Çin de mi basıldı acaba bunlar da.
Çok büyük ihtimalle Çin’de basılmıştır. Gördüğüm kadarıyla Dorling Kindersley (DK) kitaplarının hepsi Çin’de basılıyor.
Şu an okumakta olduğum Felsefenin Öyküsü ve Alfa’Nın Edebiyat Kitabı, Bilim Kitabı, Psikoloji Kitabı vs. gibi DK kitapları hep Çin’de basılıp buraya getirilmiş.
Hiç böyle düşünmemiştim. İş Kültür de ciltleme işinde çin kaynaklı bir şeyler yapmaya başlamıştı sanki. Çalışanlardan biri söylemişti. Bilen var mı o konuyu?
500 Görsel Eşliğinde Serisi’nin kitapları Çin’de basılıyor.
Çin’de basılmasının sebebi nedir?
Kuşe kağıt hammaddesi ve basım maliyeti daha ucuz olduğu içindir.
buna rağmen yüksek fiyatını sebebi telif + kuşe kağıt + renkli basım mı o halde?
Doların 6 TL olması Aynı kitabın Amerika Avrupa basımları da Çin, Singapur, Endonezya gibi asya ülkelerinde yapılıyor 13-15 dolara satılıyor, burda 90 TL oluyor haliyle.
https://www.instagram.com/p/B8JnDoHByDQ/?igshid=kqlna1jrio5e
İthaki’nin paylaştığı görsele göre Bioshock ciltsiz olacak.
Kitapyurdunda ciltlinin (tükenmiş) etiket fiyatı 35₺,
Ciltsizin etiket fiyatı 42₺ olarak gözüküyor.
Hem cilt gitmiş hem zam gelmiş. Bir de üstüne çeviri hatalarını düzeltmedilerse, wuhuuu gelsin paracıklar.
Norgunk, Anlamın Mantığı’nın ikinci basımını yayımladı. Kitap uzun zamandır stoklarda yoktu ve fahiş fiyatlarda satanlar da işi abartı boyutuna getirmişlerdi.
Yordam Edebiyat klasiklerini tek kapak altında toplayacağını duyurdu. İlk 2 kitap baskıya gönderilmiş.
Kapakların değişmesine sevindim.
Önümüzdeki aylarda çok daha yüksek fiyatlar göreceğiz, doların bir türlü düşmemesi bir yana Çin Hükümeti’nin virüs sebebiyle çalışma tarihini sürekli ötelemesi de artık büyük bir kayıp.
Bunu görme niyetiyle açmıştım .
Yordam da doğru yolu bulmuş