Yeni Kitap Haberleri

Sabah sabah aklıma geldi yazayım dedim.:sweat_smile:
Alfa Tolstoy Külliyatını kaç cilt yapacak ve Dostoyevski için benzer bir planları var mı sorabilir misin? :hanci:

1 Beğeni

Yirmide bitirecekler.

1 Beğeni

Tolstoy için sormuşlardı. Dostoyevski için sorar bilgi veririm.

3 Beğeni

Kırmızı Kedi 1984 kapağı. Ferit Burak Aydar çevirisi.

15 Beğeni

Ben neden üzülmeye başladım? Kapak fena değil ama basacak diğer yayınevlerini de düşününce… Bu kitap markette satılmayı haketmiyor…

6 Beğeni

Tasarımı görünce Jaguar kitap basıyor sandım. İlginç bir tasarım olmuş.

2 Beğeni

Bakış açınız yüzünden üzülüyorsunuz. Sabahattin Ali kitapları A101’lerde satılmaya başladı, ama iyi okurlar telif ücretinin düşmesiyle ucuzlayan ciltli, koleksiyonluk baskılara yöneldi. Yani daha değerli baskılar elde ettik. Hatta Sabahattin Ali’nin az okunan eserleri de ilgi görmeye başladı.

Market zincirleri nedeniyle ülkenin en uzak köşelerine bile ulaşan bu güzel kitaplar, onlara asla ulaşamayacak insanların ellerine geçti.

Türkçe telifi biten eserlerde içerik sorunu az oldu tabi.

Ama çeviri eserler korkutuyor beni. Kötü, eksik, sansürlü, bilerek değiştirilmiş 1984’ler görme ihtimali çok kötü.

25 Beğeni

Asıl üzülme sebebim en son söylediğinizdi aslında. Marketlerde satılmak için basılan kitapların çevirileri malumunuz…

1 Beğeni

İthaki geri sayım yapıyor. 2 gün kaldı sanırım. Pazartesi göreceğiz kapağı.

Onu sanırım Hayvan Çiftliği için paylaşmışlar. Twitterda o şekilde paylaşılmış.

Hayvan çiftliği

2 Beğeni

Üzülmeye gerek yok bence. Basmak isteyen tüm yayınevleri bassın, ne istediğini bilen okur için bir fark olmaz. Kimi kapağa bakar, kimi cilte bakar kimi çeviriye kimi yayınevine veya komplesine. Çeşit iyidir bana kalırsa.

1 Beğeni

Hayvan Çiftliği’ni bilim kurgu klasiklerine koymazlar umarım.

2 Beğeni

Ben bir şeyi merak ediyorum. Bu yayınevleri çeviriyi hangi baskıdan aldılar da telifin düştüğü gün hemen kitabı yayınlıyorlar? Yani demek ki telif düşmeden herhangi bir hakları yokken --korsan-- bir şekilde çeviriye başlayıp, telif düştüğü anda yayınlıyorlar. Sonra korsan suçtur korsan kitap almayın bik bik bik…

3 Beğeni

+1
Hayvan Çiftliği’ne de 1984’e de aşırı derecede önyargılıyım. Neden bilmiyorum.

2 Beğeni

Çünkü her ikisi de gereğinden fazla abartılan kitaplar diyor ve ilk taşı atacak olan arkadaşa kolaylıklar diliyorum :slight_smile:

3 Beğeni

Kesin koyacaklar. Çünkü telif hakları bitmiş olacak.
İthaki boş mezar bulsa içine yatar.
Dayanamazlar.

2 Beğeni

Siz böyle söyleyince Hayvan Çiftliği ve bilimkurgu ne alaka diye düşündüm ancak kitabın Goodreads sayfasına bakınca çok şaşırdım. 2000 kişi bilimkurgu olarak değerlendirmiş kitabı.
Kitabın “Bilimkurgu” bir tarafı yok ancak distopya öğelerinin olduğu her kitap bilimkurgu olarak değerlendiriliyor sanırım, özellikle yurtdışında.

Ben kitabın kategorisini Fiction>Fabl olduğunu düşünüyorum açıkcası.

2 Beğeni

Goodreads’teki türler kısmı hangi kullanıcının nereye koyduğunu sayıyor. 1984 ile birlikte paketleyip Dystopia’ya koymuş çoğu. Bu ikisinin birlikte satıldığı paketler var, onun etkisi büyük ihtimalle.

Basıp yayımlanmasını engeller telif. Yoksa ben de herhangi bir kitabı alıp onunla ilgili istediğim çalışmayı evimde yaparım mesela. Kimse birşey diyemez.

15 Beğeni

Bu ölmek üzere olan hayvanın başında uçuşan akbabaların kafası. Evinde yapmıyorsun, yayın evi çevirmene işi veriyor ve çevirmesini söylüyor, kapak tasarımını yapıyor, hatta baskıya hazır hale getiriyor. Böyle masumlaştırma bence. Evinde kitaptan anektodlar not almıyorsun.