem size hem de gezegenimize fayda sağlayacak.
https://kidega.com/kitap/surdurulebilir-yasam-gunlugu-2021-386554/detay
Michael Ende - Özgürlük Hapishanesi hayallerim çat! Üzdün Pegasus…
Tabii Brandon Mull sevindirdi. Hyperion düşündürdü. Naomi Novik sonunda dedirtti. Cüzdan…
Delindi… (Mesajda alıntıyla birlite yirmi karakterden fazla var. İlle yirmi karakteri yazmak zorunda mıyım @hanci )
Merhaba! Sana ne gibi konularda yardımcı olabileceğimi görmek için @hanci yardımı görüntüle
yazabilirsin.
Forumun botu mu? Amanda aman ne tatlisın sen. Büyüyünce yapay zeka mı olacan sen. @Agape kaç yaşında ablası.
Şu forumda bunu bekleyen iki kişiyiz heralde . Kitabın tadı hala damağımda, lise kütüphanesinden okumuştum. Kitaplığımda olmasını en çok istediğim kitaplardan biri.
Robin Hood diye okuyup durdum
Muhteşem haber. Umarım diğer kitaplarını da yayınlayabilirler. Özellikle Liveship Traders Trilogy epey övüldü forumda. Merak ediyorum.
Robin Hobb un diğer kitaplarının telif hakları için yapılan çalışmada yapılan baskının satış durumu belirleyici olacakmış.
Başka yayınevine kaptırmak istemediklerini, fantastik konusunda yeni adım attıklarını sonuçları bir görmek istediklerini belirttiler.
Robin Hobb konuşuluyorken hazır söyleyeyim. Sadace ciltli baskı kutulu olacakmış. Karton kapaklarda olmayacakmış kutu, sırf kutu için bekleyen ve karton kapaklı alacakların heberi olsun.
Pegasus’tan bombardıman var yine.
Fırtınalar Mevsimi?
Dark Age?
Dragonwatch?
Bir de bunlar geleydi iyiydi. Ama Naomi Novik, Brandon Mull ve diğer fantazyalar sevindirdi.
Gerçi ben tekrar alışveriş yapana kadar aradan bir kaç ay geçecek, bakalım o zamana neler gelecek?
Baskı 1500 adetmiş zaten. Yine ciltliler de 1500 adet olacakmış.
İkinci baskı yapacak olursa muhtemelen diğer kitapların haklarını da alacaklar.