Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

O kadar da değil. Kötü beklentinin de bir sınırı olur. Egwene’nin ejder yapılmaya ihtiyaci yok.

Bu arada nedense çoğu kişi Rand’in ilk kitapta başat karakter olarak gösterilmediğini unutuyor. İlk kitap çok dengeliydi brnce. Ayrıca unutmamak gerekir ki bu epik dünyayı tanıtmaya aes sedailerle baslayacaklar. Bunda yanlış birsey yok. Sadece fantastik okuruna değil herkese yönelik olacak dizi. O yüzden en belirgin özelliği öncelikli olacaktır. Odak aes sedai olunca da onların görünürlüğü dolayısıyla Egwene, Nynaeve, Moraine bildiğimizden fazla olacak.

2 Beğeni

Hocam, niye ki her şeyi beklememiz lazım Brandon Sanderson bile “fandomu bölecek” tercihler olduğunu söylüyor. Tercih bile değil tercihler. Küçük olsa böyle açıklamalar yapmazdı.

1 Beğeni

Ya tamam büyük değişiklikler yapabilirler ama Egwene-Ejder ne alaka? Öyle bir şey olmaz. Senaryo için de sıkıntı olur. Rand hikayesini komple yeniden yazmak gerekir ki diğer karakterlerin hikayeleri de düzenlenmesi gerekir. Bu kadar işle uğraşıp düzgün bir senaryo oluşturmak çok zorlar ve kimse de uğraşmaz bu kadar. Ben bu tarz açıklamaları kitabı okumamış izleyicilere yönelik ilgi oluşturma çabası olarak görüyorum. İlla kadın ejder yapmak isteseler direkt Rand’ın cinsiyetini değiştirmeleri daha kolay olurdu. Yapacakları tek şey Egwene’i biraz daha öne atmak olabilir ki ilk sezon zaten bizim 3 eleman o kadar da ön planda sayılmazlar.

4 Beğeni

Bu fotoyu yeni gördüm türbanlı Aes Sedai yapmışlar inanamıyorum gerçekten. Cidden kimlere emanet etmişler güzelim seriyi yazıktır ya :frowning:

3 Beğeni

Daha fazla bölümü olduğu için diğer karakterlerden daha önemli bir karakter olduğuna dair bir şey demedim ki zaten? Sadece Egwene’in de son derece önemli bir karakter olduğunu ve başka sebeplerle de birlikte niçin teaserda en çok gördüğümüz iki nehirli karakter olabileceğini açıkladım. Ayrıca konunun tam olarak karakter önemiyle de alakası yok zaten, kitapta oldukça fazla yer verilen bir karaktere yine fazlaca ekran zamanı vermeleri garip değil sadece. Başka bir arkadaşın da verdiği sebepler de yine niçin daha çok Egwene odaklı bir teaser/ilk sezon görebileceğimizi oldukça güzel açıklıyor bence.

Egwene ejder olacak falan muhabbetleri zaten imkansız, gördüğümüz yapım yine belki beklentileri karşılamayacak ama kalitesiz bir yapım değil arkadaşlar, Avatar the Last Airbender filmi gibi bir şey olması lazım herhalde böyle abidik gubidik bir değişikliğe gidilmesi için.

Moiraine veya Ba’alzamon Egwene’in ejder olabileceğini düşünüyor olacak mı onu da bence seriyi izlemeden ne desek yanlış veya eksik olur, artık izleyip göreceğiz.

2 Beğeni

Kitapta böyle bir şey mi geçiyordu ben hatırlayamadım bunu.

Yok hayır yalnızca Ta’veren üçlünün rüyalarına giriyor olması lazım kitapta.

İshamael ile ilgili kısım büyük spoiler hocam seriyi okumayanlar için :smiley:

Egwene’nin Ejder olma ihtimali yok. Nereden çıktı anlamadım :stuck_out_tongue: Ejder sanılma ihtimali saçmalık, ben tanıtım için bakın bu kadın serinin kahramanı olabilir tarzı yapıldığını düşünüyorum. Callandor, Ejder kehanetleri ve saidindeki leke diye bir şey var sonuçta. Tabi yaptılarsa da şaşırmam. Ciddi ciddi böyle bir saçmalık yaptılarsa Egwene’nin taverenliği hayırlı olsun.
Egwene’nin asıl olayı çarkın yardımı olmadan büyük işler başarmış olması ama birçok yerde taveren gibi kurtuluyor. Jordan seride geçen hiçbir kadın taveren değil açıklamasını yaptıktan sonra Rand’ın karşıt olarak Egweneye ihtiyacı vardı, o yüzden Rand’ın taverenliği Egwene’yi korudu temalı birçok teori var. Bence Egwene’yi güçsüz bir taveren yapmak hem karaktere zarar vermez hem de ilerleyen sezonlarda izleyicilerin bu kadın nasıl her şeyden bu kadar kolay kurtuluyor, çok mantıksız demesinin önüne geçer.

