Yeni Kitap Haberleri

Aslında oraya gözü koymamışlar, aykırı arkadaşı çember (geometrinin bittiği yer xd) içine almışlar. Bu defa da gözümüz üzerinde manası da kendiliğinden verilmiş olmuş.

2 Beğeni

@LudovicoII @Erdo @Gelu Kapak fena değil ama daha iyisini bende beklerdim. Hayvan Çiftliği kapağını beğendim mesela.

Ben George Orwell serisini Can Yayınlarından başladım. Sel’de olan kitapları basmalarını bekleyeceğim. Fazla bekletmezlerse güzel olur :slight_smile:

1 Beğeni

Ben ısrarla ve inatla Kim Stanley Robinson’un Mars serisinin 2 ve 3. kitaplarını bekliyorum. Yeşil Mars ve Mavi mars nerede?

3 Beğeni

Hayvan Çiftliği ne kadar kötü olmuşsa bu da o kadar iyi olmuş.

2 Beğeni

1984’ü ve Hayvan Çiftliği’ni İş Kültür modern klasiklere ekleyince:
“Harika bir hamle helal olsun.”
“Can Yayınları’nı piyasadan siler.”
“Elimdekileri yakıp hemen bunları alacağım.”

İthaki BKK’ya ekleyince:
“Yav onlar bilim kurgu değil, hatta kitap bile değil”
“İthaki yine ucuza kaçmış.”
“Telifsiz kitaplar İthaki’den sorulur.”

Tamam örneklerime biraz abartı katmış olabilirim :grin: ama genelde buna benzer bir bakış açısı görüyorum. Modern klasikler serisini ben de severim ama büyük çoğunluğu 150 tane yayınevi tarafından basılan telifsiz kitaplardan oluşan bir seri. (örneğin Stefan Zweig, Franz Kafka, Jack London, Jules Verne …) Biraz abartıldığını düşünüyorum.

İthaki’ye gelince telifli, türünün en iyi örnekleri, ciltlisi ciltsizi, özel baskısı vs. her türlü istek de bulunuluyor. (Ben bunu normal karşılıyorum bu arada) Ancak diğer yayınevlerine gelince durum hiç de böyle olmuyor. Telifsiz kitapları serilerinde toplamalarına rağmen neredeyse her gün övgüler ve tezahüratlar. (Yine biraz abartmış olabilirim :slight_smile:) Ayda yılda bir tane fantastik veya bilim kurgu çıkarırlar ama bunlardan kralı olmaz. Sonuç olarak haksızlık yapıldığı görüşündeyim.

Bu arada çevirisinin iyi fiyatının düşük olduğunun farkındayım ama diğer iyi yayınevleri de bu özelliklerde bu kitapların büyük kısmını çıkarıyorlar.

İthaki’nin de eksiklerinin farkındayım özellikle serileri geç tamamlamaları, bazen çevirilerinin iyi olmaması gibi. Ama ortada orantısız bir durum var gibi geliyor bana.

13 Beğeni

1984 ve Hayvan Çiftliği kapaklarına bakarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Can Yayınları hala açık ara en iyisi. Çeviri olarak da zaten çok iyiler. Bu iki kitap için şu an Can Yayınlarından şaşmaya gerek yok. Belki Alfa kafa karıştırır, göreceğiz.

5 Beğeni

Sayın yazar, hiç bir orantısız bir durum yok.

İthaki modern de şu an post apokaliptik romanlar olduğunu biliyoruz. Klasik niteliğinde olan James Joyce’un kitaplarının olduğunu biliyoruz. Ray Bradbury gibi yazarların birden fazla kitaplığın içinde olduğunu biliyoruz.

1984, teknoloji unsurları kullanılarak oluşturulmuş bir distopya. Bilimkurgu klasiklerinde olması tamamen doğaldır. Ama bunu Hayvan Çiftliği için söyleyemeyeceğim. Bir fablı, teknoloji ve tarihi bir unsur olmayan bir fablı bilimkurgu klasiklerinde görmek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Hayvan Çiftliği’ni İthaki Modern’ de görseydik tepki alacağını sanmıyorum.

