Ren’den bir kaç kitap okumuşluğum var baskılarına aldanıp maalesef. Çeviriler çok kötü. Çeviriden öte yazım hataları, basım hataları kitabı okumayı çok tatsız hale getiriyor. Başka çevirilerini bekleyeceğim Arsen Lupen’in o yüzden. Uzun zamandır da listem de olan bir kitap halbuki…
Gözümden kaçmış kitap çünkü orijinal kapağı çok beğendiğimden öyle çıkmasını umut etmiştim . Çok teşekkürler
.
Yeni satışa sunulan bir kitap ne kadar sürede Amazon’da satışa çıkıyor? Hangi başlığa yazacağımı bulamadım.
Kitabına göre bile değişiyor. Ben bazı kitaplar için Amazon’da çok bekledim. Doğru düzgün indirime bile girmiyorlar. Amazon kendi sattığı yelpazeyi genişletse keşke biraz.
Ayrıksı Kitap’tan çok degişik bir kitap çıkıyor. Türüne bizarro deniyor. Yayınevinden benzeri iki kitap daha çıkmış.
Bizarro bizdeki tuhaf kurgu sanırım. Konusu ilginçmiş.
Tuhaf ama bizarro kurgu terimi sanirim 2000lerin başında ortaya çıkmış. Oldukca ilgimi çekti. Bakalım.
Martı Yayınları Harlan Coben’den sonra aynı kapak dizaynı ile Lisa Gardner kitaplarınıda değiştirdi.
Ben Ayrıksı Kitap’tan “Karnağız” adlı kitabı okudum. Çevirisi, baskısı güzeldi. Ve hakikaten çok tuhaf bir kitaptı. Anlatmak zor. Ama keyifli.
Bu serideki kitapları okumanız için midenizin sağlam olması lazım, her türlü tabunuza sataşılmasına razı olmanız lazım. David Cronenberg’ün eski filmlerini (hani şu body horror tarzı olanlar) sevenler bu seriyi de sever.
Midem belli bir seviyeye kadar sağlam. Yine de tür ve kitaplar ilgimi çekti. Aslında korku türü ile ilgili her yan , alt tür ilgimi çekiyor. Bakalım okuyup karar vermek gerek. Ben de sanırım ilk Karnağız’ı alıp denerim.
Geçen gün iskandinav polisiyelerini araştırırken Per Wahlöö ve Maj Sjöwall’ın bu seri kitaplarının çok iyi olduğundan bahsetmişlerdi. Heryerde karşıma çıktılar. Kitapları en kısa sürede toplamak istiyorum. İskandinav polisiyesi diyince bende akan sular duruyor.
Yanlış bilmiyorsam Martin Beck serisi daha önce Türkçe olarak 8 kitaba kadar basılmıştı. Ayrıksı kitap 10 kitaplık seriyi tamamlanmış oluyor böylece.
İskandinav polisiyelerini ben de takip etmeye çalışıyorum. İzlemediyseniz Bron/Broen dizisini de tavsiye ederim.