1 Beğeni
  1. sezon 1. bölüm spoiler.
Özet

https://www.reddit.com/r/WoT/comments/qefowj/exclusive_wot_preview_at_mcm_london/

2 Beğeni

İlk haberi onaylandığından beri düşündüğüm ve tahmin ettiğim şekil bir akışta çekmişler gibi duruyor ilk bölümü :grinning_face_with_smiling_eyes:

Yukarıda dönen yorumlara istinaden, ortada hiçbir şey yokken en ufak malzemeden aşırı velveleye giren arkadaşları yatıştırmak adına sızıntının Mat,Rand, Perrin ve Egwene li kısmını aşağıda paylaşayım;

Interestingly, Moiraine says the Dragon is “one of you” whilst looking at Mat, Rand and Perrin, but Egwene is standing with the group and she then says “you’re coming with me, the four of you.” So it might be Aes Sedai speak to get Egwene to leave (since presumably Moiraine can sense her channelling potential) rather than implying Egwene could be the Dragon Reborn, as some others are having it.

Yani sahneyi izleyenlerin anladığı ve algıladığı kadarıyla diyor ki;

Moiraine sizden biri ejder derken üç oğlana bakıyor, sonra Egwene’e bakıp sende benimle geliyorsun, dördünüz birden diyor. Muhtemelen Egwene’in yönlendirdiğini hissedip onu da hemen köyden ayrılmaya ikna edebilmek adına imada bulunuyor diyor.

Egwene taveren, Egwene Ejder gibi teorilere enerji harcayıp mini tartışmalara değmesin diye paylaşmak istedim ki kaynak materyalden daha en başta bu şekil ayrılmayı da kitabı okuyan birilerinin ihtimal dahilinde görmemesi lazım dostlar. Rahat olalım, keyif alalım :wink:

5 Beğeni

Amazon Prime Video’ya girip Zaman Çarkı sayfasına girip, keşfete girin. Baya bir şey eklenmiş. Karakter ve yer tanıtımları gibi.

En kötüsü Mat gibi gözüküyor baya karakterinden uzak ve Abell Cauthon’u ve annesini kötü biri yapmışlar.(tanıtıma göre.) Bunlar Brandon Sanderson’un bizi uyardığı şeyler diye tahmin ediyorum.

‘‘Mat daima hazırcevaptır ve insanları güldürmeyi sever. Hâl böyleyken muzip gülümsemesi ve nükteli cevapları, dikkatini sürekli aklını kurcalayan şu sorudan uzaklaştırır: Kendisi iyi bir insan mıdır ve bunu nereden bilebilir? ‘‘Ailesi iyilik timsalliğinden uzaktır’’ ancak kaderinde onların yolundan gitmek olduğundan korkar. Fakat o Aes Sedai’nin sözüne güvenilirse, belki de geleceğinde çeşitli sürprizler saklıdır.’’

@Vordue Hocam, Mat’ı çok fena harcayacaklar ben diyim. Siz kendinizi hazırlayın. Alkolik falan yapmışlar Mat’ı, sızıntılar yanlış değilse. Sakaldan şüphelenmeliydik.

3 Beğeni

Eyvah eyvah :grinning_face_with_smiling_eyes: Oynayan çocuk da ondan mı bırakıp kaçtı acaba rolünü :joy: Mobilden açmayı beceremedim şimdi prime’ı, akşam eve gidince TV den bakacağım bakalım neler eklemişler.

Hocam, kökü büyük ihtimalle Manetheren’e kadar uzanan Cauthon ailesini, Cognar ve Caplin yapmışlar. Herhalde dizide Cauthon ve Caplin diyecekler. Yazık oldu, Abell Cauthon’un Son Savaş’ta Mat’e bakıp ‘‘işte benim oğlum.’’ deyip gururlandığı anı hala hatırlıyorum.

