Yeni Kitap Haberleri

E tamam 1 ocak’ta piyasaya sürebilirler ne var ki bunda hiç anlamadım. Hazırlanmasınlar mı? Ben ne hukuki ne de etik açısından hiçbir sorun göremiyorum sevgili @Ozgur bu konuda. Tekrar söylüyorum. Telif ticari bir terim. Firmalar 1 ocak’tan sonra kar edebileceği her türlü satışı ve girişimi yapabilirler. Ön çalışma olmazsa para kazanma hakları olan bir dönemi hazırlıkla kaybetmiş olacaklar.

Önden çalışmak daha sistemli bile geliyor hatta. Ben hak sahibi değilim ki okuyucuyum. Ne kadar erken o kadar iyi benim için. Kurallar da buna müsaade ediyor.

Bence bundan sonrası artık her şeyde bir şey aramak oluyor.

21 Beğeni

Aynen.

1 Beğeni

Ya sevmiyorum diyorum şu kelimeyi, kullanmaz mısın artık? :smile:

O değil de bu başlıkta J.D. Barker görebilecek miyim acaba 2021 yılında? Her yayınevinden sorularımıza cevap buluyoruz ama Nemesis sağır, dilsiz ve kör sanki. Mesajları okumuyor bile. :expressionless:

1 Beğeni

:laughing: Özgür ya alemsin valla :slight_smile:

Neyse bakalım :slight_smile:

Hukukçu musunuz bilmiyorum ama doğru tespit etmişsiniz. Hukuken mevcut durum budur. Çevirmen ya da yayınevi istediği kitabı çevirip işleyebilir, kendisinde telif hakkı olmasına gerek yok. Fikri mülkiyet, ticari faaliyet ortaya çıktığında hakkı korur. Hatta eseri çevirip yayıncıya götürüp anlaşıp telifi aldırıp bastıran çevirmenler de vardır. Tıpkı bir yazarın yayınevine dosya götürmesi gibi.

@Ozgur bey biraz saldırgan bir muhalefet tarzı benimsemiş gibi duruyor. Yani akbaba vb hiç hoş olmayan, gereksiz aşırı ifadeler. :joy: Sabahattin Ali zamanında da aynı konu gündem olmuştu ama ihlal edilen bir hak yok ortada. Ama elbette telif hakkı sahibi olmaksızın kimse ben gelir elde etmeyeceğim deyip bu çeviriyi online ya da basılı olarak kamuya arz edemez. Korsan dediğiniz belki bu noktada ortaya çıkan bir faaliyet olur.

13 Beğeni

Hayır hukukçu değilim ama müzikle ilgilendiğim dönemde telif işleriyle haşır neşir olmuştum.

1 Beğeni

Doğrudur. Aralarında çok ufak farklar var ama evet genel mantık her ikisinde de aynı. Süreler ve uygulama alanları bağlamında fark ortaya çıkıyor.

1 Beğeni

Farseer serisinin ciltlileri ne zaman çıkacak ?

Martı’nın yeni cücük klasikler serisi sevimliymiş. Etiket fiyatları 10TL ve 13 TL.

13 Beğeni

Çevirileri nasıldır acaba ? İnanılmaz şirin duruyorlar, klasik sevmeyen benim bile alasım geldi :smiley: Hem yer de kaplamazlar.

1 Beğeni

Yok yahu @BiblofilYouTube la atışmayı seviyorum ben. Başkası olsa yazmazdım bile cevap olarak. Örnekte bir sıkıntı yok, çoğu yayınevinin çevirmenlere vesair nasıl davrandığını para kazanmak için neler yaptıklarını bilseniz şaşarsınız.

@Boneca :smiley: sen böyle diyince hemen mesaj atasım geliyor :smiley:

2 Beğeni

Benim açımdan sıkıntı yok seviyorum seni :slight_smile:

Sadece bazen fikirler uyuşmayabilir. Canlar sağolsun. :blush:

Ben Alfa kendisi basar diye bekliyordum, malum baskı kalitesi. Artemis’e paslamasına üzüldüm. :frowning: Kapaklar dehşet verici. :joy::joy:

7 Beğeni

Bence kötü ya, bende alma hissi uyandırmadı. Alfa’dan daha güzel çalışma beklerdim.

3 Beğeni

Yüzde yüz katılıyorum. :poop:

1. Maymun ve 5. Cinayet kitaplarını okudum. Gerçekten çok güzel kitaplardı. Nemesis kitap sanırım üçüncü kitabı basmayacak. Üçüncü Kitap yurt dışında 2019 yazında çıktı. Instagram’da yazdım ama cevap vermediler. Umarım çıkar çünkü çok heyecanlı bir yerde bitti.
3 Beğeni

Orwell kitaplığı olarak oluşturur muhtemelen Alfa. Ama bakalım. Şimdilik Artemistedir.

1 Beğeni

Rıhtım ahalisinin pek ilgisini çekmeyebilir ama elbet meraklıları ya da kaynak kitap olarak kullanabilecek olanlar vardır. Üniversiteden çok sevdiğim hocam muhteşem bir çalışma ortaya koymuş ve ocak ayında satışa çıkacakmış.
image
Örnek sayfa;

28 Beğeni

Artemis Alfa grubuna bağlı ama kendi yayın programı var aynı Everest gibi. Demek istediğim Alfa’dan da çıkacaktır. İkisininde kitlesi farklı. Mesela iki yayınevinden de çıkan Anna Karenina var. Çevirmenleri bile farklı. O kadar paslaşmıyorlar kendi aralarında.

1984 nispeten iyi de Hayvan Çiftliği, internetten bulunan bir çizimin altına isim yazıp bırakmışlar gibi duruyor. Alfa’nın kapaklarının daha iyi olacağını ümit ediyorum.

Ben “İlk kim acaba Orwell’in fotoğrafını kapağa tam boy basıp kapak diye yayınlayacak,” diye bekliyorum.

9 Beğeni