Ciltler hakkında gelen her yeni bilgiyle biraz daha beklentim düşüyor. Şömiz vs. geldiğine göre anlaşılan sert mukavvanın ötesine geçemeyecek ciltler.
Dune ciltliler için tahmini çıkış tarihi 8 Ocak. Yetişirse 8 Ocakta satışta. Kutu Vaiz kutusu gibi sert karton
DUNE ciltli kutulu geliyorken, Sandman kutulu ne zaman çıkacak çok merak ediyorum.Bir bilgin var mı?
Karaborsaya düşecektir. Yeni baskıları kesin gelir.
Şimdilik planda yokmuş malesef.
Böyle güzel bir baskıya kim hayır diyebilir ki
Ayrıca ben şömizli olacağını tahmin ediyordum.
Katılıyorum, almam için sebep kalmadı. İyi oldu bence ya, karton kapakları satmayla falan uğraşamayacaktım zaten pek
Şömizlerle bir bütünü oluşturacaklar sanırım. Güzel fikir kesinlikle. Ama ben hala şömiz olmadan da kullanabilmesi daha iyi olur taraftarıyım. Zaman Çarkı şömizleri çok kötü mesela, yan basılmış olan mı istersin, bir miktar kaymış olan mı…
Fırtına toplanıyor yazısına vs ışığın anısının görselinin kaymasına bak mesela… Çıkarsam saçma çıkarmasam saçma…
Zaman Çarkı’nın şömiz sırtındaki uyumsuzluğu geçen sene düzelttiler. Sıfırdan yeni baskı alanlarda böyle bir sorun olmayacak sanırım. Tabii tasarım düzeltildiğinden bu yana tüm seri tekrar baskı gördü mü bilmiyorum ama yeni baskılarda bu sorun olmayacak demişlerdi.
Tek seferde çıkacağı için böyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum
Yeni baskıda düzeltseler ne olacak? 15 cilt seri basıyorsun, basmadan bir kontrol edersin değil mi? Her gördüğümde sinirlerimi bozuyor kitaplıkta.
@thesupranormal bunda olmayabilir, tek bir konuyu devam ettiren şömiz olacak, olmasın bi’ zahmet de ben genel olarak söylüyorum. Şömiz var diye cildi dümdüz basmasınlar ben şömiz sevmiyorum açıkçası. Şömizin amacı cildi korumak normalde, bizde baskıyı şömize yapıp cildi düz yapıyorlar.
Şömiz olayını sevmeyen az kişiden birisi de benim sanırım.
Düzeltebildiklerine göre Dune serisi için sorunsuz tasarım yapabilirler anlamında söyledim
Ben de sevmiyorum. İlkokul defterlerim aklıma geliyor şömizli kitap okurken.
Dune’a şüphem yok. Güzel bir sırt baskısı gelecek o kesin.
Amerikan iç savaşı dilimizde kaynağın az olduğu bir konu, dilimize önemli bir eser kazandırılmış. Umarım çevirisi kötü değildir.
Ben geçen İlknokta indiriminden sıfır ve 15 kitap takım olarak yeni baskıları aldım. Şömizlerin birçoğunun sırt kısmı bu şekilde düzensizdi. Hasarlı bir iki kitabı değişime göndereceğim için onları da gönderip yenileriyle değiştirmeleri için kağıda not düştüm. Birkaç gün sonra beni bizzat arayıp “bu gönderdiğiniz kitaplarda bir sorun göremiyoruz, bu hasar veya hata değil” gibisinden üstü kapalı azarladılar. Bir de “göndereceğimiz yenileri de bu şekilde olacak kabul etmiyorsanız kalanları da gönderin, iade gerçekleştirelim” dediler. Yani öyle düşünüldüğü gibi titiz insanlar olduklarını düşünmüyorum.
Bunu duyduğuma çok sevindim, cidden düzgün kaynak bulamıyordum iyi oldu.
Şu iş tam bir rezalet ben de aynısını yaşadım. Bu yaz almıştım ben de. Yarısı kayık geldi gönderip değiştirin dedim. Gelenler de ehh yani öyle mükemmel oldu diyemem. Mesela son kitapta tepede fantastik kurgu gibi bir yazı yazıyor. Gerçekten şu ithaki’ye mahkum olduğumuza inanamıyorum. Ödenen fiyat aldığımız kalite oranına bakarsak gerçekten çok kalitesizler. Ciltli baskı özenmişlerdir dedim ama yok. Ben artık bazı yayınevlerini boykot etmeyi düşünüyorum. Ama tek başına sonuç alınacak bir durum değil. Adamlar ciltsiz 500 sayfa kitaba 60-70 fiyat çekiyorlar, önümüzdeki yıl bu olacak 80-90. Bu iş nereye doğru gidiyor belli değil. Yüzde elli ile dahi kitap alamayacağız artık