Ayrıca, yine bu tanıtım sayfasında Ejder için ‘‘dört genç insan’’ adayı belirlemiş Moiraine. Egwene Ejder adayı yani, doğrulandı bu. Ejder olacağını sanmıyorum ama yine de büyük bir değişiklik. Ejder Kehanetlerinde ve Gitara’nın sözlerinde erkek olarak geçiyor direkt. Çok fazla oynayacaklar gibi bu kehanetlerle, Rand ve Ejder geri plana atılabilir baya. Bazı kişiler bu değişimlerden sonra ve ‘‘saidin’’ ile '‘saidar’'ın adının hiç geçmemesinden dolayı cinsiyete dayalı bir ‘‘Tek Güç’’ portresi çizilmeyeceği yönünde. ‘‘Modern politika’’ derken bunlardan bahsediyordum. Cinsiyete dayalı bir seriyi, günümüze uyarlayamıyorsan, niye uyarlamaya çalışıyorsun arkadaş. 3 bölümü izleyen arkadaşta kadın/erkek arasındaki farklara girmediklerini söylemiş bu bölümlerde.

Onun dışında sızıntılar var, Mat’ın ailesinin durumunu bilen kişi, ilk 3 bölümü izlediğini belirtmiş ve bazı korktuğum şeyleri doğrulamış gibi.

Mat hakkında .,

Mat’ın ailesini baya boktan yaptıklarını söylüyor. Annesi baya alkolik bir kadınmış, sürekli küfür eden falan. Abell Cauthon’u ise çapkın biri yapmışlar, sürekli kadınlarla takılan.(aloo, daha nasıl hakaret edebilirsiniz ana materyale acaba.) Mat, Abell’i babasını saygıyla anan biri, değnek ile dövüşmeyi bile babasından öğreniyor. Ha, sızıntıyı veren adam bu değişimleri beğenmiş ama benim beğenmem mümkün değil. Beğenme sebebi de Mat’ın kız kardeşlerine göz kulak olması zorunda olmasıymış ve bu da onun ‘‘ben bir kahraman değilim.’’ motivasyonunu güçlendiriyormuş. Ne alaka ise, Mat iyi veya kötü bir insan diye sorgulamadık ki hiç, hançerin etkisini saymıyorum o sayılmaz. Ama burda, Mat’ın iyi biri mi olduğunu sorgulacakmışız ??? Mat lord ve kahraman olmak istemiyor sadece, Mat her zaman iyi biriydi, ne kadar aksini söylesede.(olayı bu karakterin zaten.)

Perrin hakkında ;

Perrin bir öfke anında karısını/eşini öldürüyor. Sızıntıyı yapan kişi bu değişikliği beğenmiş. Perrin’in savunmacı doğasını daha iyi gösteriyormuş. Evet, savunmacı bir doğası olamaz bir erkeğin, birilerine karşı, doğuştan. Çok gereksiz bir hamle ve ana materyale hakaret yine. Perrin Faile için Karanlık Varlık’la bile anlaşma yaparım diyen bir adam. Ayrıca feministiz diye geçinirsiniz, erkek bir karakterin motivasyonu için hiç yoktan kadın karakter yaratırsınız ve sonra da ilk bölümde öldürürsünüz. Gerçekten tebrik ediyorum, kadınlara olan bu saygınız için.

Thom hakkında ;

Korktuğum gibi Thom kitaptaki gibi parlayan biri olmayacak. Thom’un girişinin sönük olduğunu belirtmiş. Arkadaşımız yine sahneyi beğenmiş, Thom’u beğenmiş, sahnede bulunan Mat’i beğenmiş ama ‘‘aşıklık’’ tarafını hiç göstermediği için hayal kırıklığına uğramış. Gitar’ın teline bir kaç kez dokunmuş, şarkı mırıldanmış o kadar. Caemlyn’den kovulan o aşığı arıyorum demiş.

Beyazpelerinler hakkında ;

Daha tehlikeli yapmışlar dizide bu arkadaşları. İkinci bölümün başlarında Valda bir Aes Sedai’yi yakıyormuş kazıkta(?!) ve yüzüğünü koleksiyonuna ekliyormuş. Arkadaş bu değişikliği de beğenmiş, gerçekten ‘‘kötü’’ olduklarını hissediyormuşsun ama sonra Aes Sedai’leri bu kadar kolay nasıl alt ediyorlar, diye sormuş tabiki mantıklı bir insanın yapacağı gibi. Garip bulduğunu söylemiş, beyazpelerinleri.

