Hocam, kökü büyük ihtimalle Manetheren’e kadar uzanan Cauthon ailesini, Cognar ve Caplin yapmışlar. Herhalde dizide Cauthon ve Caplin diyecekler. Yazık oldu, Abell Cauthon’un Son Savaş’ta Mat’e bakıp ‘‘işte benim oğlum.’’ deyip gururlandığı anı hala hatırlıyorum.
Ayrıca, yine bu tanıtım sayfasında Ejder için ‘‘dört genç insan’’ adayı belirlemiş Moiraine. Egwene Ejder adayı yani, doğrulandı bu. Ejder olacağını sanmıyorum ama yine de büyük bir değişiklik. Ejder Kehanetlerinde ve Gitara’nın sözlerinde erkek olarak geçiyor direkt. Çok fazla oynayacaklar gibi bu kehanetlerle, Rand ve Ejder geri plana atılabilir baya. Bazı kişiler bu değişimlerden sonra ve ‘‘saidin’’ ile '‘saidar’'ın adının hiç geçmemesinden dolayı cinsiyete dayalı bir ‘‘Tek Güç’’ portresi çizilmeyeceği yönünde. ‘‘Modern politika’’ derken bunlardan bahsediyordum. Cinsiyete dayalı bir seriyi, günümüze uyarlayamıyorsan, niye uyarlamaya çalışıyorsun arkadaş. 3 bölümü izleyen arkadaşta kadın/erkek arasındaki farklara girmediklerini söylemiş bu bölümlerde.
Onun dışında sızıntılar var, Mat’ın ailesinin durumunu bilen kişi, ilk 3 bölümü izlediğini belirtmiş ve bazı korktuğum şeyleri doğrulamış gibi.
Mat hakkında .,
Mat’ın ailesini baya boktan yaptıklarını söylüyor. Annesi baya alkolik bir kadınmış, sürekli küfür eden falan. Abell Cauthon’u ise çapkın biri yapmışlar, sürekli kadınlarla takılan.(aloo, daha nasıl hakaret edebilirsiniz ana materyale acaba.) Mat, Abell’i babasını saygıyla anan biri, değnek ile dövüşmeyi bile babasından öğreniyor. Ha, sızıntıyı veren adam bu değişimleri beğenmiş ama benim beğenmem mümkün değil. Beğenme sebebi de Mat’ın kız kardeşlerine göz kulak olması zorunda olmasıymış ve bu da onun ‘‘ben bir kahraman değilim.’’ motivasyonunu güçlendiriyormuş. Ne alaka ise, Mat iyi veya kötü bir insan diye sorgulamadık ki hiç, hançerin etkisini saymıyorum o sayılmaz. Ama burda, Mat’ın iyi biri mi olduğunu sorgulacakmışız ??? Mat lord ve kahraman olmak istemiyor sadece, Mat her zaman iyi biriydi, ne kadar aksini söylesede.(olayı bu karakterin zaten.)

Perrin hakkında ;
Perrin bir öfke anında karısını/eşini öldürüyor. Sızıntıyı yapan kişi bu değişikliği beğenmiş. Perrin’in savunmacı doğasını daha iyi gösteriyormuş. Evet, savunmacı bir doğası olamaz bir erkeğin, birilerine karşı, doğuştan. Çok gereksiz bir hamle ve ana materyale hakaret yine. Perrin Faile için Karanlık Varlık’la bile anlaşma yaparım diyen bir adam. Ayrıca feministiz diye geçinirsiniz, erkek bir karakterin motivasyonu için hiç yoktan kadın karakter yaratırsınız ve sonra da ilk bölümde öldürürsünüz. Gerçekten tebrik ediyorum, kadınlara olan bu saygınız için.

Thom hakkında ;
Korktuğum gibi Thom kitaptaki gibi parlayan biri olmayacak. Thom’un girişinin sönük olduğunu belirtmiş. Arkadaşımız yine sahneyi beğenmiş, Thom’u beğenmiş, sahnede bulunan Mat’i beğenmiş ama ‘‘aşıklık’’ tarafını hiç göstermediği için hayal kırıklığına uğramış. Gitar’ın teline bir kaç kez dokunmuş, şarkı mırıldanmış o kadar. Caemlyn’den kovulan o aşığı arıyorum demiş.

Beyazpelerinler hakkında ;
Daha tehlikeli yapmışlar dizide bu arkadaşları. İkinci bölümün başlarında Valda bir Aes Sedai’yi yakıyormuş kazıkta(?!) ve yüzüğünü koleksiyonuna ekliyormuş. Arkadaş bu değişikliği de beğenmiş, gerçekten ‘‘kötü’’ olduklarını hissediyormuşsun ama sonra Aes Sedai’leri bu kadar kolay nasıl alt ediyorlar, diye sormuş tabiki mantıklı bir insanın yapacağı gibi. Garip bulduğunu söylemiş, beyazpelerinleri.
Manetheren konuşması hakkında ;
Bunun büyük ve beni üzen bir değişim olarak görüyorum. Moiraine, bu konuşmayı yapmıyormuş, onun yerine bunu bizim Emond Meydanı dörtlümüze yüklemişler ki bilindiği üzere bizimkiler Manetheren diye bir şeyi hayatlarında duymamışlar, duyduklarında da baya şaşırıyorlar ama burada şarkı falan yazılmış Manetheren için ve Mat’tan başlayarak bütün dörtlü bunu söylüyormuş, ilk bölümün sonunda. Şarkı şu şekilde ;
We walk the footsteps of our father,
Trails, blazed by our mother,
They bought the land with their blood,
Long Ago.
Long Ago.
All sing.
Sing of Manetheren.
All weep.
Weep for the blood of Aemon.
All cry.
Cry for Manetheren.
Long Ago.
Long Ago.
kararı size bırakıyorum bu konuda.
Diğer değişikliler hakkında ;
Egwene ta’veren yapılmış, Elyas yok, Nynaeve çok geç katılıyormuş gruba, Shadar Logoth’tan sonra Lan ve Moiraine ile buluşuyormuş, burası Logain’in kaçmaya çalıştığı kısma denk geliyormuş.
Valda ve Bornhald, Moraine, Lan ve bizim dörtlü ile Shadar Logoth’tan önce karşılaşıyorlarmış. Bizim ‘‘beyazmüritleri’’ direkt ‘‘evil’’ olarak göstermişler.