Bilimkurgu klasiklerinde tabii telifsiz kitaplar olmalı. 1950’den önce ölen yazarlar iyi yazamıyor muydu? Yazıyordu. Ama işte insanlar İthaki’ den farklı şeyler bekliyor. Beklentiyi ona göre ayarlıyor. Ama telifsiz çıkınca işte öyle tepkiler oluşuyor. Ama çıkması da lazım.

İş Bankası Yayınları, daha fazla kişiye ulaşabilme kapasitesine sahip. Ben girdiğim en dandik kitapçılarda bile İş Bankası Yayınlarını görüyorum. Klasik basan bir yayınevi zaten. Çokta şey yapmamak lazım.

Ben forumdaki bir kişinin - ki şu an zaten yasaklı - konuşmasının foruma mal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. O arkadaş gericilikte birinci. Önceki zamanlarda da aynı toksikliği yapıp ban yemişti. Burnu dik olmamak lazım hiç bir yerde.

3 Beğeni

Koridor yeni bez ciltli kitapları satışa açılmış.

13 Beğeni

Çoook uzun bir cevap yazdım ama kimse okumaz ben de boşuna efor sarfetmiş kalırım diye sildim. Dediklerinize katılmıyorum. İthaki çoğunlukla farklı sebeplerden eleştiriliyor. Diğer yayınevleri aynı şeyi yapıp eleştirilmiyorsa bunu o zaman İthaki de eleştirilmesin çünkü o kadar da abartı değil diğer yayınevleri de yaptığına göre şeklinde değerlendiremezsiniz. O yayınevleri de fantastik ve bilim kurgu eserlerine dair benzer politikalar izlesinler bu forumda yine eleştiri odağı olurlar. Yayınevini senenin yayınevi ilan edelimi konuşurken neden bir anda eleştirmeye başladınız da bir o kadar anlamsız yaklaşım. Olumlu olan şeyler burada insanları coştururken, aynı coşkunlukla ve hevesle kitap alışverişi yapan insanların önüne aynı yayınevi farklı bir durum yarattığı zaman aynı coşkuyla eleştirmesi çok normal.

3 Beğeni

4 Beğeni
43 Beğeni

Bence en güzel kapaklar İthaki’de şu an George Orwell için.

10 Beğeni

Aa ne güzel Orwell kitaplığı yapmışlar. Çaksanıza Hayvan Çiftliği’ni de oraya. Allahım yarebbim ya.

Bu arada BKK kapakları çok iyi olmuş. Sadece 1984’e rengini pek yakıştıramadım. Can algılarımızla oynamış herhalde bunca yıl, kırmızı-siyah renklerden başkası alerjik reaksiyona sebebiyet veriyor :slight_smile:

19 Beğeni

Bu arada umarım şaşırtabilmişizdir :blush:

7 Beğeni

Kapaklar çok güzel olmuş özellikle BKK enfes :smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Diğer kitapların kapakları güzelmiş, ama iki kitabının BKK içinde yer alması saçma olmuş. Madem tüm kitapları basacaklardı, ayrı bir dizi yapsalarmış keşke.

1 Beğeni

BKK kapakları çok güzel olmuş. Hayvan Çiftliği seri içerisinde maalesef sırıtıyor orası ayrı. Diğer tasarımları çok beğenemedim. Can’ınkiler daha güzel diğer kitaplarda. :slight_smile:

2 Beğeni

BKK değil de diğer Orwell kitaplarının kapakları hoşuma gitti. En azından Hayvan Çiftliği de Orwell kitaplığına dahil olsaymış keşke.

3 Beğeni

Göz yanlış kitaplara koyulmuş.:joy:

6 Beğeni

Hayvan Çiftliği’ni BKK’ne koymalarını tasvip etmesem de kapakları çok beğendim.

1 Beğeni