Yerdeniz Serisi Okumamışlar Cemiyeti

Çok meshur olmasına binayen ciltli versiyonunu alıp ilk kitabı zorda olsa bitirdim ancak 2. kitap için beni teşfik edici birşey vaad etmediği için bıraktım belki ileride okurum
Belkide çok fazla fantastik evrenlere battığım için ekstra birsey katmadı diyebilirim.Birazda noktalam işaretlerinin kullanilisi okuma hizimi etkiledi diyebilirim.

1 Beğeni

Seriyi ve Le Guin’in kitaplarının hatrı sayılır kısmını okumuş biri olarak çok da bir şey kaybetmediğinizi düşünüyorum açıkçası. Çocuk kitabından halliceydi ama ben severek okumuştum. Yerdeniz’i sevmek için Le Guin’i sevmek gerekiyor sanırım bilemedim.

Yalnız GoT’un Yerdeniz’den direk bir karakteri aşırdığına dair ciddi bulgular var elimde, var mı bu konu hakkında fikri olan? :smiley:

1 Beğeni

Sadece ilk kitabını okudum. Cemiyet üyesi sayılıyor muyum şimdi :thinking:

3 Beğeni

Neden olmasın :smiley:

Yerdeniz, salt fantastik bir evrenden çok, felsefik de bir yolculuktur. Eğer beklentiniz salt fantastikse muhtemelen bu yüzden tatmin etmemiş olabilir. Seriye devam edince bir puzzle’ı tamamladığınızı da göreceksiniz. Tabi bencesi.

Seriyi okuyanları gördükçe mutlu oluyorum.
Bu arada iyice bu serinin savunucu müdavimi oldum. Hadi hayırlısı :thinking::grin:

4 Beğeni

Hangi karakter? Biraz düşündüm ama kimseyi benzetemedim.

Yakın zamanda okumak istiyorum ama ne kadar yakın bilemiyorum. Beni de ekleyebilirsiniz bu cemiyete, belki ismimin burada yazılı olması seriyi daha çabuk okumama neden olur. :grin:

Bu arada bunu çok merak ettim.

2 Beğeni

Diziyi izlemedim ama o kadar popüler ki bu karakteri tanımamak mümkün değil. Yerdeniz Büyücüsünde Kalessin adında, ejderha formuna dönüşebilen bir karakter var. Sanırım GoT’ta da vardı böyle bir karakter ve isimleri de benziyordu.

2 Beğeni

Dizinin ilk sezonunu izlememiş veya ilk kitabı okumamış kişiler için spoiler. Daenerys targaryen adlı karakterin ünvanlarından biri Khalessi. Bu karakterin üç ejderhası var. Ama kendisi sıradan bir insan. Çok benzediğini düşünmüyorum.

2 Beğeni

Asoiaf da öyle bir karakter yok. Sen Daenerys Targaryen( Khaleesi ) karakterinden bahsediyorsun sanırım. Kendisi ejderhaların annesi. :smile: Doğurmuyor ama yumurtadan çıkmalarına yardımcı oluyor. Ejderhaya da dönüşmüyor

2 Beğeni

Ejderha-İnsan formları birçok kitapta yer alır. Aklıma ilk Witcher dizisi geldi, kitabını okumadığım için bilmiyorum ama dizide vardı.

Yani ilk Yerdeniz’de geçiyor olsa bile buna aşırma denir mi bilemedim. Hani öyle olsa tüm ork, goblin, elf filan LotR aşırması olurdu (ki Tolkien’den önce de kullanan olmuştu) :slight_smile:

1 Beğeni

Seriyi okumuş forumdaşlar yardımcı olabilirler mi ?
Tehanu’nun hop diye bitmesinin şaşkınlığını yaşıyorum. Şimdi Yerdeniz Öyküleri’ne mi geçeceğim yoksa Öteki Rüzgar’a mı ?
Ekleme: Teşekkürler @Akahige

1 Beğeni

Yerdeniz Öyküleri(20 karakter).

3 Beğeni

İlk kitabı aldım hadi bakalım inşallah çok ağır değildir.

2 Beğeni

İlk 3 kitap olayların bol olduğu kitaplar ve daha epik bir havada geçiyorlar (4. Kitaba göre bu karşılaştırmayı yapıyorum, son iki kitaba başlayacağım daha)
Umarım beğenirsiniz, listeye ekliyorum sizi de. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Aslında ilk kitabı kütüphanede okuyup beğenmiştim sonra ben niye bunu tek cilt almıyorum dedim.Deyiş o deyiş alışveriş listemde kaldı gitti.

1 Beğeni

Ya sanırım okuma sırasında bi karışıklık vardı. Ufak bir araştırma yaparsan sorununu çözebilirsin gibi.

1 Beğeni

+1 Bu cemiyette de yerimizi alalım. :krs:

1 Beğeni

Cemiyetimizin amacı nedir arkadaşlar? “Ne güzel okumadık, iyi ki okumadık. Ölene kadar okumayacağız” mı diyeceğiz birbirimize?

Okumuşlar cemiyeti tamam gayet anlaşılıyor da bir üyesi olarak okumamışlar cemiyetinin amacını öğrenmek isterim :slight_smile:

4 Beğeni

Birbirimizi okumaya teşvik etmek, ve de okumayan başka kişilerin de olduğunu görüp henüz okumamış olmanın utanmayı gerektirmediğini fark edebilmektedir. Okuduğunuz zaman da, cemiyete katıldıktan sonra okumuş biri olarak üye kalmaya devam ediyorsunuz (tabii okuduğunuza dair bir işaretle). Bir gün buradaki üyelerin tamamının olmasa da çoğunluğunun okumasını umuyoruz (fantastik sevmediği için okumayanlar var, tür hoşuna gitmediği için okumayacam olmaları da normal bence). Ve böylece okumamış üyelerin birbirlerine destek olması, tanışması, kaynaşması misyonu da yerine geliyor. Aşağı yukarı böyle. Eklemek istediğiniz bir şey olursa neden olmasın.
Not: Aklıma şimdi geldi, hepsini okumuş bir forumdaş Discord sunucusunda sesli olarak kitabı üyelerimize yorumlarsa belki iştah kabartıcı olur :grinning: Var mı ki buna gönüllü ?
(Bir de arada komiklik olsun diye “meme” paylaşıyoruz.(şu kelimeye de bir Türkçe karşılık bul TDK ifrit oluyorum kullanırken)

3 Beğeni