Ben Vandermeer okuyom ya… Kim demiş ilgi görmedi diye.
Alfa işi bilmiyor… Böyle bilimkurgu öykü derlemelerini piyasa sürmeden önce “sınırlı sayıda, sadece şu kadar bastık, başka baskısı olmayacak” falan diyecekler. Ne kadar şark kurnazı sahaf ya da hayatında kitap okumamış çakal çukal varsa üçer beşer alacak. 2 günde tüm baskıyı satacaklar. Nasıl olsa kimin aldığının önemi yok, satılması önemli. Bu işler burda böyle yapılıyor, işin çakallığını da biz mi öğretelim Alfaya…
Kendi kitapları derlemelerinden daha kötü aslında tam tersi söz konusu yani. Yok oluşu okudum ben de. Devam etmek için hiçbir sebep bulamamıştım.
Üzerinde yer alan isimler için bile alınır nasıl almazlar yahu Gerçekten şaşırtıyorlar beni. Asimov, Ursula, Delany, Wells, PKD, Ted Chiang, Cixin Liu aynı kitapta. Ama ülkede satmaz endişesi var
Bir ben eskiğim derlemenin içinde
Valla üzdün beni be alfa 250 liraya geliyor amazondan. Biraz kargosu falan düşse alacam 150’ye ama yok düşmüyor.
2017’de Can Yayınları’ndan çıkan, W. M. Spellman imzalı Ölümün Kısa Bir Tarihi, bu sefer Tellekt Yayınları baskısıyla çıkıyor.
Bu çalışmada, ölüm kavramının farklı inanç sistemlerindeki algılanışı üzerine incelemelerde bulunuluyor.
Dead Astranouts yakında çıkar ikinci baskıyı ne zaman yapacak not alalım bari.
Robin Hobb gelecek mesela o kitaplar talep görür inşallah.
Bizim düşüncemiz böyle basılsa üstüne atlarız ama satışta yeterli talebi göremediler demek ki. Ayrıca bu kitabın telifi için daha fazla uğraşmaları gerekecekti. Neyse ileride tekrar hatırlatırız.
Dead Astranouts da gelsin bir hele.
Hobb da başta yüksek satmayacaktır. İşte bizim gibi Farseer bekleyenler alacaktır muhtemelen. Sanmam ama ciltli falan böyle güzel bir baskı görür müyüz ne diyorsun
Tim Powersı’n Fault Lines a devam edrcekler mi aceba 2 de kaldı çünkü o da. Powers’ın Stranger Tides’ı en azından yeniden bassınlar seriyi de bitirsinler. Anubis Kapılarını kaç yıl bekledik
İşin ucu paraya ve satışa bağlanınca elimiz kolumuz bağlanıyor ya. Şu ülkede de bilimkurgu altın çağına girsin artık yeter
Sorayım onları da.
Sorma fantastik, bilim kurgu kitaplarının satışları daha iyi olsa belki daha farklı olacak her şey.
Farseer ne zaman belli mi tarihi peki?
Vandermeer’in Southern Reach serisini 3 kitap bir arada ciltli bassalar ya keşke.
Şeey yani sen şey demek istiyorsun İthaki’den biri Alfa’ya geçse
Şimdi konuşunca baktım, kitabın kümyede baskı adeti yazmıyor ama muhtemelen 2000 baskı yapmıştır, 3.5 yılda 2000 satmamış yazarı satışı iyi değil diyerek basmıyorlar haliyle. Bu durumdayken tekrar baskı, ciltli baskı hiç yapmazlar.
Boşver sorma, @Ozgur önce gitsin Vandermeer kitaplarından 5’er 10’ar alsın. Hayır adam gitti yurtdışından sipariş verdi. Böyle okurlar olursa Alfa tabi basmaz
Ya bahsettiğimiz kitapta Vandermeer’in kendi öyküsü bile yok Hem Yok Oluşu aldım ben. Sevemedim, olaylar çok belirsiz açıklamalar falan. Serinin yorumları da çok iyi değil. Normalde ilk kitaptan hep daha yüksek puanlı olur 2. Ve 3. Kitaplar. Çünkü ilk kitabı sevenler devam eder seriye. Ama bunda düşmüş puanları.
Ama bu kitabımı basacaklarını bilsem 10 tane alırım ne olacak. Ülke doğru düzgün bir bilimkurgu derlemesi görür sayemizde
Alfa öyle dememiş
Bak ya nereden bulaştım sana, okuyacağım bir seriden daha soğudum
Valla burda eskiden sürekli yeni seri aldıran @Agape vardı. O gitti işler değişti Belki sen seversin ama ya. Öyle düşünme, ben muğlak cevapları ya da olayları sevmiyorum pek.
Yok Oluş 2.baskıyı yapmış ancak diğer kitaplar yapmadı sanırım. Özel baskının mevcut baskıdan daha çok satacağını düşünüyorum. Eski Lovecraft baskıları da çok tutmamıştı sanki ama ciltli olanı 2. baskıyı yapıyor sanırım.
Sana çok kulak verirsek hiç kitap alamayız. Hadi alsak bile eldekilerin çoğunu çöpe atmamız gerekir. Milleti alacaklarından caydırır, daha da kitap almam, bitti benim alacaklarım der sonra Amazon’dan eve kitap yığar bununla da yetinmez kendisi aldı diye başkalarına da aldırır.
Sözün özü beğeni konusunda çok tutucudur @Ozgur
Özgür’le ilgili okuduğum en doğru yorum
O derece olsa benim bu kadar çok kitabım olmazdı ya. Napalım yayınevi bloggerları gibi herkese mütüş, harika, süper mi diyelim
Şimdi indirimdeyken al fiyatları mutlaka artar kafasından çıkamıyorum. Bunu çözebileceğimi de sanmıyorum çünkü ekonomimizin durumu belli.
@ali1234512 çeviri yapıyorum aslında Altivite öykü çevirilerinde bir nevi editör sayılabilirim hatta çeviriye ek olarak. Kendi çevirilerimi de çok beğendiğimi söyleyemem.