Yeni Kitap Haberleri

En Sevdigim @alper Bey’i nasil unuturum hakikaten!

2 Beğeni

Bugün yeni kitap haberlerinde sevindirici ve beklenti oluşturan haberler aldım kendi adıma, Malerman devam kitabı yazıyor, İthaki ödüllü bir seriyi basacak ve Barok Döngü 2. kitabı satışa çıkmış…

3 Beğeni

Evet, Jean-Pierre Gibrat’a ait bir seri. Ciltlisinin fiyatı uçuk olmaz umarım. Tabii ciltli basarlarsa. Erteleyiş ve Karga’nın Uçuşu’nu ciltli almadığım için pişman olmuştum.

Hadi bakalım ikinci kitap geldiyse başlama vakdi gelmiştir. Hayırlı olsun.

1 Beğeni

Sınırlı sayıda olsa ciltli basarlar.Ayın 20sine 2-3 tane flaneur kitabı çıkacak ciltli olanlar dükkana özel olacak nette satılmayabilir.

Michael Ondaatje’den bir kitap daha geliyor.

5 Beğeni

From Hell’in ciltlisi bayağı pahalı olacak. Edessa ciltlisini getirirse, taksitli alacağım.

Kaç taksitle alıyorsun ve daha mı tasarruflu oluyor öyle?

Biraz üstüne koyuyorlar. Bir anda 200 küsür vermekten daha iyi oluyor. Kendi sitesinde değil de, N11.com’dan taksitli satış yapıyor. Maksimum 6 taksit vardı sanırım.

Kirmizi Piyano da film oluyormus…

@alper beycigim, sizin de haberiniz olsun.

5 Beğeni

Bird box gibi olacaksa hiç olmasın bence sonuna kadar bişey olmasını bekledim ama sonunda bir daha izlemek üzere kapamıştım filmi maalesef :frowning:

2 Beğeni

Siz begenmemis olabilirsiniz lakin dunya uzerinde milyonlarca insan o filme bayildi. Ben ise henuz izlemedim. Yalnizca bir kitabin daha, hele ki kendi cevirilerimden birinin daha sinemaya uyarlanmasi beni mutlu ediyor. Gorseli buraya yuklememin nedeni de mutlulugumu paylasmakti.

“Birdbox gibi olacaksa hic olmasin,” gibi keskin bir uslubu ise kendimce gormezlikten gelecegim. Cunku aksi takdirde sadece soyle demem gerekir: “Tamam.”

11 Beğeni

Kitap güzel olabilir kitaba sözüm olamaz zaten ama iyi yapılmamış bir filmi eleştirmek neden keskinlik oluyor ki?Eleştiri ve yorum kararsız kişiler varsa bilgi edinmesi için yapılır bende filmi izledim ve filime dair bir eksikliği dile getirdim.Filimin işleyişi güzel,görüntü kalitesi iyi ama ha bişey olacak ha oldu diye diye 2 saati “Bana göre” ziyan etmek oldu.Ben kimseye bu filimi veya bundan sonra çıkacakları izlemesin diyemiyorum sadece izledikten sonra aynı şeyleri hissedebilirler demek istedim :slight_smile:

2 Beğeni

Karsilikli bir tartismaya cevirmek istemiyorum ama sunu da soylemeden edemeyecegim.

Bu ikinci yorumunuz “benim” dogru buldugum uslup. Simdi “bence” filmi layikiyla elestirdiniz. Fakat ilk yorumunuzdan alintiladigim o cumle onyargi iceriyor ve ben boylesine cok kitap okuyan, binlerce evrene girip cikan, kendini on binlerce karakterin yerine koymayi basaran kimselere onyargiyi yakistiramiyorum.

9 Beğeni

Kusura bakmayın üslubum cidden biraz agır bide tam net anlatmadığım için derdimi bazen tartışmaya neden oluyor :slight_smile:

6 Beğeni

Tam olarak meramim buydu. Anlayisiniz icin cok tesekkur ederim:)

4 Beğeni

Kitap değil de yazar… (Selkoray’dan alındı)

3 Beğeni

Bu sene Malerman yılı gibi bir şey oluyor desenize .

2 Beğeni

Oyle. Cevirmemi bekleyen daha iki kitabi vardi oysa. Simdi uc oldu. Onlarin da cevirilerine giristigimde buyuk zevkle buraya gelip paylasacagim:)

3 Beğeni

Senin çevirdiğinden hızlı yazıyor diye espri yapıyorduk, daha doğrusu ben espri yaptığımızı sanıyordum ama gerçekmiş :slight_smile:

7 Beğeni