Manetheren konuşması hakkında ;
Bunun büyük ve beni üzen bir değişim olarak görüyorum. Moiraine, bu konuşmayı yapmıyormuş, onun yerine bunu bizim Emond Meydanı dörtlümüze yüklemişler ki bilindiği üzere bizimkiler Manetheren diye bir şeyi hayatlarında duymamışlar, duyduklarında da baya şaşırıyorlar ama burada şarkı falan yazılmış Manetheren için ve Mat’tan başlayarak bütün dörtlü bunu söylüyormuş, ilk bölümün sonunda. Şarkı şu şekilde ;

We walk the footsteps of our father,
Trails, blazed by our mother,
They bought the land with their blood,
Long Ago.
Long Ago.
All sing.
Sing of Manetheren.
All weep.
Weep for the blood of Aemon.
All cry.
Cry for Manetheren.
Long Ago.
Long Ago.

kararı size bırakıyorum bu konuda.

Diğer değişikliler hakkında ;

Egwene ta’veren yapılmış, Elyas yok, Nynaeve çok geç katılıyormuş gruba, Shadar Logoth’tan sonra Lan ve Moiraine ile buluşuyormuş, burası Logain’in kaçmaya çalıştığı kısma denk geliyormuş.

Valda ve Bornhald, Moraine, Lan ve bizim dörtlü ile Shadar Logoth’tan önce karşılaşıyorlarmış. Bizim ‘‘beyazmüritleri’’ direkt ‘‘evil’’ olarak göstermişler.

3 Beğeni

:face_vomiting:
Ben ilk 3 bölümü izlerim geri kalan bölümleri haftalık takip etmem muhtemelen. Hiç değmez.Saçma sapan işler.

1 Beğeni

Bu arada değişiklikleri bu kadar beğenen arkadaş bile üç bölüme genel olarak 7/10 vermiş. Kendimi düşünemiyorum. :rofl:

Evet sızıntıların ciddi bir kısmını takip ettim, çok endişelenmiyorum ben izleyelim görelim ve değerlendirelim grubundanım :slight_smile: Özellikle Egwene’ın başlardaki farklı uyarlanışlarını da bekliyorum açıkçası. Ama serinin ana şablonuna etki edecek dev değişiklikler beklemiyorum, malum evren çok engin. Dizinin bizim gibi kitapkurdu seri fanlarına değil de ana akım izleyici kitlesine uyarlanacağının bilincinde olarak her değişikliğe büyük tepkilerle takılmamak lazım dostlar, daha önceden de yazmışımdır muhtemelen bu yorumumu :smiley: İlla ki değişiklikler olacak, bu değişiklikler ana seyir akışında belki 1 dakikalık yer bile kaplamayacak.

Ülkede fantastik kitap okurken satanist/kedi kesen döneminden gün gözü ile ekranlarda WoT izlemek hala mucize geliyor bana :joy: Kıymetini bilmek lazım :joy:

3 Beğeni

Hocam, bu seri kitap fanları için çekiliyor ama kitap fanları olmadan bu dizinin ayakta kalamayacağının farkında mısınız ? Yüzüklerin Efendisi de, Taht Oyunları da serinin fanları için çekildi. Taht Oyunları ilk iki-üç sezon tamamen fanların destekleriyle büyüdü, sonra geniş kitlelere yayıldı. Bizim de beklentilerimiz oluyor. Uyarlama sonuçta bu esinlenme değil. İkisi farklı şeyler. Birazcık daha saygı gösterebilirler ana materyale. Egwene, zaten çok güçlü bir hikayeye sahip karakter ama gözümüze bu kadar sokmaları sinir bozucu ve bunun sebebi gerçekten dizi alakalı ile değil, ‘‘politika’’ ile alakalı.

1 Beğeni

Bu açıklamaların linkini verebilir misin?

1 Beğeni

https://www.reddit.com/user/WoThrowaway010101/ Bu hesap paylaşmış. 2 gün önce bilmiş Matrim’in ailesinin olayını.

Teşekkür ederim. Yazılan baya şey beklediğim şeyler ama beni en çok üzen Manetheren olayı. Moiraine’nin Manetheren’in düşüşünü anlatışı çok etkileyiciydi. En azından onu beklemiştim ama yok.

1 Beğeni